Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Μαργωμένος σχολιάζει τον τρόπο που χειρίζεται ο Πέδρο Μαρτίνς την ψυχολογία ενόψει Μπασακσεχίρ...

Σε αυτόν τον έναν χρόνο και… κάτι που έχει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός τον Πέδρο Μαρτίνς αυτό που έχει δείξει είναι πως η προετοιμασία ενός αγώνα είναι το «όπλο» του. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να του πει οτιδήποτε. Πάντα ο Πορτογάλος ξέρει πώς να προσεγγίζει τα ματς, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το έχει δείξει αυτό το διάστημα που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σε όλους τους αγώνες η ομάδα εμφανίζεται διαβασμένη αναφορικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τα ματς.

Εκεί όπου έχουν διαπιστευτεί κενά στον Πορτογάλο είναι κατά τη διάρκεια του ματς. Σε περίπτωση δηλαδή που «στραβώσει» κάτι ποιο θα είναι το επόμενό του πλάνο και ποια η αντίδρασή του. Αλλά στην προετοιμασία αγώνα είναι από τους καλύτερους που έχουν κάτσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Έτσι και τώρα ενόψει της Μπασακσεχίρ. Αυτό το… Σκωτσέζικο ντους που έκανε στους παίκτες του ήξερε γιατί το έκανε. Όλοι, εκτός ομάδας, πίστευαν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα τα είχε στο μυαλό του όλα ωραία και καλά. Μετά το «διπλό» στην Τουρκία και την καλή εμφάνιση. Δεν ήταν όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα και φάνηκε αυτό και από την αντίδρασή του.

Ο Πορτογάλος στην πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά τον αγώνα στην Τουρκία έβαλε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του. Για το τελευταίο δεκάλεπτο στην Τουρκία. Δεν το έκανε όμως τόσο για το δεκάλεπτο αυτό. Αλλά το έκανε γιατί υπάρχει η ρεβάνς.

Σε αυτά τα θέματα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν… παίζεται! Ξέρει πάντα τι κάνει και πότε. Φώναξε έτσι ώστε να… έχει. Είναι αυτό που λέμε φροντίζει για να έχει στη συνέχεια. Αυτό έκανε, φώναξε στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να μην τους δει χαλαρούς στο Καραϊσκάκη, με την… καβάτζα του 1-0 της Τουρκίας. Για αυτό και το Σκωτσέζικο ντους στο Ρέντη. Μία φωνές και το Σάββατο ήρεμα και ωραία.

Τους τσίτωσε όπως έπρεπε και τώρα η ομάδα προετοιμάζεται για να εμφανιστεί όπως πρέπει στο ματς στο Καραϊσκάκη, για το Champions League