ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Ίμια 1996: 25 χρόνια σωπαίνουν και προδίδουν! Εμείς θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε ευγνωμονώντας τους ήρωες !

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης (Df221956@gmail.com) γράφει για την… εκ των έσω προδοσία των Ιμίων.
Ίμια 1996: 25 χρόνια σωπαίνουν και προδίδουν! Εμείς θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε ευγνωμονώντας τους ήρωες !

Ίμια 1996: Πολλοί 25 χρόνια σωπαίνουν και προδίδουν, εμείς θα συνεχίσουμε να γονατίζουμε με ευγνωμοσύνη στους ήρωες των Ιμίων! Πώς θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μία κατά συρροήν προδοσία!

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης (Df221956@gmail.com) γράφει για την… εκ των έσω προδοσία των Ιμίων.

Χριστόδουλος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ κυβερνήτης, Υποπλοίαρχος ΠΝ,
Παναγιώτης ΒΛΑΧΑΚΟΣ συγκυβερνήτης, Υποπλοιάρχος ΠΝ,
Έκτορας ΓΙΑΛΟΨΟΣ χειριστής συσκευών, Αρχικελευστής ΠΝ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

31η Ιανουαρίου 1996… Ίμια… Η μέρα που δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει από την μνήμη μας, η μέρα που ο χρόνος σταμάτησε στα γεγονότα της κορύφωσης της κρίσης των Ιμίων. Σφοδρή κακοκαιρία, το μοιραίο ελικόπτερο απογειωνόταν με τριμελές πλήρωμα, τρεις ήρωες που ήξεραν ότι πηγαίνουν να συναντήσουν την μοίρα τους σε ένα ραντεβού με την ιστορία, σε μία αποστολή αυτοκτονίας για την οποία όμως δεν κρύφτηκαν και δεν φοβήθηκαν! Το καθήκον τους καλούσε, η πατρίδα τους είχε ανάγκη και οι ίδιοι, όπως όλοι οι ήρωες εξάλλου, δεν πήγαν εκεί από άγνοια κινδύνου. Ηξεραν, διαισθάνονταν, τόλμησαν! «Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας»: Η κρίση στα Ίμια τελειώνει με τραγωδία (vid).

Οι -σε διατεταγμένη υπηρεσία- εθνομηδενιστές συγγραφείς των σχολικών βιβλίων στο βιβλίο της Γ´ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 2007, στην Ενότητα 58 (σελ. 163) γράφουν :
«Οι εκλογές τον Οκτώβριο 1993 έφεραν ξανά στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 1996, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου…. Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».
Ναι, σωστά διαβάσατε, το σχολικό βιβλίο φαλκιδεύει την νεότερη ιστορία που γράφτηκε εκείνο το βράδυ καθώς δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στην ιερή θυσία των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ. Επίσης δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στην επιθετική στάση της Τουρκίας και την πολεμική τους επιχείρηση για την κατάληψη των Ελληνικών νησίδων Ίμια, από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996.

Πολιτικό Κουκούλωμα

Οι πολιτικοί με συνοπτικές διαδικασίες πρόδωσαν, συγκάλυψαν και συναίνεσαν στην προδοσία. Ένας Πρωθυπουργός, ο Κώστας Σημίτης που δεν σεβάστηκε τη θυσία των τριών ηρώων και στο πιο ακατάλληλο χρονικό σημείο ευχαριστούσε τους Αμερικανούς, ένας Υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Παγκαλος που πέρα από κάθε γελοιότητα βολόδερνε στα τηλεοπτικά στούντιο την ώρα της κρίσης και ζητούσε να κατέβει η σημαία μας με δικαιολογία τον άνεμο, ένα πολιτικό σύστημα που αρνήθηκε το αυτονόητο, να πει την αλήθεια στις οικογένειες των τριών ηρώων, να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ποιος έριξε το ελικόπτερο το μοιραίο εκείνο βράδυ! Μία προδοσία που γκρίζαρε τις βραχονησίδες των Ιμίων και τροφοδότησε τη γιγάντωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Όταν συνομίλησα στον αέρα της ραδιοφωνικής μου εκπομπής στον «Ηellas FΜ» της Νέας Υόρκης με τον καπετάνιο Μιχάλη Αρβύθη, τον καπετάνιο που μετέφερε τον Δήμαρχο Δημητρη Διακομιχάλη και τους υπόλοιπους πατριώτες στα Ίμια για να σηκώσουν την Ελληνική Σημαία την 25η Ιανουαρίου, συγκλονίστηκα, συγκινήθηκα. Και όχι μόνο. Εξαγριώθηκα με όσα αποκάλυψε για όλους αυτούς που σαν τρωκτικά ροκανίζουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και για όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν έναν αγώνα να αποκρύψουν τί έγινε το μοιραίο βράδυ των Ιμίων. Τα τελευταία λεπτά της τραγωδίας στα Ίμια. Όμως προτιμώ πέρα από την οργή για τους προδότες και πολιτικούς νάνους, να επικρατήσει η υπερηφάνειά για τους ήρωες μας! Όπως έλεγε ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος, η Ελλάδα παράγει ήρωες αλλά και προδότες. Σε εμάς απομένει να επιλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε από τη νεότερη ιστορία που ζούμε; Την Ελλάδα του Γιαλοψού, του Καραθανάση, του Βλαχάκου, του Κατσίφα, του Ηλιάκη, του Ισαάκ, του Σολωμού, του Μπαλταδώρου; Ναι αυτή την Ελλάδα έχουμε μέσα στην καρδιά μας και όχι την Ελλάδα των πολιτικών λαμόγιων και των συμφερόντων του εθνομηδενισμού.

