Αντώνη Κανάκη Χριστός Ανέστη!


Διονύσης Αντωνέλλος

Αντώνη Κανάκη Χριστός Ανέστη!


Αντώνη Κανάκη είχα καιρό να σε παρακολουθήσω στην δουλειά σου. Ίσως να ήταν και 10 χρόνια πίσω που σε είδα τελευταία φορά να εργάζεσαι. Και απογοητεύτηκα από την πρόσφατη εκπομπή που είδα.

Όχι για το θέμα με την Θεία Κοινωνία. Αυτό δεν αφορά εμένα. Δικό σου θέμα και πρόβλημα είναι να και αν διακωμωδείς μία θρησκεία.

Η απογοήτευσή μου ήρθε από το γεγονός πως δεν εξελίχθηκες. Δεν πέρασες στο επόμενο επίπεδο. Έμεινες ίδιος. Ακόμα και εκτός τηλεόρασης. Και ας πέρασαν δέκα χρόνια. Από τότε που σε είδα τελευταία φορά. Κακό αυτό. Nα μην εξελίσσεσαι.

Κακό επίσης είναι το bullying. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Ότι είναι κακό το bullying. Γιατί εσύ στην συγκεκριμένη εκπομπή έκανες bullying. Θρησκευτικό εκφοβισμό. Κρίμα.

Ειλικρινά κρίμα που δεν μπόρεσες να το καταλάβεις πριν το κάνεις. Ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος θα το καταλάβαινε.

Είμαι σίγουρος πως τα συγχαρητήρια από πολλούς γέμισαν το imbox σου Αντώνη Κανάκη. Είμαι σίγουρος επίσης πως και κάποιοι θα σε αποπήραν. Όμως είμαι πάλι σίγουρος πως λες πως δεν σε νοιάζει. Δεν το καταλαβαίνεις. Ακόμα.

Κάποια στιγμή μπορεί να καταλάβεις το λάθος σου.

Να σου πω όμως Αντώνη Κανάκη κάτι. Δυστυχώς σε πρόλαβαν άλλοι. Άλλοι σε ψηλές θέσεις έκαναν νωρίτερα αυτό που έκανες εσύ χθες. Πολέμησαν με μίσος την Θεία Κοινωνία. Με αυτούς συντάχθηκες με αυτή σου την εκπομπή.

Πιο… καθεστωτικός δεν γινόταν. Αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις αυτό κρίμα.

Όμως θα ήθελα να σκεφτείς κάτι Αντώνη Κανάκη.

Η κοροϊδία της Θείας Κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό λάθος. Για κάποιους. Τους οποίους δεν σεβάστηκες. Όμως να ξέρεις. Αυτοί που δεν σεβάστηκες σε διαβεβαιώνω ότι σήμερα προσεύχονται για σένα. Σε σκέφτονται με αγάπη και παρακαλάνε να καταλάβεις το λάθος σου. Γιατί θέλουν το καλύτερο.

Αυτοί λοιπόν που πρόσβαλες θα είναι πάντα εκεί για σένα. Όποτε θελήσεις, όποτε νιώσεις την ανάγκη να τους μιλήσεις, να τους (Του) ζητήσεις συγγνώμη. Θα είναι εκεί για σένα. Αρκεί να το θελήσεις.

Γιατί αυτό είναι η θρησκεία αυτή που κοροϊδεύεις. Αγάπη. Διδάσκει αγάπη. Αυτό δίδαξε ο Χριστός με την ζωή του. Δίδαξε την αγάπη. Και όταν ήταν πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου προσεύχονταν γι αυτούς που τον σταύρωσαν.

Έτσι, κάποιοι προσεύχονται και για σένα τώρα. Γιατί παρ’ όλο το «μίσος» σου προς αυτούς αυτοί σε αγαπούν. Και θα σε αγαπούν. Γιατί δεν δύνανται να κάνουν αλλιώς.

Χριστός Ανέστη Αντώνη Κανάκη!

Όποτε το χρειαστείς κάποιος από αυτούς που κοροϊδεύεις θα είναι εκεί. Για να σου δείξει τι είναι αυτό που κοροϊδεύεις.

Ελπίζω πραγματικά να το αποφασίσεις.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news