ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Οι «βόμβες» της UEFA στην ΕΠΟ δικαιώνουν ξανά την ΠΑΕ Άρης και εκθέτουν τον εισαγγελέα που κακώς κάλεσε τον Καρυπίδη

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τις νέες «βόμβες» που έριξε η UEFA κατά της ΕΠΟ, ο εχθρικός ρόλος της οποίας εναντίον του Άρη αποκαλύπτεται όλο και πιο περίτρανα.
Οι «βόμβες» της UEFA στην ΕΠΟ δικαιώνουν ξανά την ΠΑΕ Άρης και εκθέτουν τον εισαγγελέα που κακώς κάλεσε τον Καρυπίδη

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η ΕΠΟ των τελευταίων ετών είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει, όμως οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως της δημοσιότητας» κάθε τόσο ξεπερνάει κάθε φαντασία για τον ρόλο της Ομοσπονδίας.

Ο Άρης το έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο όλο αυτό και εκτός από τις εχθρικές διαιτησίες (με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά), είχαμε φυσικά και τις τρεις υποθέσεις. Ντουρμισάι, Λάσκοφ και ευρωπαϊκή αδειοδότηση, με την ΕΠΟ να προσπαθεί να υφαρπάξει στα χαρτιά, αυτά που ο «Θεός του πολέμου» κέρδιζε μέσα στο γήπεδο.

Και στις τρεις όμως περιπτώσεις οι κιτρινόμαυροι δικαιώθηκαν πανηγυρικά, στις δύο πρώτες στο ανώτατο δικαστικό όργανο (CAS) και στην τρίτη από την UEFA.

Οι νέες αποκαλύψεις που βγήκαν στον φως από την ιστοσελίδα soccerplus.gr, αναφέρουν «σημεία και τέρατα» για τον ρόλο της ΕΠΟ στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Και από αυτά που αναφέρονται καταλαβαίνουμε πολλά για το πώς πήγαν να αφαιρέσουν την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη, μετά την καταγγελία του… γνωστού δημάρχου ώστε στη θέση του να πάει η επόμενη ομάδα. Δηλαδή η ΑΕΚ που αν πέρναγε το «πραξικόπημα» θα αγωνιζόταν στην Ευρώπη παίρνοντας το χρίσμα στα χαρτιά.

«Παραπομπή της ΕΠΟ στο πειθαρχικό της UEFA για την αδειοδότηση – Απώλεια επιπλέον 130.000 ευρώ απο το πρόγραμμα “hat-trick”!», τιτλοφορείτε το αποκαλυπτικό άρθρο του Soccerplus.gr.

Και μέσα το κείμενο λέει μεταξύ άλλων:

Πέραν του προστίμου 200.000 ευρώ, που επιβλήθηκε  επειδή κατά τον έλεγχο που έγινε έγιναν δύο μέγαλες και πέντε μικρές παρατηρήσεις, η ΕΠΟ:

  • Α. Στερείται πλέον, επειδή της αφαιρέθηκε από την UEFA, πιστοποίηση (ΙSO) όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών αδειοδότησης.
  • Β. Δεν θα λάβει από την UEFA το ποσό των 130.000 ευρώ που προοριζόταν για τη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης μέσω του προγρράμματος “hat-trick”.
  • Γ. Καλείται ενώπιον του CFCB (πειθαρχικού οργάνου της UEFA) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επτά παρατηρήσεις, με κίνδυνο να της επιβληθεί νέο πρόστιμο ή να παρακρατηθούν χρήματα από αυτά που προορίζονταν να δοθούν στην ΕΠΟ από την UEFA.

Οι ευθύνες για το φιάσκο της ομοσπονδίας έχουν ονοματεπώνυμο.

Ο Ι. Φιλιππούσης ήταν αυτός που αποφάσισε να διαλύσει τον Νοέμβριο του 2021 τη διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ, που υπαγόταν αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε πρόεδρο και να μετατρέψει σε απλό υπάλληλο τον επί πολλά έτη διευθυντή αδειοδότησης, Γ. Δημητρίου, επί των ημερών του οποίου η ΕΠΟ πήρε πιστοποίηση (ISO) από την UEFA.Στη θέση της (της διεύθυνσης αδειοσότητης) ο Φιλιππούσης δημιούργησε ένα τμήμα με προϊστάμενο τον κατά δήλωση του άσχετο με το αντικείμενο, Β. Σαράκη, το οποίο (τμήμα) υπαγόταν στη νομική διεύθυνση στην οποία διευθυντής είναι ο Ν. Μπάρτζης.

Η δε νομική διεύθυνση υπάγεται κατά το φιλιππούσειο οργανόγραμμα στον… εκτελεστικό διευθυντή Ι. Φιλιππούση. Με άλλα λόγια, ο Φιλιππούσης διέλυσε μια πιστοποιημένη διεύθυνση της ΕΠΟ, που εκτελεί νευραλγικά καυθήκοντα που σχετίζονται με τις ΠΑΕ και υπάγεται στον πρόεδρο και στη θέση της δημιούργησε ένα τμήμα με επικεφαλής τους κολλητούς του, που να υπάγεται στον ίδιο!

Το διοικεί του Φιλιππούση είχε ως αποτέλεσμα το περσινό σκάνδαλο με την αποπέιρα να μην αδειοδοτηθεί ο Άρης και τη θέση του στην Ευρώπη να πάρει η ΑΕΚ και τώρα την αφαίρεση της πιστοποίησης και την οικονομική ζημία που υφίσταται η ΕΠΟ από τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του εκτελεστικού διευθυντή της.

Μιλάμε για πραγματικές «βόμβες» και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα από τις ελληνικές Αρχές, την πολιτεία, τους εισαγγελείς. Αλήθεια που είναι αυτός ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (Νικόλαος Μαργαρίτης) που είχε καλέσει τον Θόδωρο Καρυπίδη για δηλώσεις που είχε κάνει στην εκπομπή Betarades;

Φοβερά πράγματα. Αντί να καλέσει τα μέλη της ΕΠΟ που ταλαιπώρησαν τόσο την ΠΑΕ Άρης με τις τρεις υποθέσεις που αναφέρουμε πιο πάνω και ρεζίλεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς (στην υπόθεση Ντουρμισάι, η FIFA τιμώρησε την ελληνική Ομοσπονδία με πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων), κάλεσε τον Καρυπίδη! Απλά και μόνο επειδή χαρακτήρισε ανθρωπάκια και νούμερα αυτούς που πήγαν να κλέψουν τον ιδρώτα της ομάδας του.

Θυμίζω κιόλας οτι για την υπόθεση Ντουρμισάι έχει βγει πόρισμα που αναφέρει ποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ έχουνε φταίξει τις βάρος της ΠΑΕ Άρης, όμως παρότι υπάρχει νέος πρόεδρος (Μπαλτάκος) εδώ και αρκετούς μήνες, το πόρισμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο συρτάρι. Ούτε για το πόρισμα ενδιαφέρεται ο κ. Μαργαρίτης;

ΥΓ: Δικαίωση για την ΠΑΕ Άρης και στο θέμα της διαρροής του συμβολαίου του Μάριου Σιαμπάνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οπως αναφέρει το «dikisports», η Ομοσπονδία τιμωρήθηκε με 25.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Οι σφαλιάρες έρχονται από παντού.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.