×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Να το βγάλουμε κι αυτό στημένο γιατί βολεύει;


    Αντώνης Τσιράκης

Να το βγάλουμε κι αυτό στημένο γιατί βολεύει;


Όποιος περίμενε το ματς της Κυριακής (16/2) για να συνειδητοποιήσει ποια είναι η καλύτερη ομάδα, μάλλον δεν είχε δει φέτος ούτε τον ΠΑΣ Γιάννινα ούτε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Απλώς το τελικό 5-1 διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Μιλάμε για δύο ομάδες που κάνουν τα πάντα διαφορετικά. Μόνα τους κοινά το ότι υποβιβάστηκαν από τη Super League 1 και ξεκίνησαν αυτή τη σεζόν για να επιστρέψουν εκεί.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να το κάνει αυτό κρατώντας τον βασικό κορμό. Λίγες μεταγραφές, μετρημένες κινήσεις και ένας φιλόδοξος προπονητής με πλάνο. Η διοίκηση τον άφησε να δουλέψει, δεν μπλέχτηκε στα πόδια του και εκείνος το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Η ομάδα του βγάζει υγεία στον αγωνιστικό χώρο και αυτό έχει σκεπάσει και τις διάφορες δυσκολίες που υπάρχουν σε επίπεδο οργάνωσης και οικονομικών.

Από την άλλη, ένας Απόλλων Σμύρνης με τα κλασικά του θέματα. Άλλαξε και πάλι όλη η ομάδα, φτιάχτηκε κάτι από το μηδέν και ο προπονητής φυσικά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το έργο του. Αφόρητη πίεση με το που άρχισαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, αλλαγή κόουτς και επιστροφή στην… παλιά γνωστή συνταγή. Παίκτες πληρωμένοι μέχρι τελευταίο ευρώ, αναγκασμένοι όμως να έχουν ένα κλίμα περίεργο. Να ξέρουν ότι στην πρώτη στραβή θα τα ακούσουν και ότι για πλάκα μπορούν να κάνουν προπονήσεις μόνοι τους.

Με λίγα λόγια, από τη μία έχεις ένα κλαμπ που λειτουργεί ποδοσφαιρικά (όχι ιδανικά φυσικά) και από την άλλη μία ομάδα που με το παραμικρό κάνει restart. Φέτος έκρινε πως απέτυχε από τον Ιανουάριο. Γιατί η πρόσληψη Μπάμπη Τεννέ αυτό έδειξε. Στη συγκεκριμένη λύση καταφεύγεις όταν δεν υπάρχει πλάνο, όταν θες την άνοδο με κάθε κόστος και ποντάρεις στο… πακέτο που έχει ο 66χρονος. Και συνήθως οι κινήσεις πανικού σε καλό δεν βγάζουν.

Θα ήθελα να σταθώ και σε κάτι ακόμη. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Θεόφιλου Χατζηιωαννίδη δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστες. Είναι πιο δύσκολο για τον ΠΑΣ Γιάννινα να νικάει 1-6 τον τραγικό φέτος Απόλλωνα Πόντου ή 5-1 τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης; Μήπως για κάποιους είναι στημένο και αυτό; Για να σοβαρευτούμε. Ορισμένοι επέλεξαν να κάνουν παιχνίδια εντυπώσεων πριν από αυτό το ματς μήπως και αποπροσανατολίσουν τους Ηπειρώτες. Το πέτυχαν στις αρχές της εβδομάδας. Είναι γεγονός πως υπήρξε αναστάτωση στην ομάδα. Μπήκαν πολλοί σε σκέψη. Το μόνο που κατάφεραν, όμως, τελικά ήταν να συσπειρώσουν τους πάντες στον ΠΑΣ Γιάννινα και να δοθεί τελικά στο γήπεδο η καλύτερη απάντηση…

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα