ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Αθλιότητα: Η κυβέρνηση δεν άφησε το Άξιον Εστί να πάει στα Τέμπη, για να μη θιγεί το προεκλογικό προφίλ της!

Ούτε την Παναγία, ούτε τη μνήμη των νεκρών δεν σεβάστηκε η κυβέρνηση - Ματαίωσαν προσκύνημα στα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας»
Αθλιότητα: Η κυβέρνηση δεν άφησε το Άξιον Εστί να πάει στα Τέμπη, για να μη θιγεί το προεκλογικό προφίλ της!

Αισχροί, αδίστακτοι και αθεόφοβοι. Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την Εκκλησία, την ορθόδοξη πίστη και τα ιερά προσκυνήματα της, αλλά ακόμα και τη μνήμη των νεκρών.

Προκειμένου να διατηρηθεί το κλίμα σιωπής και συγκάλυψης γύρω από το ανείπωτο έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως παρενέβη δύο φορές σε προγραμματισμούς που είχαν να κάνουν με την έλευση του Άξιον Εστί στην Αθήνα.

Η πρώτη φορά ήταν όταν – κατόπιν πιέσεων της κυβέρνησης – ματαιώθηκε η έλευση της ιερής εικόνας που ήταν να γίνει στις 15 Μαρτίου, αφού εκείνο τον καιρό σειόταν όλη η Ελλάδα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το μακελειό στα Τέμπη όπου χάθηκαν – τουλάχιστον – 57 ζωές. Έτσι η έλευση της εικόνας ήρθε πιο κοντά χρονικά στις… εκλογές, για να έχουν και την ευκαιρία μερικοί γαλάζιοι υπουργοί και βουλευτές, να απαθανατιστούν από τις κάμερες σε ενσταντανέ «θεοσέβειας».

Η δεύτερη φορά που ο «Καίσαρας» παρενέβη στο ιερό προσκύνημα κρύβει ακόμα μεγαλύτερη χυδαιότητα. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία», όταν η εικόνα ταξίδευε από το Άγιο Όρος προς την Αθήνα, υπήρχε προγραμματισμός να γίνει πρώτα μια ενδιάμεση στάση στα Τέμπη, προκειμένου εκεί να τελεστεί ένα τρισάγιο για τις ψυχούλες που έφυγαν τόσο άδικα, άλλα και να προσκυνήσουν την εικόνα όσοι πιστοί θα έσπευδαν εκεί.

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο ξιπασμένος «Καίσαρας» έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί προσκύνημα στα Τέμπη, για να αποφευχθεί μια νέα συγκέντρωση στον τόπο του εγκλήματος, και για να μην φρεσκαριστεί η μνήμη του ελληνικού λαού ενώ διανύουμε… προεκλογική περίοδο.

Για δεύτερη φορά, μια αντίχριστη πολιτική κλίκα κήρυξε ως ανεπιθύμητη την Παναγία, γιατί η παρουσία της εικόνας της στα Τέμπη «ξίνισε» στους επικοινωνιολόγους του πρωθυπουργού.

Για δεύτερη φορά το άθεο κράτος διαμήνυσε προς την Παναγία πως όχι μόνο δεν την χρειάζεται, άλλα η παρουσία της είναι ενοχλητική και επιζήμια, ειδικά όταν πρόκειται να βρεθεί σε τόπους μαρτυρίου, όπου ο «δήμιος» των ανθρώπων που μαρτύρησαν εκεί, ήταν το ίδιο το κράτος.

Άλλωστε τι αξία έχουν (τουλάχιστον) 57 ψυχές μπροστά στη γαλάζια εκστρατεία, ε; Εδώ μιλάμε για Ελλάδα 2.0, σε ανόητους συναισθηματισμούς θα κολλάμε τώρα; Τι αξία έχουν 57 μάρτυρες, μπροστά στα πανάκριβα σποτάκια, τα στημένα γκάλοπ, τα ρουσφέτια, τα γλειψίματα, τις δεξιώσεις, τα ατελείωτα ταξίματα, τις νέες λίστες «Πέτσα»;

Είναι δυνατόν να χαλάσει όλη αυτή η προεκλογική μανέστρα, από μερικές δεκάδες νεκρούς που απλά δεν στάθηκαν τυχεροί να προλάβουν την «ανάπτυξη»; Είναι δυνατόν να στραπατσαριστεί το πρόσωπο της «αριστείας», από την παρουσία μιας εικόνας στα «ξεχασμένα» Τέμπη; Είναι δυνατόν να σκιαστεί το πρόσωπο του «Καίσαρα», από το πρόσωπο της Παναγίας; Ε, όχι δα…

Και κάπως έτσι, το τρισάγιο αντί να διαβαστεί στον τόπο της τραγωδίας, τελέστηκε στη Μητρόπολη των Αθηνών. Οι ψυχές έλαβαν μεν την πνευματική βοήθεια που έπρεπε, άλλα η μνήμη τους σπιλώθηκε από την ασέβεια, τον κυνισμό και την ασπλαχνία των κυβερνώντων.

Δεν ήταν αρκετό το αδικαίωτο των νεκρών που μεθοδεύεται σε αυτό το ζήτημα, τώρα φρόντισαν να τους επιβάλλουν και το αλιβάνιστο, εκτοξεύοντας την ύβρη σε πρωτόγνωρα επίπεδα που δεν πρέπει να έχουν ξαναδεί ούτε οι ζωντανοί, ούτε και οι νεκροί.

Η εικόνα ήρθε κατευθείαν στην Αθήνα, για να φωτογραφηθούν μαζί της οι καινοφανείς «θεούσοι» της πολιτικής, γιατί φαίνεται μάλλον πως την είχαν περισσότερο… ανάγκη από τους νεκρούς των Τεμπών. Τι να πει κανείς…

Αντί να ευλογηθεί αυτός ο βασανισμένος τόπος με την παρουσία της εικόνας και τις προσευχές που θα ανέπεμπαν οι πιστοί, έμεινε να στέκει βουβός, τσιμεντωμένος με το μπετόν αρμέ της συγκάλυψης που βιάστηκε να στρώσει η κυβέρνηση στη σκηνή του μαρτυρίου.

Αντί να βρεθεί το Άξιον Εστί στα Τέμπη για να προσφέρει πραγματική στήριξη, παρηγοριά και ελπίδα στη συγκλονισμένη τοπική κοινωνία, έμεινε ο κόσμος ξεκρέμαστος για να μη θιχτεί η προεκλογική καμπάνια του Μητσοτάκη.

Και μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί αυτή η χώρα τρέχει με ξέφρενο ρυθμό προς την καταδίκη της…

 

 

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

100 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας και μετά πρόστιμα - Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μετατρέπεται σε «συνάλλαγμα» συμμόρφωσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Τρεις συμφορές σε λίγες μέρες - Μια χώρα σε διαρκή οδύνη όσο απομακρύνεται από την πρόνοια του Θεού - Πως πύκνωσε έτσι το κακό των ημερών μας;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης