ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Ευλογιά των πιθήκων: Άλλη μια προσπάθεια μαζικής υστερίας από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας

Η «Ευλογιά των πιθήκων» φαίνεται πως είναι το νέο «entry» στην παγκόσμια πασαρέλα του τρόμου, που ξεκίνησε με τον κορονοϊό και είναι άγνωστο το πότε θα τελειώσει.
Η «Ευλογιά των πιθήκων» φαίνεται πως είναι το νέο «entry» στην πασαρέλα του τρόμου, που ξεκίνησε με τον κορονοϊό και είναι άγνωστο το πότε θα τελειώσει.

Ευλογιά των Πιθήκων: Μετά τον κορονοϊό και τις αλφαβητικές μεταλλάξεις του, μετά την «απειλή» του φονικού μύκητα «Candida auris» (που έχει ταυτοποιηθεί από το… 2009), μετά και τις… ανεξιχνίαστες ηπατίτιδες παιδιών, φτάσαμε πλέον στο νέο κεφάλαιο μαζικής υστερίας, την εμφάνιση της «Ευλογιάς των Πιθήκων».

Μια νέα υγειονομική φρενίτιδα δοκιμάζει να θρονιαστεί πάνω στο χάος που δημιούργησε το πέρασμα του κορονοϊού, επιβεβαιώνοντας πως κάποια κέντρα εξουσίας έχουν βαλθεί να μην αφήσουν με τίποτα να ορθοποδήσει η παραζαλισμένη ανθρωπότητα.

Ευλογιά των πιθήκων: Ένα νέο «σίριαλ» πανικού;

Για ολόκληρες δεκαετίες οι κοινωνίες έρχονταν σε επαφή με ένα πλήθος μεταδιδόμενων ασθενειών χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται. Νοσούσαν χωρίς να μαθαίνουν καν τα ονόματα των ιώσεων που περνούσαν. Προχωρούσαν τις ζωές τους, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα εθνικού, άλλα ούτε καν τοπικού χαρακτήρα. Οι άνθρωποι συνέχιζαν την καθημερινότητα τους, χωρίς να βλέπουν ρυθμιστικές αρχές να λειτουργούν υπό συνθήκες παράκρουσης.

Και από τη φυσιολογική ζωή φτάσαμε σήμερα σε μια παρά φύσιν υποχονδρίαση. Ήρθαμε στο σημείο ο κάθε πολίτης να «ανακαλύπτει» και από 2 ιούς κάθε εβδομάδα. Με αυτόν τον ανελέητο βομβαρδισμό τρομολαγνικών πληροφοριών, να κοντεύει ο κάθε άνθρωπος να αποκτήσει πτυχίο «λοιμωξιολόγου», γιατί τα media και οι αρχές έχουν βαλθεί να συντηρήσουν με το ζόρι μια παγκόσμια υστερία.

Ω του θαύματος, πάνω που βρισκόμασταν στον απόηχο της εργαλειοποιημένης «κορώνας» η οποία αποδείχθηκε χρυσορυχείο για μια χούφτα «τζάκια» που βαστούν τον παγκόσμιο έλεγχο, έρχεται να κάνει τη δυναμική εμφάνιση της η ευλογιά των πιθήκων. Ένα φαντασμαγορικό comeback υγειονομικής χαύνωσης.

Είδαμε ποτέ άλλοτε να κάνουν παγκόσμια παρέλαση οι ιοί, ο ένας μετά τον άλλον, σα να πρόκειται για μια επικοινωνιακή πασαρέλα τρόμου; Είδαμε ποτέ τέτοια πυκνωμένα φαινόμενα «απειλών» από πανδημίες; Προφανώς και όχι. Δεν χρειάζεται να έχεις επιστημονικές γνώσεις για να διαισθανθείς πως κάτι δεν πάει καλά εδώ. Εμπειρική γνώση χρειάζεται, και κοινή λογική.

Οποιαδήποτε ασυνήθιστη νόσος, οποιοσδήποτε ιός με φανταχτερό όνομα, οποιαδήποτε είδηση κάποιας άγνωστης στο ευρύ κοινό λοίμωξης, «τραβιέται από τα μαλλιά» και οδηγεί σε ένα νέο γαϊτανάκι φόβου.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια λοίμωξη που συγγενεύει με την γνωστή ευλογιά, και έχει ταυτοποιηθεί εδώ και 64 χρόνια (από το 1958), ούτε λίγο – ούτε πολύ εμφανίζεται σαν… εξωτικός εφιάλτης που ήρθε από το υπερπέραν. Δίνουν και παίρνουν οι βαρύγδουποι τίτλοι και οι μεγεθυμένες φωτογραφίες που εστιάζουν στις φλύκταινες του δέρματος, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει γενικευμένος πανικός.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια νέα υποκινούμενη παραφιλολογία, στην οποία γίνεται λόγος για… lockdown, για εμβολιασμούς, για επαναφορά της μάσκας, και γενικά για επιστροφή όλου του δυστοπικού τρόπου ζωής που διδαχθήκαμε με τον κορονοϊό (και) για «εκπαιδευτικούς» λόγους.

