ΠΑΣ Γιάννινα: Έχει αρχίσει να πιάνει το νόημα


Αντώνης Τσιράκης

ΠΑΣ Γιάννινα: Έχει αρχίσει να πιάνει το νόημα


Για το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο γύρο νομίζω ότι έχει αναφερθεί ο καθένας. Δεν συναντάς εύκολα στη Super League 1 ομάδες να θέλουν να παίξουν και ειδικά όταν έχουν μόλις ανέβει στην κατηγορία και προσπαθούν να παραμείνουν σε αυτή.

Ωστόσο, υπήρχαν ματς που δεν βγήκαν. Και ίσως σε 1-2 εξ αυτών θα έπρεπε ο ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πιο… ρεαλιστής. Ορισμένες φορές χρειάζεται να γίνεις κυνικός, να κλειστείς λίγο περισσότερο, να κρατήσεις το μηδέν. Αυτό ακριβώς είδαμε λίγες μέρες πριν κόντρα στην ΑΕΛ.

Απέναντι στον Άρη ήρθε το δεύτερο σερί μηδέν στην άμυνα. Δεν είναι αμελητέο. Μπορεί κανείς να πει πως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος στη Λάρισα και πέταξε βαθμούς, ενώ είχε τις φάσεις (όπως είχε και ο Άρης βέβαια) για να σκοράρει και τη Δευτέρα (12/1).

Ενδεχομένως οι δύο βαθμοί από αυτά τα ματς να είναι λίγοι κυρίως γιατί στη Λάρισα μπορούσε να έρθει το διπλό. Το κέρδος, όμως, είναι άλλο. Ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αρχίσει να πιάνει το νόημα. Η πολυφορεμένη ατάκα «ματς που δεν μπορείς να πάρεις, ας μην το χάσεις» μπορεί να φαντάζει πια λίγο γραφική, αλλά είναι και σωστή. Σε μία πορεία τόσων αγώνων, τα πάντα μπορούν να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι παίκτες του έπρεπε να βρουν τον τρόπο ώστε να μη δέχονται με τέτοια ευκολία γκολ. Αυτό φαίνεται ότι έγινε και είναι σημαντικό. Εάν καταφέρουν στη συνέχεια οι Ηπειρώτες να σκοράρουν και με μεγαλύτερη συχνότητα στις ευκαιρίες που δημιουργούν, τότε όλα θα είναι ακόμη καλύτερα για εκείνους.


Sportime Extras