Εξάλλου, αν οι πολιτικοί έδειχναν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν για να αποκρύψουν την αλήθεια για τους τρεις ήρωες των Ιμίων, για την προστασία της Ελλάδος, θα είχαμε χωρικά ύδατα όχι στα 12 αλλά στα 14 μίλια! Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας, ότι 25 χρόνια από το γκριζάρισμα των Ιμίων και ενώ πολλοί γνωρίζουν και πολλοί έζησαν την προδοσία, ΚΑΝΕΙΣ από τους υπευθύνους δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη! Δεν αποδόθηκαν ευθύνες! Δεν δόθηκαν ειλικρινείς απαντήσεις! Ψέμματα μόνο και σιωπή, μαφιόζικη ομερτά… κανείς δεν απάντησε στα όσα κατήγγειλε ο Ναύαρχος Λυμπέρης, κανείς δεν απάντησε στα όσα κατήγγειλαν οι ήρωες των ειδικών δυνάμεων.

Το δικό μας χρέος

Εμείς λοιπόν, τι κάνουμε, εμείς που οργιζόμαστε, που μας πνίγει το άδικο, που μας συγκλονίζει η θυσία των τριών ηρώων;
Μπορούμε να πούμε πολλά για τον χαρακτήρα των τριών ηρώων μας, τον Εκτορα Γιαλοψό, τον Χριστόδουλο Καραθανάση και τον Παναγιώτη Καραθανάση. Μπορούμε να εξάρουμε τον χαρακτήρα τους, την φιλοπατρία τους, την αφοσίωση τους, την θυσία τους, μπορούμε να αναλωθούμε σε μνημόσυνα και σε πομπώδη λόγια, όμως αυτά μικρή σημασία έχουν.

Σημασία έχει να μνημονεύουμε τους τρεις ήρωες όλο τον χρόνο και όχι μόνο στην επέτειο της θυσίας τους!

Σημασία έχει να μιλάμε για τους τρεις ήρωες και την θυσία τους σε κάθε αφορμή και περίσταση καθώς δεν έφυγαν εις μάτην, δεν έφυγαν για να γίνουν μία φωτοβολίδα κάθε 31 Γενάρη, αλλά για να αποτελούν φάρο φωτεινό πατριωτισμού και αυτοθυσίας στους αιώνες των αιώνων!

Σημασία έχει να μιλάμε εμείς στα παιδιά μας για την αληθινή ιστορία, για το τι έγινε εκείνες τις ημέρες, για το ποιοι ήρωες θυσιάστηκαν και ποιοι προδότες ενέδωσαν… Να τους διδάσκουμε εμείς τους λόγους για τους οπαίους ο Γιαλοψός, ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος μπήκαν στο πάνθεον της ιστορίας και τους λόγους που δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, καθώς η πατρίδα είναι η υπέρτατη αξία.

Σημασία έχει εμείς να διατηρούμε άσβεστη την φλόγα της μνήμης και της αναγνώρισης της πράξης τους…

Αυτοί οι πολιτικοί 25 χρόνια προδίδουν, εμείς 25 χρόνια τιμούμε και θα συνεχίσουμε να τιμούμε, θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε, να δακρύζουμε, να ευγνωμονούμε αυτούς που άφησαν πίσω οικογένειες και μικρά παιδιά και θυσιάστηκαν για τα παιδιά όλου του έθνους. Ας συνεχίσουμε να διδασκόμαστε από τη θυσία τους. Έξαλλου, στο ραντεβού με τον θάνατο δεν πέθαναν, αλλά πέρασαν στην αιωνιότητα καθώς των αντρειωμένων ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…να συνεχίσουμε να αγαπάμε, αυτό για το οποίο έπεσαν…την Ελλάδα μας. Την πατρίδα μας!

Όσα δεν είπαν ποτέ στον κόσμο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Φιλιππίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.