Εντωμεταξύ η νόσος ιστορικά έχει σημειώσει κάποιες τοπικές επιδημικές εξάρσεις στην Αφρική και μικρής κλίμακας επιδημίες έχουν σημειωθεί το 2003 στις ΗΠΑ και το 2018 στη Βρετανία. Έχει σπάνια μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκριζωμένη νόσο, που ως τώρα σημείωνε κάποιες μεμονωμένες επανεμφανίσεις.

Ανεξαρτήτως αν η ευλογιά των πιθήκων εξελιχθεί ή όχι σε μια σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο, το επιβαλλόμενο κλίμα τρομοκρατίας είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που θα πρέπει να μας προβληματίζει.

Αυτοεκπληρούμενες «προφητείες»

Όλως «περιέργως» φαίνεται να επιβεβαιώνονται και οι «χαρισματικοί» παγκόσμιοι ηγέτες που ειδικεύονται στις αυτοεκπληρούμενες «προφητείες», όπως ο Bill Gates που εδώ και μήνες δήλωνε πως μετά τον κορονοϊό έπεται και «πράξη δεύτερη».

Επίσης τον Νοέμβριο του 2021 ο «προφήτης» Gates προειδοποιούσε τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες επιθέσεις βιοτρομοκρατίας που θα χρησιμοποιούσαν τον ιό της ευλογιάς, και παρότρυνε τα έθνη να επενδύσουν δισεκατομμύρια στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Τελικά δεν μας βρήκε η ευλογιά, άλλα το «ξαδερφάκι» της – η ευλογιά των πιθήκων. Όμως είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το πόσο… κοντά έπεσε ο μεγάλος γκουρού της υγείας που δεν έχει καμία σχέση με την υγεία.

Ο ίδιος ο Gates μέσω πολλαπλών οδών αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του ΠΟΥ, ενός (ουσιαστικά ιδιωτικού) οργανισμού που κινεί τα παγκόσμια νήματα της υγείας, στον οποίο ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως προτίθεται να παραχωρήσει μια σειρά από αρμοδιότητες που θα επιτρέψουν μια ισχυροποιημένη εξουσία στις ΗΠΑ άλλα και στις χώρες που βρίσκονται υπό την σφαίρα επιρροής τους, δηλαδή εκείνα τα έθνη που βρίσκονται «στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Από κοντά έχουμε και την υπερεθνική δράση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που προχωρά την «μεγάλη επανεκκίνηση», έχοντας τον κορυφαίο σύμβουλο του  – Yuval Noah Harari να δηλώνει ανερυθρίαστα πως πρέπει να παρακολουθούμε τι συμβαίνει «κάτω από το δέρμα των ανθρώπων».

Ακόμα, έχουμε ένα διακεκριμένο μέλος του WEF, τον μυστικιστή γκουρού Τζάγκι Βάσουντεβ (Sadhguru), να μοιράζεται το μεγαλοπρεπές όραμα του με τον οργανισμό, δηλώνοντας πως επιθυμεί λιγότερες ψυχές πάνω στον πλανήτη. Και σαν κερασάκι στην τούρτα έχουμε τον πρόεδρο του WEF – Κλάους Σβαμπ, να «προφητεύει» κι εκείνος (επιδημία προφητειών έχει πέσει τελευταία), μια «κυβερνοπανδημία» που θα φέρει χάος στην παροχή ενέργειας και ο κορονοϊός μπροστά του θα φαντάζει σαν «μικρή ενόχληση».

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η επιβαλλόμενη υστερία που κυριαρχεί σήμερα, ξεκινά από πάνω προς τα κάτω, από τα κέντρα εξουσίας προς τις μάζες. Παρακολουθούμε να ξεδιπλώνεται μια παγκόσμια τρομοκρατική ατζέντα με κύριους άξονες την υγεία, την ενέργεια, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Πότε με πανδημικές απειλές, πότε με ενεργειακά κραχ, πότε με περιβαλλοντικές κρίσεις και πότε με διαταράξεις της ασφάλειας, δίνονται συνεχείς αφορμές για τον ένα και μοναδικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη του ολοκληρωτικού παγκόσμιου ελέγχου.

Παρακολουθώντας την πρεμούρα των μεγάλων κέντρων να δημιουργήσουν παγκόσμιες τάσεις πανικού, το σενάριο που λέει πως «επινοώ το πρόβλημα, για να σου πουλήσω τη λύση» μπορεί μέχρι πριν λίγο καιρό να φάνταζε «συνομωσιολογία» για κάποιους, άλλα πλέον φαντάζει ως την μόνη λογική εξήγηση για τα όσα απίστευτα βιώνουμε.

 

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