ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται ενάντια στην τυραννία της «ελίτ» – Η Ελλάδα ακόμα κοιτά από την «κλειδαρότρυπα»

Ευρωπαίοι πολίτες σε Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, διαδηλώνουν μαζικά κατά της ακρίβειας, ενώ οι χειμαζόμενοι Έλληνες παραμένουν θεατές των εξελίξεων.
Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται ενάντια στην τυραννία της «ελίτ» – Η Ελλάδα ακόμα κοιτά από την «κλειδαρότρυπα»

Ακρίβεια – Ευρωπαίοι: Όπως έχουμε επισημάνει και άλλοτε σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, οι ηγεσίες της Ευρώπης στρέφονται όλο και με μεγαλύτερη μανία στον «κανιβαλισμό» των ίδιων των ευρωπαϊκών λαών. Οδεύοντας προς τον – ίσως – πιο κρίσιμο χειμώνα της μεταπολεμικής περιόδου, η εξουσιαστική «ελίτ» της Ευρώπης υπό το πρόσχημα πως λαμβάνει αμυντικά μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας, εξαπολύει ολοκληρωτική επίθεση στις λαϊκές τάξεις.

Μια επίθεση που κρύβεται κάτω από τον μανδύα της «έκτακτης ανάγκης», και μοναδικό σκοπό έχει να ισχυροποιήσει και να μονιμοποιήσει τον απολυταρχισμό που «προβαρίστηκε» στην διετία της πανδημίας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με όλο και περισσότερες διαδηλώσεις και απεργίες λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας και του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης. Ο εκτινασσόμενος πληθωρισμός έχει οδηγήσει την ακρίβεια σε πρωτοφανή επίπεδα και οι πολίτες γίνονται έρμαια του καπιταλιστικού οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εισοδήματα, ελευθερίες και δικαιώματα.

Η Ευρώπη οδεύει ολοταχώς προς την άβυσσο του ολοκληρωτισμού

Ήδη στην Γαλλία, την Γερμανία, την Βρετανία, την Τσεχία και το Βέλγιο, λαμβάνουν χώρα ογκωδέστατες διαδηλώσεις και απεργίες για τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και το κόστος ζωής, με τις κυβερνήσεις να απαντούν αποκλειστικά με βίαιη καταστολή. Ανελέητο ξύλο και χημικά στο όνομα της «δημοκρατίας», σε πολίτες που έχουν το «θράσος» να αντιδρούν στην μεθοδευμένη εξαθλίωση τους.

Οι ίδιες κυβερνήσεις που κατηγορούν την Ρωσία για «δεσποτισμό», και «τυραννική» εξουσία, μετατρέπουν την Ευρώπη σε ένα απολίθωμα ολοκληρωτισμού, σε ένα ατσάλινο γρανάζι στην μηχανή της Νέας Τάξης.

Είναι προαποφασισμένο πως οι λαοί θα επωμιστούν όλο το βάρος αυτής της μετάβασης προς τον απολυταρχισμό, και θα το πληρώσουν με πείνα, ενεργειακή ένδεια και καταπάτηση των τελευταίων δικαιωμάτων από ό,τι απομεινάρια άφησε η πρόβα τζενεράλε της πανδημίας.

Έχοντας ήδη μπει στο προστάδιο ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολίτες επωμίζονται πλήρως το κόστος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το κόστος της ενεργειακής απεξάρτησης από την Ρωσία, το κόστος της αισχροκέρδειας των εφοδιαστικών αλυσίδων, και γενικότερα το κόστος των αυτοκτονικών μέτρων που λαμβάνουν οι «εγκέφαλοι» της Ευρώπης, έχοντας πλήρη επίγνωση πως ωθούν τους ευρωπαϊκούς λαούς  στην απόλυτη καταστροφή.

