ΑΡΗΣτος: Για ένα ακόμη ματς με τον Παναθηναϊκό ο ΑΡΗΣ είχε την απόλυτη υπεροχή με σχεδόν 70% κατοχή μπάλας με 24-3 τελικές κι όμως δεν κέρδισε.

ΑΡΗΣτος: Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το «κοιτάξουν» και να βρουν λύσεις για την επόμενη σεζόν οι «κιτρινόμαυροι» του Βορρά.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΑΡΗΣ στα δύο παιχνίδια έπαιξε που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στο Βικελίδης έκανε συνολικά περίπου 50 τελικές κι όχι μόνο δε κέρδισε αλλά δεν έβαλε ούτε ένα γκολ!

Απ’ τη μία, μπορεί να δει κανείς την ομάδα, που κάνει φάσεις κι ελέγχει το ματς αλλά απ’ την άλλη είναι φανερό ότι έχει πρόβλημα στο γκολ άρα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με παίχτες που σκοράρουν εύκολα και ταυτόχρονα ίσως κάποια αλλαγή στο τρόπο παιχνιδιού για να φτάνει η μπάλα πιο συχνά στο σέντερ φορ, που συνήθως κάνει τη τελική προσπάθεια.

Χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού όλα κρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική, έγινε ένα δυνατό παιχνίδι γοήτρου από δύο ομάδες που τα ‘δωσαν όλα για να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Στο τέλος ικανοποιημένοι, μάλλον, μείνανε οι φιλοξενούμενοι που κράτησαν το μηδέν.

Τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά όμως κέρδισαν οι κιτρινόμαυροι που ήταν κατά κράτος καλύτεροι των αντιπάλων τους.

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε δυνατά επιθετικά, έκανε ένα καλό παιχνίδι αλλά του έλειψε το γκολ. Είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά είτε αστοχούσε είτε ο Διούδης έσωζε την ομάδα του.

Σε όλο το ματς ο ΑΡΗΣ ήταν ο κυρίαρχος βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε απλά να αμυνθεί ψάχνοντας μήπως και βρει καμία αντεπίθεση για να κλέψει το ματς. Το ‘κανε μια φορά, έχασε την ευκαιρία του αλλά ως εκεί.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα αλλά έδειξε ότι ο ΑΡΗΣ είναι απόλυτα δίκαια στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός για άλλη μια σεζόν εκτός. Όπως και στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έτσι και στα πλέι οφ της Super League, ο ΑΡΗΣ στο Βικελίδης παρ’ όλο που δεν κέρδισε τους «πράσινους» (στην Αθηήνα έκανε δύο νίκες), είχε την απόλυτη κυριαρχία και έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε τον Παναθηναϊκό σα τη γάτα με ποντίκι! Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού προκαλεί οίκτο.

Καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό του παρελθόντος. Μια ομάδα που έπαιξε κλειστά με νοοτροπία μικρής ομάδας που παίζει όχι για να κερδίσει αλλά να μη χάσει. Πρόβλημα των πράσινων βέβαια αυτό, όπως και πρόβλημα του ΑΡΗ είναι το γκολ που δεν μπαίνει εύκολα, παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες και τις ευκαιρίες που κάνει.

Ότι έγινε, έγινε και πλέον υπάρχει μόνο το τελευταίο ματς στην Αθήνα με την ΑΕΚ.

Ένα ματς που θα κρίνει τη τρίτη θέση. Όχι ότι έχει καμία μεγάλη σημασία, απλά για λόγους γοήτρου. Ακόμη και με «Χ» ο ΑΡΗΣ θα τερματίσει τρίτος.

Ο ΑΡΗΣ όμως που είναι καλύτερος και πιο σταθερός απ’ την αντίπαλο του όλη τη σεζόν, μπορεί και θα παίξει για τη νίκη για να επαναλάβει αυτό που έκανε άλλωστε και στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όταν κέρδισε την ΑΕΚ στην Αθήνα άνετα με 0-2. Και γενικά φέτος τα εκτός έδρας παιχνίδια του ταιριάζουν περισσότερο ίσως επειδή οι αντίπαλοι δεν παίζουν τόσο κλειστά όπως στο Βικελίδης με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να βρίσκει χώρους και να σκοράρει πιο εύκολα.

Διπλό λοιπόν στο ΟΑΚΑ για ακόμη μια φορά για να κλείσει όπως πρέπει αυτή η πετυχημένη ούτως ή άλλως σεζόν για τον Θεό του πολέμου.

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος