ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Για την δολοφονία του Άλκη, το ίδιο ένοχοι είναι και οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όχι μόνο ένας, όπως τους βολεύει

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τη συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου προκειμένου να το πάρει όλο «πάνω του» ένας και οι άλλοι να πέσουν στα «μαλακά».
Για την δολοφονία του Άλκη, το ίδιο ένοχοι είναι και οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όχι μόνο ένας, όπως τους βολεύει

Από την ψεύτικη συγγνώμη στην αρχή της δίκης και στην… τρελίτσα «κανείς μας δεν άγγιξε τον Άλκη», στην ξαφνική ομολογία του ενός που έσπευσε σαν καλός… ιππότης να το πάρει όλο πάνω του. Ο στόχος προφανής. Να πέσει μια μεγάλη ποινή σε 1-2 από τους κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ και οι άλλοι να τη γλιτώσουν με «χάδια».

Μάλλον σε πανικό πρέπει να βρίσκονται οι 12 κατηγορούμενοι καθώς η υπερασπιστικοί τους γραμμή αλλάζει κάθε τόσο όπως αλλάζει κάποιος… εσώρουχο.

Μέχρι τώρα το αφήγημα ήταν οτι και καλά κανείς δεν άγγιξε τον Άλκη και όλοι όσοι παραδέχονταν ότι ενεπλάκησαν στην στυγερή δολοφονία είχαν χτυπήσει τους δύο άλλους φίλους του. Στόχος να υπάρχει μια «θολή» εικόνα μήπως και το δικαστήριο τους απαλλάξει λόγω αμφιβολιών.

Βλέποντας όμως οτι αυτό δεν πρόκειται να περάσει καθώς οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες και τα επιχειρήματα της υπεράσπισης είναι από πολύ αδύναμα, έως και προκλητικά για τη νοημοσύνη μας, το αφήγημα άλλαξε.

Ξαφνικά ένας κακομοίρης βγήκε μπροστά να το πάρει όλο «πάνω του» και να δηλώσει απολύτως σίγουρος οτι αυτός σκότωσε τον 19χρονο οπαδό του Άρη! Το κατάλαβε λέει από τις φωτογραφίες και από το πώς ήταν το τραύμα! Απίθανα πράγματα, ωστόσο εκτέθηκε ανεπανόρθωτα -όπως και οι συγκατηγορούμενοί του- καθώς έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Δεν γνωρίζω τι υποσχέθηκαν και τι έταξαν στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο οι υπόλοιποι συνεργοί του, αλλά το σενάριο ξαφνικά να τον έπιασε κρίση συνείδησης και ανθρωπιάς και να θέλησε να κάνει τον ήρωα, δεν πείθει κανέναν.

Είναι προφανές τι προσπαθούν να πετύχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να το δεχθεί το δικαστήριο. Διότι θα ανοίξουν οι «ασκοί του Αιόλου» και θα δημιουργηθεί δεδικασμένο.

Με τη λογική τους τότε δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις και δεν υπάρχει και ιταλική ή άλλου είδους μαφία παγκοσμίως. Θα τιμωρείται μόνο ο ένας, άντε δύο που εμπλέκονται άμεσα στον φόνο και που επέφεραν το μοιραίο χτύπημα. Και οι άλλοι που είναι πιο διπλα και κρατάνε τσίλιες, ή είναι οδηγοί ή ακόμη ακόμη και αυτοί που το οργάνωσαν θα τη βγάζουν καθαρή.

Γενικότερα η ρητορική της υπεράσπισης ήταν ότι μόνο ένας ήταν λέει που επέφερε θανατηφόρο γι αυτό και παρουσίασαν δικούς τους ιατροδικαστές που επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο βγάζοντας συμπεράσματά, άκουσον άκουσον, από φωτογραφίες και χωρίς να εξετάσουν το σώμα του θύματος! Ευτυχώς όμως τόσο η έδρα όσο και η εισαγγελέας ειδικότερα τους έβαλε στη θέση τους αποδομώντας την προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Άλλωστε η κατάθεση της ιατροδικαστού του κράτους ήταν ξεκάθαρη και αναφέρει οτι ο θάνατος του Άλκη θα μπορούσε να επέλθει και από άλλα απο τα πάνω από 20 χτυπήματα(!) που του κατάφεραν οι δράστες οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Όχι φυσικά οτι έχει σημασία ποιος επέφερε το μοιραίο χτύπημα. Λες και όταν 10-20 χτυπάνε έναν, όλα τα χτυπήματα μπορούν να επιφέρουν θάνατο. Η ουσία όμως είναι ότι άπαντες πρέπει να κρίνονται το ίδιο ένοχοι καθώς συμμετείχαν από κοινού στο ίδιο έγκλημα.

