Οι γηπεδούχοι πανηγυρίζουν στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τον Παναθηναϊκό που παίρνει γκολ και νίκες χωρίς τον Καρλίτος

Ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε να λύσει ο Παναθηναϊκός, ήταν η εξάρτησή του από τον Καρλίτος. Τις πρώτες αγωνιστικές της Super League 1, χωρίς τον Ισπανό το πρόβλημα επιθετικά ήταν μεγάλο.

Ήρθε, λοιπόν, το ματς με τη Λαμία. Εκεί ο Καρλίτος τραυματίστηκε και αναγκάστηκαν οι υπόλοιποι να βγουν μπροστά. Πρώτος όλων ο Μακέντα που πήρε επιτέλους την ευκαιρία του. Όντως δεν ήταν καλά ο Ιταλός στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά κάπου έγινε και λάθος με τη διαχείρισή του. Μπορεί να έπρεπε ο Παναθηναϊκός αυτά τα χρόνια να έχει έναν κίλερ, αλλά ο «Κίκο» προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει.

Εκτός αυτού, στα τελευταία δύο ματς υπήρξαν και άλλοι που φώναξαν παρών. Βοήθησε φυσικά και η αλλαγή του συστήματος. Στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταγωνίστησαν οι Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό έδειξαν ξανά να βολεύονται περισσότερο με αυτό το 4-3-3. Μεγάλη και η αλλαγή του Αϊτόρ που πήρε την ευκαιρία του τόσο στον προηγούμενο αγώνα όσο και σε αυτόν. Κέρδισε το πέναλτι για το 1-0, είχε προσωπικές ενέργειες, διάθεση και τρεξίματα. Στο χέρι του είναι να αντιστρέψει την κατάσταση από τη στιγμή που κανένας εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν βγάζει μάτια.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα τους χρειαστεί όλους γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Θα χρειαστεί επίσης σταθερότητα και μεγαλύτερη σοβαρότητα αμυντικά. Ακόμη και σε ένα εύκολο ματς όπως αυτό με τον Παναιτωλικό, έγιναν λάθη. Ο Σάρλια αργά ή γρήγορα, πάντως, θα βγει εκτός ενδεκάδας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός που δεν πατάει καλά. Ούτε ο Κώτσιρας είναι ο παίκτης που είχαμε συνηθίσει, αλλά ενδεχομένως θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.