Ο Μπράμπετς κάνει το 1-0 για τον Άρη επί της Λαμίας με κεφαλιά

Στη Λαμία ο ΑΡΗΣ πήγε με τη πλάτη στο τοίχο μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και το κακό αποτέλεσμα του προηγούμενου παιχνιδιού στο Βικελιδης.

Για μια ακόμη φορά το γήπεδο στη Λαμία ήταν σε κακή κατάσταση μετά απ τη κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα αλλά ευτυχώς δεν ήταν όπως πέρσι που ήταν κάτι μεταξύ βούρκου και λίμνης!

Η νίκη ήταν μονόδρομος. Τη νίκη ήθελε κι αυτή πήρε η ομάδα που έπαιξε με παραπάνω απ το κανονικό άγχος.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι μόνο κακό κάνει αυτό το άγχος. Ο ΑΡΗΣ ουσιαστικά έχει 11 βαθμούς κι ο πρώτος έχει 14.

Είναι πάνω από τον καλό φέτος Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε και 3 βαθμούς απόσταση απ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το – 6 δημιουργεί ψυχολογική πίεση σε όλους και αυτή είναι η μόνη εξήγηση για την μέτρια απόδοση της ομάδας. Το – 6 είναι προσωρινό και αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει το δίκαιο. Και το δίκαιο είναι να ακυρωθεί αυτή η τιμωρία.

Ο Θεός του πολέμου λοιπόν μπήκε στο πρώτο ημίχρονο αγχωμένος, όμως δεν κινδύνεψε καθόλου. Είχε και δύο καλές ευκαιρίες με Μπερτόγλιο και Μαντσίνι αλλα μέχρι εκεί. Μοναδικό κέρδος στο πρώτο ημίχρονο, η δίκαιη αποβολή του παίχτη της Λαμίας που ευτυχώς δεν απέφερε σοβαρό τραυματισμό του Σούντγκρεν.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τον έλεγχο, πέτυχε ένα ωραίο γκολ με τον πολύ καλό Μπράμπετς, γκολ που τελικά του έδωσε τη νίκη. Μετά το γκολ παίζοντας και με παίχτη παραπάνω ο ΑΡΗΣ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να κάνει μεγάλες ευκαιρείς εκτός απ τη φάση του Γκάμα που έσωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Το άγχος για το αποτέλεσμα έκανε τους παίχτες να μην μπορούν να παίξουν με καθαρό μυαλό. Απλά κρατούσαν τη μπάλα παίζοντας με τον χρόνο. Απο ένα λάθος του Ματίγια η Λαμία δημιούργησε και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ευκαιρία απ αυτές που λένε ότι δε χάνονται. Ευτυχώς όμως για τον ΑΡΗ, χάθηκε και στη συνέχεια σχετικά εύκολα έμεινε το 0-1, σκορ που έδωσε μια νίκη ψυχολογίας στην ομάδα.

Το σημαντικό είναι να ξεπερνάς τα εμπόδια και να συνεχίζεις με νίκες. Οι νίκες φέρνουν ηρεμία και όταν υπάρχει ηρεμία η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα.

Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Παίζει κι ο αντίπαλος μπάλα! Όλοι χάσανε χάνουν και θα χάσουνε βαθμούς. Άλλοι από 0-3 και 4-1 φέραν 3-3 και 4-4 αντίστοιχα. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν αυτό το πάθαινε ο ΑΡΗΣ!

Μάλλον στο πλανήτη ΑΡΗ ξέρουν όλοι! Θα «κρεμούσαν» πρώτα τον προπονητή στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά θα βγάζανε όλους τους παίχτες άχρηστους και θα λέγανε το έστησε ο Καρυπίδης για το στοίχημα. Τι όχι;

Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η συνωμοσιολογία και η απίστευτη γκρίνια των οπαδών.

Ναι δικαιολογημένα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις απ την ομάδα φέτος αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή. Η ομάδα θα βρει τα πατήματα της. Κι όταν αποκτήσει τη χημεία που πρέπει και ρυθμό όλα θα πάνε καλά.

Με τιμή

ΑΡΗΣτος.