Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για την εμφάνιση του Ραφίνια, αλλά και τις μεταγραφές που κάνει ο Ολυμπιακός και κρίνονται πριν το γήπεδο εξαιτίας της ηλικίας τους...

Ολυμπιακός: Εντάξει στην Ελλάδα το έχουμε να μηδενίζουμε ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες γενικότερα.

Ολυμπιακός: Είναι ένα μείον το οποίο υπάρχει πολύ περισσότερο απ’ όταν μπήκαν στην καθημερινότητά μας τα social media. Ιδιαίτερα στον αθλητισμό και με παίκτες μεγάλης ηλικίας το έχουμε ζήσει αρκετές φορές εδώ στη χώρα μας αυτό.

Βέβαια τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχουν διαψεύσει όλους όσους μιλούσαν και έγραφαν αρνητικά για αυτούς. Από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Τι δεν είχε ακούσει, διαβάσει, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Μας έδειξε όμως πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο και πλέον όλοι παραδέχονται πως αν λείπει ο συγκεκριμένος από την ομάδα, τότε αλλάζει και η εικόνα της ομάδας.

Τα ίδια έχουν γίνει και με τον Ραφίνια. Όταν ήρθε άρχισαν να τον συγκρίνουν όλοι με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, εντελώς διαφορετικού στιλ ποδοσφαιριστές οι δυο τους και ας παίζουν στην ίδια θέση. Άλλους τους ενοχλεί που παίζει με το σορτσάκι πάνω, ναι το έχουμε διαβάσει και αυτό. Αποτελεί όμως και αυτός ποδοσφαιριστής-παράδειγμα για τους νεότερους.

Μιλάμε για έναν παίκτη στα 35 του, ο οποίος έχει πάρει όλα τα ματς ως βασικός, από άποψη φυσικής κατάστασης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Έπαιξε και ως αριστερό μπακ με τον Παναθηναϊκό, σε άλλη θέση δηλαδή, και ήταν από τους πρωταγωνιστές. Και τον είδες στο 85’ να τρέχει για να κόψει επίθεση αντιπάλου, τον Μαουρίσιο.

Θα πρέπει απ’ αυτόν και τον Βαλμπουενά παίκτες όπως οι Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα και άλλοι να παραδειγματιστούν.

Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και στο τέλος θα γίνει το ταμείο…