Τα σποτ της σοκολάτας Lacta αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι. Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα και παντού θα σταματήσουν με την αρωγή όλων μας.

Τα νέο σποτ της σοκολάτας Lacta αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι. Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θα σταματήσουν με την αρωγή όλων μας.

Η Lacta μαζί με τη Διοτίμα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών δημιούργησε έναν σποτ που δεν είναι εύκολο να δεις δεύτερη φορά. Αφορά μια γυναικοκτονία. Το ερώτημα που τίθεται, εύλογα, είναι αν πρέπει να ασχολείται μια σοκολάτα με τέτοια ζητήματα.

Η απάντηση είναι απλή. Δεν απαντάς καν. Γυρίζεις το χρόνο πίσω και σβήνεις την ερώτηση. Δεν πρέπει να υπάρχει καν ερώτηση, δεν τίθεται καν θέμα. Είναι μερικά ζητήματα που δεν άπτονται ειδικών, αλλά ηθικής. Είναι μερικά θέματα που δεν πρέπει (σώνει και ντε) να καταπιάνονται από συγκεκριμένους φορείς, δεν εξατομικεύονται. Μας αφορούν όλους. Κι αν δεν υπάρχει το «όλον» ας υπάρχει το όσο δυνατόν περισσότεροι.

Αυτός είναι ο τρόπος για να παρακινηθούν άπαντες. Να ανοίξουν τα στόματα, να παρακινηθούν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Στις χρόνιες παθήσεις και ασθένειες η πρόληψη είναι που σώζει. Το ίδιο ισχύει και στις γυναικοκτονίες. Δεν πρέπει να φτάνουμε στο «ήταν αργά γι’ αυτή».

Lacta: Μια πρωτοβουλία που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι

Μόνο τον σεβασμός μας αξίζει η Lacta που αφιέρωσε χρόνο, κόπο και χρήμα για τη δημιουργία ενός σκληρού σποτ. Ενός σποτ που η πρωταγωνίστριά του από τον απόλυτο έρωτα, καταλήγει σε έναν φρικτό εφιάλτη και στο τέλος στον θάνατο. Και ασφαλώς μια σοκολάτα μπορεί να ασχολείται και να θίγει και να υπενθυμίζει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια θεριεύει σαν ένα άλλο τέρας.

Αλίμονο εμείς στο Sportime να μην εξάρουμε την πρωτοβουλία της Lacta. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι που φεύγουν από τα στεγανά των αρμοδιοτήτων τους. Τα κοινωνικά ζητήματα πρέπει να είναι η προτεραιότητα στην κάθε ατζέντα, ενός ζωντανού οργανισμού να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων που απευθύνεται. Το πράττουμε χρόνια τώρα, ξεφεύγοντας από τα αθλητικά δρώμενα..

Η Lacta τίμησε το μότο της. «Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου». Καμιά φορά εκτός από ένα κομμάτι σοκολάτα αυτό μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Το συγκλονιστικό βίντεο