Και πάμε τώρα και στην απαράδεκτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του δικεφάλου, όλως … τυχαίως μια μέρα πριν ομολογήσει αυτός ο ένας. Και κάνουν λόγο για δημοκρατία και στοχοποίηση. Αλήθεια που ήταν η δημοκρατία για τον Άλκη και τους φίλους του όταν 12 με μαχαίρια και δρεπάνια δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο; Η δολοφονία του ήταν ο ορισμός της φασιστικής πράξης!

Και για ποια στοχοποίηση μιλάμε όταν οι ίδιοι οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ ύψωναν και συνεχίζουν να υψώνουν πανό για «λευτεριά στα αδέρφια μας;». Ποια στοχοποίηση όταν πηγαίνουν έξω από τις φυλακές και φωνάζουν το ίδιο σύνθημα ή κόβουν πίτες παρουσία επιφανών στελεχών της ομάδας τους και το φλουρί αφιερώνεται και πάλι στα αδέρφια τους. Μήπως πήραν αποστάσεις από τα παραπάνω γεγονότα; Έκαναν κάτι για να τα αποτρέψουν; ΟΧΙ! Ούτε καν τα καταδίκασαν τα παραπάνω γεγονότα!

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος ήταν ή οχι της Θύρα 4; Ήξερε ή δεν ήξερε το προεδρείο της ότι το συγκεκριμένο παράρτημα λειτουργούσε από τα συγκεκριμένα επικίνδυνα άτομα και ήταν σκέτο οπλοστάσιο. Ο ίδιος ο συνοπαδός τους που ομολόγησε το παραδέχτηκε «Το μαχαίρι το πήρα από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, υπάρχουν αντικείμενα για οτιδήποτε για να πάρει κάποιος. Το μαχαίρι το βρήκα στο μπαρ του συνδέσμου», είπε μεταξύ άλλων. Αν δεν το ήξεραν τώρα το έμαθαν. Να δούμε πως θα ενεργήσουν από εδώ και πέρα και αν θα καθαρίσουν από τέτοια φαινόμενα.

Και πάμε τώρα και στη στάση κάποιον θλιβερών ΜΜΕ που προσπαθούν να επικοινωνήσουν την προσπάθεια παραπλάνησης των κατηγορουμένων. Όπως ήταν το Documento που προ ημερών που χαρακτήριζε ειρωνική την εισαγγελέα που δικαίως είχε αγανακτήσει με όσα άκουγε απο τους νομικούς των δραστών και έκανε λόγο για «ακέραια κατάθεση» της ιατροδικαστού που είχαν βάλει οι κατηγορούμενοι. Λες και δεν θα έλεγε αυτά που τους βόλευαν.

Οπως επίσης του SDNA που ενώ σε όλη τη δίκη έχει κρατήσει το θέμα «χαμηλά» και δεν το προβάλλει σχεδόν καθόλου… θυμήθηκε ξαφνικά να παίξει ψηλά στην κεντρική του σελίδα την ομολογία του ενός. Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό είναι συντονισμένο και ταυτόχρονα κατάπτυστο.

Η ποινή πρέπει να είναι μία για όλους τους κατηγορούμενους και φυσικά πρέπει να είναι η μέγιστη. Στην περίπτωση του Τόσκο που οι ποινές ήταν πολύ μικρές δυστυχώς δεν έγινε, για αυτό είχαμε τη δολοφονία του Άλκη.

ΥΓ: Οσα γράφω αφορούν τους οπαδούς όλων των ομάδων, εφόσον λειτουργούν έτσι και όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Φυσικά και δεν πρέπει να κρίνουμε βάσει οπαδικών προτιμήσεων τόσο σοβαρά ζητήματα και να είμαστε υπέρ ή κατά αναλόγως ποια ομάδα υποστηρίζουμε. Αλλιώς είναι σαν να ασπαζόμαστε τη «φιλοσοφία» των δραστών και να μεροληπτούμε.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.