ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Μάντσεστερ Σίτι: Είναι γήινη πια, αλλά και πάλι…

Πριν από δύο χρόνια έμοιαζε με την τέλεια ομάδα. Σκορπούσε τον τρόμο σε όποιον πήγαινε στο «Έτιχαντ». Τη σεζόν που μας πέρασε η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αρκετές γκέλες στην Premier League και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παταγώδης αποτυχία στο Champions League. Το να μην το πάρεις έχοντας αυτή την Μπάγερν Μονάχου απέναντι συγχωρείται,...
Μάντσεστερ Σίτι: Είναι γήινη πια, αλλά και πάλι…

Πριν από δύο χρόνια έμοιαζε με την τέλεια ομάδα. Σκορπούσε τον τρόμο σε όποιον πήγαινε στο «Έτιχαντ». Τη σεζόν που μας πέρασε η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αρκετές γκέλες στην Premier League και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παταγώδης αποτυχία στο Champions League. Το να μην το πάρεις έχοντας αυτή την Μπάγερν Μονάχου απέναντι συγχωρείται, το να αποκλείεσαι από τη Λιόν, όχι.

Φέτος η χρονιά άρχισε με τη Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει πως κάτι δεν πάει τόσο καλά. Δεν έχει συνέλθει ακόμα από το στραπάτσο του Αυγούστου; Η προετοιμασία που ουσιαστικά δεν έκανε, είναι αυτή που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι τρωτή; Πραγματοποίησε το χειρότερό της ξεκίνημα στην εποχή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Υπήρχαν βέβαια και οι τραυματισμοί. Ο Αγκουέρο έχασε ματς και με το που επέστρεψε ξαναχτύπησε, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε προβλήματα, το ίδιο τώρα και οι Ζεζούς, Μεντί, Φερναντίνιο. Αυτά γράφονται για να καταλάβει κανείς πώς αυτή η καλοκουρδισμένη μηχανή που μοίραζε πεντάρες και εξάρες, έχει πλέον θέματα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να θεωρηθεί βατός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. Η Σίτι παρά τα προβλήματά της παραμένει… Γολιάθ για κάθε ελληνικό κλαμπ.

Το ένα της πρόβλημα είναι ότι έχει ξεμείνει από φορ. Τι κάνει ο Γκουαρντιόλα για να το καλύψει αυτό; Αλχημείες παίζοντας με ψευτοεννιάρι. Στο Σέφιλντ έβαλε τον Φεράν Τόρες, ενώ έχει χρησιμοποιήσει και τον Στέρλινγκ. Ο Άγγλος εξτρέμ και ο Μαχρέζ είναι οι δύο που μπορούν να διασπάσουν κάθε άμυνα. Αμφότεροι χάνουν κάποια εύκολα γκολ, αλλά έχουν ντρίμπλα, ταχύτητα και φαντασία. Ειδικά το μαρκάρισμα του Μαχρέζ, εάν τελικά παίξει, δεν βγαίνει σε man to man. Θα πρέπει να υπάρχει και βοήθεια.

Εάν ψάξει κανείς τον τρόπο να μπλοκάρει αυτή τη… μηχανή γκολ (σ.σ. τρεις σερί χρονιές η καλύτερη επίθεση στην Premier League), η λύση είναι μία. Κλειδώνεις τον Ντε Μπρόινε. Πολύ απλό να το γράφεις, πολύ δύσκολο να το καταφέρεις. Ο Βέλγος είναι ο καλύτερος box to box χαφ στον κόσμο ή αλλιώς ο mr assist. Σουτάρει, έχει καλά στημένα, πατάει περιοχή και κυρίως μπορεί να βρει συμπαίκτη του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και να τον βγάλει μόνο του.

Τα μπακ ανεβαίνουν, αν και ο Κανσέλο παίζει αριστερά με δεξί πόδι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ως κλασική ομάδα Γκουαρντιόλα γενικά αρέσκεται στο να επιτίθεται με πολλούς παίκτες. Αρκετές φορές ο Ρόντρι γίνεται τρίτο στόπερ ώστε όλοι οι υπόλοιποι να βγαίνουν μπροστά. Αυτό φυσικά σημαίνει πως οι «πολίτες» τρώνε αντεπιθέσεις, είναι ευάλωτοι αμυντικά, αλλά το δύσκολο είναι να τους πάρεις την μπάλα. Μπορούν να την κυκλοφορούν για ώρα και αυτό κάποιες φορές εκνευρίζει τον αντίπαλο.

Κλείνοντας, αξίζει κανείς να δει τον Φόντεν, εάν αγωνιστεί. Στα 20 του έχει στοιχεία που θα τον εντυπωσιάσουν. Δεν θα είναι καλό για τον Ολυμπιακό να παίξει γιατί έχει όρεξη και διάθεση. Κάποιες αλλαγές θα γίνουν εν όψει του ματς με τη Λίβερπουλ, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσει και η ποιότητα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, να μην αφήσει χώρους και να εκμεταλλευτεί τις όποιες στιγμές βρει. Κοινώς, να κάνει το τέλειο ματς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάντσεστερ Σίτι: Είναι γήινη πια, αλλά και πάλι…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.