Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός

Ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία...

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Έφτασε η ημέρα για το ιστορικό ματς όπως είναι αυτό που έχει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι. Ιστορικό για πολλούς λόγους.

Είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στους δύο αδελφοποιημένους συλλόγους, Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα. Είναι ένας αγώνας ο οποίος «ξυπνάει» μνήμες καλές, αλλά και άσχημες.

Καλές αναφορικά με το ξεκίνημα αυτής της δυνατής φιλίας, των κοινών συνθημάτων και της ατμόσφαιρας που δημιουργούν όταν συναντιόνται οι οπαδοί των δύο ομάδων. Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές. Αυτές των φιλικών που έγιναν για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ωραίο είναι να θυμόμαστε ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελιγράδι εν καιρώ πολέμου. Αλλά ο πόλεμος είναι κάτι άσχημο. Επίσης ωραία ήταν και η κίνηση του Ερυθρού Αστέρα να έρθει για φιλικό στο Καραϊσκάκη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ζαχάρω Ηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Τα «θέλω» και η ενδεκάδα

Για αυτό είναι και ανάμικτα τα συναισθήματα αυτών των φιλικών αγώνων.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, όσον αφορά το κλίμα που θα επικρατεί στο Βελιγράδι. Από τη μία θα υπάρχει το γιορτινό κλίμα στις κερκίδες. Γιατί τα αδέρφια συναντιόνται και παίζουν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς.

Από την άλλη όμως υπάρχει το βαθμολογικό ενδιαφέρον στον αγωνιστικό χώρο. Το είπαν άλλωστε και οι προπονητές ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι αλλιώς. Υπάρχουν αυτοί οι τρεις βαθμοί που τους θέλει τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Ερυθρός Αστέρας.

Φυσικά οι δύο ομάδες θα είναι αντίπαλες μόνο για 90 λεπτά. Και για άλλα 90 στο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αδελφική σχέση.

Αλλά ο καθένας βλέπει τον αγώνα αυτόν από την πλευρά του.

Ο κόσμος έχει στο μυαλό του τη γιορτινή διάθεση και καλά κάνει. Από την άλλη όμως είναι το βαθμολογικό κίνητρο. Και κακά τα ψέμματα το αποτέλεσμα ίσως και να είναι αρκετά σημαντικό για τη συνέχεια του ομίλου. Αναφορικά με την τρίτη θέση του γκρουπ…

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τον σημερινό αγώνα ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Και αυτό που όλοι θέλουμε είναι να δούμε έναν ωραίο αγώνα, αντάξιο της μεγάλης ιστορίας που έχουν οι δύο σύλλογοι. Αλλά και αντάξιο της αδελφοποίησης που υπάρχει!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram