×

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τα παιδιά στην κερκίδα νικούν και τον κορονοϊό!


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Τα παιδιά στην κερκίδα νικούν και τον κορονοϊό!


Super-3: «Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα» λέει ο στίχος από το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου «Τα καράβια μου καίω». Πραγματικά σε κάποιες καταστάσεις σαν κι αυτή που ζούμε τώρα η φράση αυτή ταιριάζει «γάντι».

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που οι οργανωμένοι όλων των ομάδων προβαίνουν σε ασχήμιες, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες (ευτυχώς είναι η πλειοψηφία) που δεν μπορείς παρά να να τους «βγάλεις το καπέλο».

Μια τούτη είναι και η ανακοίνωση που έβγαλε ο σύνδεσμος οπαδών Άρη «Super-3» την Δευτέρα (23/3) η οποία είναι γεμάτη: Ανθρωπιά, ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, κίνητρο για να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και μια μεγάλη ψυχολογική και ηθική τόνωση στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε (και αξίζει) να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση των «Σουπεράδων», όμως παρακάτω παραθέτω το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της.
Λέει λοιπόν:

«Δημιουργούμε με πρωτοβουλία δικιά μας ομάδα εθελοντών με προσωπική δική μας ευθύνη τα στοιχειά των οποίων θα δώσουμε στις αρμόδιες αρχές και αρμόδιους φορείς έτσι ώστε όταν χρειαστεί (αχρείαστοι να είμαστε) να βοηθήσουμε τις δομές των νοσοκομείων που θα δεχτούν το βάρος με τον οποιοδήποτε τρόπο θέτοντας του εαυτούς μας στις οδηγίες των αρμόδιων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού βοηθώντας μέσα στα νοσοκομεία με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε, καλό είναι όποιος θέλει να συμμετέχει να είναι μικρός σε ηλικία και υγιής και να μην έχει στο σπίτι του κάποιο άτομο που να ανήκει σε ευπαθείς ομάδα.

Όποιος θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια μας δηλώνοντας συμμετοχή με τα στοιχειά του και σίγουρα με την ατομική ευθύνη του να στείλει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα», λέει ο σύνδεσμος.

Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή που αρκετοί είτε κοιτούν τον εαυτό τους (είδαμε τον πανικό που επικρατεί σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία), είτε απλά φοβούνται να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους (πέρα από τις οδηγίες της κυβέρνησης είναι και είναι ανθρώπινο), έρχεται αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία του Super-3.

Δηλαδή μια σημαντική μερίδα ανθρώπων αγνοεί τους κινδύνους, βάζει στην άκρη τη βόλεψη, την θαλπωρή και την ασφάλεια του σπιτιού τους και θέτει εαυτούς στη διάθεση της πολιτείας. Τώρα που η ανάγκη για προσφορά είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Τώρα που το ρίσκο για την προσωπική υγεία εκείνου που προσφέρει την εθελοντική του υπηρεσία του είναι επίσης μεγάλο.

Από ότι σημειώνουν μάλιστα κάτω από τη σχετική ανάρτηση, τα άτομα που προσφέρθηκαν είναι ήδη πολλά και αυτό μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες! «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την τεράστια συμμετοχή που έχει η προσπάθεια που ξεκινήσαμε…. Θα σας ενημερώσουμε για την συνέχεια της προσπάθειας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους», αναφέρει το σχετικό ποστάρισμα!

Αφού πω ένα μεγάλο μπράβο, καταλήγω δανειζόμενος ένα ακόμη κομμάτι της ανακοίνωσης του Super-3, καθώς δεν μπορώ να βρω καλύτερα λόγια για να κλείσω το blog αυτό: «Το ματς είναι στην έδρα μας , θα το νικήσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες να γυρίσουν από αυτό το “γήπεδο” και από αυτόν τον αγώνα υγιής στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους.

Μην φοβάστε , δώστε όπου μπορείτε και όπως μπορείτε δύναμη χαμόγελο και αλληλεγγύη».