ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Φάτε τοστ, κερνάει ο ΣΚΑΪ και το κράτος

Συνταγές πείνας και κατοχικής οικονομίας έφτασε να μοιράζει Παυλόπουλος και Οικονόμου - Το τοστ γίνεται «εθνικό φαγητό» στη φτωχοποιημένη Ελλάδα
Φάτε τοστ, κερνάει ο ΣΚΑΪ και το κράτος

Στην περίοδο της πανδημίας, έλεγαν στον κόσμο πότε να βγει από το σπίτι και πότε να αναπνεύσει. Στο ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, έλεγαν στον κόσμο να κλείνει τα φώτα και να περιορίζει τη θέρμανση το πολύ στους 18 βαθμούς. Και τώρα στην ακρίβεια των τροφίμων, λένε από τα κανάλια το πώς να νοιώθει χορτάτος ο υποσιτισμένος κόσμος.

Ο λόγος για τους δημοσιογράφους που κάνουν τα «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης, και ειδικότερα τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που διαπρέπουν στο να εξοικειώνουν έναν ολόκληρο λαό με την εξαθλίωσή του.

Ο Άκης Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κόσμο ότι μια οικογένεια μπορεί να χορτάσει με 4 τοστ. Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες με μεγάλη ευκολία να αναιρούν τον ορισμό και τη φύση της οικογένειας, αλλά πάντως στο ΣΚΑΪ είναι απόλυτοι ότι 4 τοστ αρκούν για να τη χορτάσουν, ότι είδους οικογένεια και αν είναι αυτή. Μπορεί να μην έχουν την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα του κόσμου, αλλά πάντως έχουν απευθείας σύνδεση με τα στομάχια μας.

Ο δε Δημήτρης Οικονόμου υποστήριξε ότι είναι σπατάλη να παίρνει κάποιος 10 φέτες τυρί και ζαμπόν, γιατί στο τέλος θα πετάξει τις μισές. «Πάνε αυτά, τελειώσανε», πρόσθεσε.

Θα μπορούσαμε να αναλωθούμε σε σχόλια περί χυδαιότητας, προκλητικότητας και εξευτελισμού της δημοσιογραφίας, αν η δημοσιογραφική ομάδα του ΣΚΑΪ δεν είχε δώσει πολλά ανάλογα δείγματα γραφής, πολύ χειρότερα και από την αποθέωση του τοστ.

Για παράδειγμα, ο «τιτάνας» της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, Άρης Πορτοσάλτε, είχε πει ότι όσοι δεν έχουν να πληρώνουν την πανάκριβη βενζίνη, να παίρνουν το λεωφορείο. Επίσης είχε πει ότι η ισότιμη μεταχείριση των ασθενών είναι «σοβιετική αντίληψη». Και αν παραθέταμε όλες τις αισχρότητες που έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια με σιγοντάρισμα Οικονόμου και Παυλόπουλου, θα γράφαμε ολόκληρο βιβλίο.

Αυτά τα «λουλούδια» παράγουν οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ. Δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο. Έτσι και τώρα μάθαμε ότι ένα τοστάκι την ημέρα, την ακρίβεια την κάνει… πέρα.

Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που όντως μετρούν τις φέτες μία – μία, για να συμπληρώσουν ένα πρόχειρο γεύμα στην ελλιπέστατη διατροφή τους. Ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, υποσιτίζονται και τρώνε αναγκαστικά διατροφικά σκουπίδια για να επιβιώσουν. Υπάρχουν ακόμα και παιδιά που πάνε στο σχολείο και δεν έχουν να φάνε ούτε κολατσιό. Και αντί να δίνεται βήμα σε αυτόν τον κόσμο να εκφράσει το δράμα του,  βλέπουν τους δημοσιογράφους να εκπαιδεύουν τον λαό στην κακομοιριά και την ανέχεια.

Σκέφτομαι ότι θα είχε ενδιαφέρον να αποτιμούσαμε τα πακέτα τύπου «Πέτσα» σε… τοστ. Να βλέπαμε πόσα βουνά από τοστ αναλογούν στα εκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν και φαγώνονται από τα κανάλια – δορυφόρους της κυβέρνησης, προκειμένου να λένε στον κόσμο τέτοιες αθλιότητες. Όλο αυτό το ζεστό χρήμα που ρέει ασταμάτητα τον βόθρο της «ενημέρωσης», συντηρεί δημοσιογράφους που έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά ποσώς τους ενδιαφέρει.

Να θυμηθούμε ότι ο Άκης Παυλόπουλος ήταν εκείνος που όταν είχε αποκλειστεί στα χιόνια της Αττικής Οδού, ούρλιαζε στις κάμερες «πού είναι το κράτος». Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα λέει εμμέσως στον κόσμο «φάτε τοστ και μη γκρινιάζετε στο κράτος». Μεταξύ αυτών των δύο συμπεριφορών, μεσολάβησε η μεταγραφή του δημοσιογράφου στον ΣΚΑΪ. Και το τροπάρι άλλαξε. Από «εξάψαλμος», έγινε μονότονο λιβάνισμα στον «πολυχρονεμένο» και μοίρασμα «ατομικής ευθύνης» στους «γκρινιάρηδες» καταναλωτές που δεν εκτιμούν το διατροφικό μεγαλείο ενός τοστ.

Ο δε Δημήτρης Οικονόμου ήταν εκείνος που για να καλύψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το έγκλημα των Τεμπών, έλεγε από την εκπομπή του ότι «δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και να ξέρει κάθε Υπουργείο, την κάθε λεπτομέρεια». Για τον Δημήτρη Οικονόμου, το να κρύβεις «παραπανίσιες» φέτες ζαμπόν δεν γίνεται. Το να κρύβεις από τον πρωθυπουργό την πλήρη κατάρρευση ενός ολόκληρου σιδηροδρομικού δικτύου για 4 ολόκληρα χρόνια, γίνεται.

Ο Μητσοτάκης δεν… ήξερε τις πομπές του υφιστάμενού του – Κώστα Αχ. Καραμανλή – αλλά ο Οικονόμου σίγουρα γνωρίζει τις δικές μας πομπές. Γνωρίζει ότι είμαστε σπάταλοι και αχάριστοι πολίτες που δεν εκτιμούμε τα καλάθια, τα ταμπελάκια -5% και τα υπόλοιπα μέτρα κοροϊδίας που πασάρονται στον κόσμο για να συνεχίζουν να τη βγάζουν καθαρή τα καρτέλ της αγοράς.

Έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν. Οι χορτάτοι σε ενημερώνουν για το πόσο πρέπει να πεινάς και με πόση τροφή πρέπει να χορταίνεις. Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πεινάς εν έτει 2024, και αυτό είναι το να πεινάς, και από πάνω να πείθεσαι ότι γέμισες το στομάχι σου.

Ο Άκης Παυλόπουλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ισχυρίστηκε ότι τα σχόλια που ειπώθηκαν ήταν ειρωνικά. Όμως δεν πείθει καθόλου. Πρώτον διότι ο τρόπος που το είπε ήταν απόλυτα σοβαρός και δεν έδειχνε καμία ειρωνεία. Και δεύτερον, διότι ακόμα και αν το είπε ειρωνικά, η φτώχεια του κόσμου δεν είναι κάτι για να αστειευόμαστε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φάτε τοστ, κερνάει ο ΣΚΑΪ και το κράτος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.