×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Καρυπίδης κέρδισε τον κόσμο και προκάλεσε αισιοδοξία


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ο Καρυπίδης κέρδισε τον κόσμο και προκάλεσε αισιοδοξία


Αισιοδοξία, σιγουριά και πίστη για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Καρυπίδη το μεσημέρι της Τρίτης (4/8). Συναισθήματα που δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη (που δεν έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα άλλωστε), αλλά του κόσμου του Άρη στην συντριπτική πλειοψηφία του, όπως τα αφουγκράστηκα από τις ραδιοφωνικές και ιντερνετικές παρεμβάσεις του, μετά τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος.

Ο Καρυπίδης ήταν ειλικρινής, ευθύς, ουσιαστικός και μίλησε κατευθείαν στο «ψητό» στα όσα θέματα τοποθετήθηκε. Απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, απέφυγε την «ωμότητα» του παρελθόντος και παράλληλα έκανε αυτοκριτική αναγνωρίζοντας τα λάθη στα οποία έχει ευθύνη.

Παράλληλα όπου χρειάστηκε απάντησε σαν πολιτικός και αυτό το εννοώ με την καλή έννοια. Δηλαδή είπε αυτό που χρειάζεται χωρίς «περικοκλάδες» και «κορώνες».

Μάλιστα ξεκαθάρισε οτι δέχεται την κριτική, αρκεί (όπως σωστά) είπε να είναι δίκαιη και καλοπροαίρετη και να μην είναι εμπαθής και στημένη. Όπως συμβαίνει από κάποια Μέσα και δημοσιογράφους και δυστυχώς και από μερίδα του κόσμου του Άρη.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα ήταν ότι ο Καρυπίδης δεν «μάσησε» από τα 3.700.000 εκατομμύρια ευρώ  που έχασε (1,2 για τα μπαν και άλλα 2,5 από την απώλεια εσόδων που είχε) και ότι έμεινε… ατάραχος. Δεν έδειξε πιεσμένος, η στριμωγμένος, όπως πχ συμβαίνει στο μπάσκετ. Είδατε ότι στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του μπάσκετ οι άνθρωποι το παραδέχονται ότι είναι διαχειριστές και ότι  ουσιαστικά εξαρτώνται από τον κόσμο.

Αντιθέτως ο Καρυπίδης ναι μεν ζήτησε τη βοήθεια των οπαδών μέσω των διαρκείας, αλλά όχι με την έννοια του απεγνωσμένου που εξαρτάται από τον οβολό του. Έκανε λόγο ξεκάθαρα για αύξηση του μπάτζετ, για δημιουργία ανταγωνιστικής και ελκυστικής ομάδα και γενικότερα έδειξε «διψασμένος» για να κρατήσει τον Άρη σε ένα αξιόλογο επίπεδο.

Ο Καρυπίδης κέρδισε τον κόσμο και προκάλεσε αισιοδοξία

Μου δείχνει οτι έχει μεγαλώσει ως επιχειρηματίας και παρότι δεν είναι Σαββίδης ή Μαρινάκης, έχει μια σεβαστή οικονομική βάση η οποία αποτελεί «μαξιλαράκι» για τις δύσκολες ώρες της ομάδας. Οπως συνέβη τώρα με την υπόθεση του μπαν.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που θέλω να σταθώ είναι η ανακατασκευή του γηπέδου. Ο «Θεός του πολέμου» το έχει ανάγκη αυτό, ο Αρειανός το ζητάει και το αξίζει και αν ο Καρυπίδης το πετύχει θα έχει καταφέρει να αφήσει μεγάλη «κληρονομιά» στον σύλλογο. Σίγουρα από το να το θες μέχρι να γίνει (ειδικά με τη γραφειοκρατία η οποία υφίσταται σε αυτό το Κράτος) η απόσταση είναι μεγάλη. Βλέπω όμως ο μεγαλομέτοχος το έχει πάρει «ζεστά» και έχει ήδη τρέξει κάποιες διαδικασίες και έχει κάνει κάποιες επαφές.

Αναλόγως θετική εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο τα όσα είπε ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος είναι εμφανές ότι «νιώθει» από Άρη. Το πλάνο που παρουσίασε που αφορά ομάδα διετίας, με «ευέλικτο», αλλά σωστά στελεχωμένο ρόστερ και με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο είναι ενδιαφέρον και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που ανέφερε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι και η στελέχωση του συλλόγου. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο είναι εμφανές οτι λείπουν «κομμάτια» και όπως είπε και ο Χαριστέας «ο Άρης πρέπει να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και με πρωτόκολλα».

ΥΓ: Πολύ σωστό που ο Άρης κυνηγάει την υπόθεση με την ΕΠΟ νομικά. Πρέπει να τη φτάσει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει αποζημίωση σε πολλαπλά επίπεδα, όπως άλλωστε φαίνεται ότι τη δικαιούται. Γενικότερα πρέπει να στείλει το μήνυμα σε κάθε μελλοντική διοίκηση της ΕΠΟ προκειμένου άλλη φορά να μην τολμήσει καν να σκεφτεί ότι μπορεί να του προκαλέσει τέτοια ζημιά.

ΥΓ1: Προσωπικά θα ήθελα μια τοποθέτηση του κ. Καρυπίδη για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ και γιατί ο Άρης είχε τόσο χλιαρή αντίδραση. Δεν χωνεύονται τα όσα πρωτοφανή έγιναν. Επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει «πόλεμος» στην ομάδα από το παρασκήνιο. Ισως να είναι στρατηγική και τακτική της ομάδας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, οπότε ας αναμένουμε το μέλλον.

ΥΓ2: Καρυπίδης και Χαριστέας παρουσιάστηκαν ενωμένοι και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις δεν ήταν τυχαίες, ούτε φυσικά «φτιαχτές». Η ομάδα βγάζει μια ενότητα, ειδικά μετά τη δύσκολη φετινή σεζόν και το άντεξε και προχωρά μαζί είναι πολύ θετικό.

ΥΓ3: Πάνω από 30.000 views είχε η ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης Τύπου της ΠΑΕ Άρης. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η μεγάλη δυναμική του συλλόγου. Ακόμη και το ότι όλοι αυτοί μπορεί να μην ήταν Αρειανοί, ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτό που λέω. Ο Άρης απασχολεί και τους «εξωσχολικούς».

ΥΓ4: Πάλι εκεί ήταν ο κύριος Στέλιος Μητσίογλου και στη συνέχεια βγήκε σε αρκετά ραδιόφωνα παρακινώντας τον κόσμο να πάρει διαρκείας. Ένας πραγματικός στρατιώτης του Άρη που πιστεύω πρέπει να τιμηθεί σε κάποια μεγάλο παιχνίδι της ομάδας και να αποθεωθεί.

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη

Ο Καρυπίδης κέρδισε τον κόσμο και προκάλεσε αισιοδοξία

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα