ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Αυστραλός ΥouΤuber έμεινε άφωνος με τη «χαβούζα» της Ομόνοιας – Ο Μπακογιάννης έκανε την Αθήνα το πιο «διάσημο» γκέτο τρόμου

Αθήνα: Eξάγουμε πλέον και παγκοσμίως τον «πολιτισμό» του εγκλήματος, των ναρκωτικών, της πορνείας και της βρώμας που κυριαρχεί στην Ομόνοια
Αυστραλός ΥouΤuber έμεινε άφωνος με τη «χαβούζα» της Ομόνοιας – Ο Μπακογιάννης έκανε την Αθήνα το πιο «διάσημο» γκέτο τρόμου

Η Αθήνα που παραδίδει ο Κώστας Μπακογιάννης μετά από 5 χρόνια δημαρχίας του, ειδικά στο κέντρο της, έχει μετατραπεί σε ένα υποβαθμισμένο, παρακμιακό, βρώμικο και άκρως επικίνδυνο «γκέτο» που το έγκλημα οργιάζει, και σοκάρει όποιον ξένο κάνει την… τρέλα να την περπατήσει, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου.

Ναρκομανείς παίρνουν τη δόση τους σε κοινή θέα, έμποροι ναρκωτικών κάνουν δοσοληψίες «φόρα – παρτίδα», σκόρπια παραπήγματα και εκατοντάδες άστεγοι ζουν σαν «αόρατοι» πολίτες, οπλισμένοι αλλοδαποί περιφέρονται ως συμμορίες με δική της εδαφική «δικαιοδοσία» η κάθε μία, δρόμοι που μυρίζουν ούρα, βρώμικα κτήρια γεμάτα γκράφιτι, οίκοι ανοχής γεμίζουν τα κακόφημα στενά.

Αυτή είναι η τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ομόνοια και οι γύρω γειτονιές, έτσι όπως την βίωσε ο Spanian, ένας Αυστραλός Youtuber που περπάτησε στην «καρδιά» της Αθήνας τη νύχτα και κατέγραψε ένα 17λεπτο βίντεο που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 540.000 προβολές.

Ο Spanian κατάγεται από το Σύδνεϋ και έχοντας παραβατικό παρελθόν μπαινόβγαινε στις φυλακές όταν ήταν νέος και έτσι εξοικειώθηκε με τον κόσμο του εγκλήματος, πριν αλλάξει τη ζωή του. Αυτό εξηγεί εν μέρει και το θάρρος του να κάνει μια τόσο επικίνδυνη αποστολή, όπως είναι το να περπατήσει κανείς στα στενά τριγύρω από την Ομόνοια το βράδυ.

Στο κανάλι του στο YouTube – μεταξύ άλλων θεματικών – έχει ξεκινήσει μια σειρά οδοιπορικών σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών. Εξέχουσα θέση στις γειτονιές του τρόμου, είχε το αφιέρωμα στην Ομόνοια, στο οποίο ο Spanian ομολογεί ότι βρήκε «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς που έχει περπατήσει ποτέ». Άλλο ένα «παράσημο» στη θητεία Μπακογιάννη.

Στην επικίνδυνη… αποστολή του Spanian γύρω από την Ομόνοια, ο Αυστραλός YouTuber βλέπει ναρκομανείς να κάνουν ενδοφλέβια χρήση καταμεσής του δρόμου, άστεγους να κοιμούνται σε πεζούλια και πεζοδρόμια, μεθυσμένους να βρίζουν περαστικούς και ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Αυτή είναι η ζοφερή κατάσταση μιας – υποτίθεται – ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, στις γειτονιές ολόγυρα από το φανταχτερό σιντριβάνι της Ομόνοιας που εγκαινίαζε με δόξα και τιμή ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων. Ο δήμαρχος που διαφήμιζε περίπατους και περίδρομους, φοινικόδεντρα και κουτσουρεμένα δέντρα, ζαρτινιέρες και φωταγωγημένα σιντριβάνια στα χρώματα της Ουκρανίας, τον ίδιο καιρό πού το κέντρο της πρωτεύουσας μεταβαλλόταν ραγδαία σε μια αποθήκη εγκλήματος, δυστυχίας και ασχήμιας.

Βέβαια για τη σημερινή κατάσταση της Αθήνας, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι προκάτοχοι του Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει ότι σήμερα η Αθήνα είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.

Ένας ξένος έπρεπε να μας πει τα αυτονόητα, που δεν λέει κανείς εδώ

Και αν το λέγαμε εμείς για χρόνια, μπορεί να χαρακτηριζόμασταν ως «υπερβολικοί». Να όμως που το διαλαλούν και οι ξένοι, σε σημείο να προβάλλεται στο διαδίκτυο η Ομόνοια ως διεθνές κέντρο παρακμής και διαφθοράς. Η χαβούζα μας, έγινε αξιοθέατο για όσους αρέσκονται να φλερτάρουν με τον κίνδυνο και να κάνουν κοινωνικές παρατηρήσεις σε αστικά κολαστήρια.

Και για τους «mainstream» τουρίστες, η Ομόνοια έχει γίνει απαγορευμένη ζώνη. Ο Spanian αναφέρει στο βίντεο του, ότι δίνεται σαφής οδηγία στους τουρίστες από τα πρακτορεία, να μην πλησιάζουν την Ομόνοια τη νύχτα.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν συνθηκολογήσει πλήρως με το ότι το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει Κολομβία της Ευρώπης και δεν ασχολούνται δημοσιογραφικά με το θέμα, και έτσι χρειάζεται ένας… τουρίστας για να μας ενημερώσει τι γίνεται στην ερημοποιημένη πρωτεύουσά μας. Χρειάζεται ένας ξένος για να αναδείξει αυτά που κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί της δήθεν «ανάπτυξης», όλοι οι ιθύνοντες σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Το πολυπολιτισμικό «πείραμα» που διεξάγεται τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα, δεν έχει φέρει τίποτα άλλο παρά ερήμωση. Κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπιστική. Αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαρτυρά τα αποτελέσματά του σε «πιλοτική» μορφή στο κέντρο της Αθήνας.

Μια πόλη χωρίς ταυτότητα, που το μόνο που θυμίζει ότι είναι ελληνική, είναι η Ακρόπολη που δεσπόζει ψηλά για να μαρτυρά πόσο οικτρά έχει αποτύχει ο νεοέλληνας να διαφυλάξει την κληρονομιά του. Και οι εκκλησίες της Αθήνας, στέκονται ως τελευταίες νησίδες της ελληνορθόδοξης ομορφιάς που κάποτε έδινε ζωή στην όμορφη πόλη, πριν ασελγήσουν πάνω της τα πολυετή εγκλήματα πολεοδομίας.

Είναι κοινό μυστικό ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει συνειδητή εγκατάλειψη της Αθήνας για να επιτευχθεί μια πολεοδομική υποβάθμιση και να αγοραστούν σε εξευτελιστικές τιμές όλα τα «φιλέτα» της πρωτεύουσας. Έτσι οι «επενδυτές» εντός εισαγωγικών, γίνονται ζωντανά «εργαλεία» real estate για τους επενδυτές εκτός εισαγωγικών. Με την ανοχή στην εγκληματικότητα έχουμε μια κατάσταση win – win, όπου κερδίζει και το μικρό «αρπακτικό» που εγκληματεί στα κακόφημα στενά, και το μεγάλο που αγοράζει κοψοχρονιά αυτά τα ίδια στενά.

Όσοι υποκριτές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν λύσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της Αθήνας, αρκεί ένα και μόνο επιχείρημα για να αποδειχθούν ψεύτες. Θυμηθείτε το πόσο «έλαμπε» από ευταξία, νομιμότητα και ασφάλεια η Ομόνοια το 2004, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε με κάποιους «μαγικούς» τρόπους (αν η πολιτική βούληση θεωρείται… μαγικό ραβδί), το κέντρο της Αθήνας καθάρισε σε λίγες εβδομάδες.

Σήμερα δεν υπάρχει κρατική πρόνοια ούτε για τους ναρκομανείς ώστε να μπουν σε κέντρα απεξάρτησης, ούτε για τους άστεγους ώστε να μπουν σε δομές φιλοξενίας, ούτε για τους παράνομους μετανάστες για να απελαθούν ή να προωθηθούν στις χώρες προτίμησής τους.

Κατά τα άλλα, θα προσφέρει «γκλαμουριά» στην πρωτεύουσα μας το ανακαινισμένο… Μινιόν, όπου σε λίγο θα προσεγγίζεται από τους πελάτες μόνο υπό τη συνοδεία αστυνομίας, και οι Έλληνες θα ανεβάζουν καταναλωτικά πανηγύρια στο TikΤοκ, την ίδια ώρα που ολόγυρα στους δρόμους, εκατοντάδες ανθρώπινα «ζόμπι» περιφέρονται με τις ενέσεις στο χέρι…

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.