Δένοντας το αφήγημα της ενεργειακής λιτότητας μαζί με την λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», έχουμε το τέλειο άλλοθι για μια «αιτιολογημένη» εξαθλίωση των λαών. Έχουμε τις προφάσεις για την ολοκληρωτική δουλοποίηση των «κατώτερων» στρωμάτων, έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι θιασώτες του κοινωνικού δαρβινισμού που κυβερνούν.

Ψηφιακός μετασχηματισμός, αστυνομοκρατία, κρατική παρακολούθηση, μαζική χειραγώγηση με πρόσχημα υγειονομικές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές «απειλές», ποινικοποίηση του ελεύθερου λόγου, περιορισμός των μετακινήσεων, λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, είναι μερικές μόνο από τις πολιτικές ελέγχου που θα εφαρμοστούν με ακόμη μεγαλύτερη σκληρότητα στο άμεσο μέλλον. Και όλα αυτά θα στηρίζονται στην λογική μιας πολεμικής οικονομίας «έκτακτης ανάγκης», που θα επεκτείνεται χρονικά, όσο χρειαστεί.

Οι Έλληνες παραμένουν «θεατές» στην κατρακύλα της ΕΕ

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες είναι το πρώτο βήμα προς το αναπόφευκτο ξέσπασμα των λαών, σε αυτήν την αφόρητη πίεση που δέχονται. Η Ευρώπη μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ένα καζάνι που βράζει και κοχλάζει από οργή.

Όπως είδαμε να συμβαίνει στην περίοδο της εργαλειοποιημένης πανδημίας όμως, οι Έλληνες παραμένουν ουραγοί και θεατές των εξελίξεων στην Γηραιά Ήπειρο, ασκώντας την αγαπημένη τους αντιπολίτευση του «καναπέ».

Δυστυχώς, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας έχουν γίνει «μπετόν αρμέ», αφού υπερισχύει η ενασχόληση με «κλειδαρότρυπες», και οι «υπεραξίες» του ατομικισμού και του ωχαδερφισμού. Το δηλητήριο του διχασμού που διοχέτευσε η κυβέρνηση στην κοινωνία κατά την διετία της πανδημίας, δεν έχει ξεθυμάνει ακόμα.

Άλλωστε ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει έτοιμο ένα αφήγημα, για κάθε χλιαρή διαμαρτυρία των πολιτών. Τα σχολεία μας δεν έχουν θέρμανση και τα παιδιά θα μείνουν να ξεπαγιάζουν; Ναι άλλα έχουν… διαδραστικό πίνακα και είναι «high tech»! Τα καύσιμα είναι πανάκριβα και η κυβέρνηση δεν μειώνει την φορολογία τους; Ναι, άλλα δεν ωφελούνται και όσοι έχουν… Cayenne! Οι τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ είναι απλησίαστες; Ναι άλλα έχετε «καλάθι του νοικοκυριού» που σας προσφέρει… φθηνότερα μακαρόνια νο6 και ρύζι «καρολίνα»!

Επικρατούν τα μαυραγορίτικα τεχνάσματα στην αγορά τροφίμων, με εταιρείες να μειώνουν τις ποσότητες σε προϊόντα, για να φαίνεται πως δήθεν συγκρατούν τις τιμές. Επιβάλλουν την κυριαρχία τους τα κερδοσκοπικά καρτέλ σε καύσιμα και ενέργεια, ενώ η χώρα μας αγοράζει ρεύμα με την ακριβότερη τιμή χονδρικής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα «πάρτι» αισχροκέρδειας αφήνονται ελεύθερα να οργιάζουν και η οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων από τους ολιγάρχες, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ενάντια στις πολιτικές των «ελίτ» και διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και την απεμπλοκή τους από τα πολεμοχαρή συμφέροντα. Όμως, έως πότε θα επικρατεί αυτή η μουδιασμένη στάση στην χώρα μας; Πρέπει πρώτα να… εξασφαλιστεί η άδεια κατσαρόλα και ο κατεβασμένος διακόπτης;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται ενάντια στην τυραννία της «ελίτ» – Η Ελλάδα ακόμα κοιτά από την «κλειδαρότρυπα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.