Με 52.31% τριπλοεμβολιασμένων να βρίσκονται στις ΜΕΘ, ο Θάνος Πλεύρης «μαντεύει» τι θα γίνει το φθινόπωρο και μιλά για 4η υποχρεωτική δόση για όλους!

Με 52.31% τριπλοεμβολιασμένων να βρίσκονται στις ΜΕΘ, ο Θάνος Πλεύρης «μαντεύει» τι θα γίνει το φθινόπωρο και μιλά για 4η υποχρεωτική δόση για όλους!

Θάνος Πλεύρης: Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι προβλέψεις που έλεγαν πως η χαλάρωση των μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ουσιαστικά αποτελούσε έναν μικρό… «προαυλισμό» των «τρόφιμων» χάριν της τουριστικής κίνησης. «Προαυλιστείτε μέχρι τον Σεπτέμβρη και πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τουρίστες» είχαμε γράψει από τούτη εδώ τη γωνιά, όταν ο υπουργός Υγείας έστελνε τον κορονοϊό για… διακοπές, μέχρι την εποχή που θα μπει και πάλι στη ζωή μας ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός που τόσο λατρεύει η κυβέρνηση.

Και να λοιπόν που ο Θάνος Πλεύρης πέταξε τη «βόμβα», και μίλησε για συνέχιση του προγράμματος… δόσεων από φθινόπωρο, με 4η δόση που θα ξεκινήσει από τους ευάλωτους και πιθανότατα θα επεκταθεί και στον γενικό πληθυσμό. «Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», είπε ο κ. Πλεύρης.

Αν ρωτούσαμε έναν πολίτη για το ίδιο θέμα, ίσως να μας απαντούσε πως «αν η κυβέρνηση επιθυμεί νέα δόση με το ‘’έτσι θέλω’’, θα θέλαμε να έχουμε σοβαρό λόγο για να το κάνουμε. Θα θέλαμε αποτελεσματικά εμβόλια και όχι εμβόλια που σε μεγάλο βαθμό δεν αποτρέπουν τη διασωλήνωση και τον θάνατο. Θα θέλαμε να μας πείτε με τι σκεπτικό ζητάτε μια νέα δόση του εμβολίου, ενώ σήμερα πάνω από το 50% αυτών που βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι τριπλοεμβολιασμένοι».

Εμμονή για νέες δόσεις, παρά την αναποτελεσματικότητα

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, ως τις 30 Μαΐου, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 62 (47.69%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 68 (52.31%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Απαντήσεις για αυτό το φιάσκο των εμβολίων δεν έχουν δοθεί, κι όμως ο Θάνος Πλεύρης προαπαιτεί 4η δόση στον γενικό πληθυσμό.

Χωρίς αίσθηση πολιτικής ντροπής ο υπουργός Υγείας απευθύνεται στους πολίτες και τους λέει πως «τα κεφάλια θα ξαναμπούν μέσα» μόλις αναχωρήσουν και οι τελευταίοι τουρίστες.

Ο Θάνος Πλεύρης «έχει την αίσθηση ότι θα πάμε σε 4η δόση για όλους» και ο πολίτης έχει την αίσθηση πως η κυβέρνηση τον κοροϊδεύει, αφού ακούει τον υπουργό Υγείας να… «προφητεύει» την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει σε 3 μήνες (!), και μάλιστα να προεξοφλεί πως πάμε σε νέα υποχρεωτικότητα και νέα περιοριστικά μέτρα!

Από εκεί που κρίνονταν τα δεδομένα βδομάδα παρά βδομάδα («οι επόμενες δυο βδομάδες θα είναι κρίσιμες…»), τώρα ο Θάνος Πλεύρης έφτασε να κάνει ετήσιο… πρόγραμμα εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, σα να μην μιλάμε για έναν διαρκώς εξελισσόμενο ιό, άλλα για ένα προβλέψιμο φαινόμενο που υπακούει στους γραφειοκρατικούς νόμους. Λες και ακολουθεί πιστά ο κορονοϊός την πορεία που χαράσσει το υπουργείο Υγείας.

«Μαντικές ικανότητες» και για τη χρήση μάσκας

Αφού έβαλε σε… λογαριασμό τον κορονοϊό ο Θάνος Πλεύρης, φρόντισε να μας θυμίσει πως συνεχίζεται και η χρήση μάσκας – προφανώς – για εκπαιδευτικούς λόγους, σε μια νέα εποχή ατελείωτων lockdown και «καταστάσεων ανάγκης». Με κάποιο είδος κληρονομικού… χαρίσματος, ο υπουργός «προέβλεψε» πως τον ερχόμενο χειμώνα η μάσκα θα είναι απαραίτητη γιατί:

«Είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα». Δεν βρίσκει λόγο ο υπουργός για να μην επεκταθεί και τον χειμώνα η υγειονομική υστερία. Το να ζήσουμε φυσιολογικά; Το να προχωρήσουμε τις ζωές μας; Το να δείξουμε τα πρόσωπα μας; Το να αφήσουμε πίσω την τρομολαγνεία; Το να επιτρέψουμε να λειτουργήσει σωστά το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και των ενηλίκων; Δεν είναι σοβαροί λόγοι αυτοί για τον υπουργό, ώστε να διακοπεί η «εκπαίδευση».

Αυτή η κυβερνητική επιμονή (ή εμμονή καλύτερα), για νέες δόσεις ενός εμβολίου περιορισμένης αποτελεσματικότητας, μαρτυρά πως η ευημερία των φαρμακευτικών συνεχίζει να κρίνεται προτιμότερη από την ευημερία των λαών. Αν δινόταν βάρος στη δεύτερη, το υπουργείο Υγείας δεν θα είχε στην «καμπούρα του» 16.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ, μέσα στα ερείπια ενός κατεστραμμένου συστήματος υγείας.

Αν ήταν προτεραιότητα το συμφέρον των πολιτών, δεν θα ακούγαμε σήμερα τέτοιες ασόβαρες «προβλέψεις» που σε τίποτα δεν θυμίζουν μια υπεύθυνη υγειονομική επιτήρηση, άλλα ανακοίνωση ξεστοκαρίσματος εμβολίων.

Κυβερνητική αβάντα στα κέρδη των μεγαλοεταιρειών, είναι η μόνη εξήγηση που μπορεί να εξηγήσει το διορατικό «χάρισμα» του Θάνου Πλεύρη.