ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Βασανισμός ΑμεΑ από YouTuber: Μια κοινωνία που βγάζει τα κτηνώδη ένστικτα της σε «live streaming»!

Για 2 ολόκληρα χρόνια οι Αρχές δεν ασχολήθηκαν με τον YouTuber από το Κερατσίνι που βασάνιζε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση - Συνένοχος το κράτος
Βασανισμός ΑμεΑ από YouTuber: Μια κοινωνία που βγάζει τα κτηνώδη ένστικτα της σε «live streaming»!

Όταν γράφαμε από αυτή εδώ τη στήλη ότι η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο «Κολοσσαίο» για φρικιαστικά θεάματα, κάποιοι μας χαρακτήρισαν «υπερβολικούς». Και έρχονται κάτι τέτοιες συνταρακτικές ειδήσεις όπως η παρακάτω, για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Και ότι ένα ανησυχητικά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας έχει εθιστεί στην παλιανθρωπιά και καταναλώνει αχόρταγα την ικανοποίηση των πιο κτηνωδών ενστίκτων του.

Τα αιμοσταγή θεάματα του Κολοσσαίου εκσυγχρονίστηκαν στις διαδικτυακές «αρένες» του σήμερα, όπου άνθρωποι βγάζουν λεφτά με το να κακοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους και να προβάλλουν όλον τον βόρβορο της ανθρώπινης ύπαρξης με αποτρόπαιες πράξεις που μεταδίδονταν σε συνθήκες «reality». Η είδηση αφορά τη διεστραμμένη δράση ενός 42χρονου YouTuber ο οποίος μετέδιδε ζωντανά στο κανάλι του την κακοποίηση δύο νέων με νοητική υστέρηση, μιας 21χρονης και ενός 25χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «από τις 18 Οκτωβρίου 2023 έως και την 1 Νοεμβρίου 2023 ο 42χρονος προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις έναντι αμοιβής, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής ενέργειας (taser gun), ξύρισμα κεφαλής, γιαούρτωμα, σε βάρος δύο νεαρών με εξασθενημένοι τη διάνοια (ενός άντρα και μίας γυναίκας) και τη μετάδοση των πράξεων σε πραγματικό χρόνο στο Youtube».

Σχεδόν 22.000 συνδρομητές έδιναν μέχρι και 1000 ευρώ συνολικά ανά μετάδοση για να βλέπουν τα θύματα να κακοποιούνται βάναυσα, να υποφέρουν και να εξευτελίζονται. Δίνοντας την απαραίτητη συνδρομή που ζητούσε το κανάλι, οι τηλεθεατές συγκέντρωναν το ποσό για να γίνει το βασανιστήριο που ανακοίνωνε ο 42χρονος ή που απαιτούσε ο κόσμος στα σχόλια. Ο 42χρονος μετέδιδε καθημερινά για 2 με 3 ώρες τις δοκιμασίες της φρίκης στις οποίες υπέβαλλε τα θύματά του, και οι χιλιάδες συνδρομητές ικανοποιούσαν τις σαδιστικές ορέξεις τους.

Ο βασανισμός των αυτιστικών ατόμων σε ζωντανή μετάδοση, φαίνεται ότι αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε αυτήν την υπόθεση. Η δράση αυτής της διαδικτυακής ομάδας (που ουσιαστικά λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση και αφορά και άλλα άτομα πέραν του 42χρονου) μετράει εκατοντάδες βίντεο και δύο ολόκληρα χρόνια λειτουργίας. Και πέραν αυτού, υπήρχαν και άλλα ελληνικά κανάλια στο YouTube που μοσχοπουλούσαν καθημερινά παρόμοια θεάματα φρίκης με του 42χρονου.

Εκτρωματικά βίντεο από παρακμιακές ομάδες νέων που κάνουν ανεγκέφαλο «χαβαλέ» και διαγωνισμό ηλιθιότητας, βρίζονται, αυτοεξευτελίζονται, πλακώνονται στο ξύλο, φτύνονται, προβάλλουν τη σεξουαλική αποκτήνωσή τους, παίρνουν ναρκωτικά, φέρνουν μέχρι και ναρκομανείς για να τους γελοιοποιήσουν σε ζωντανή μετάδοση. Και δεκάδες χιλιάδες νέοι αρέσκονται σε αυτά τα θεάματα, που για δύο ολόκληρα χρόνια αυτές οι ομάδες πρόβαλλαν ανενόχλητες.

Στην Ελλάδα που αν κάποιος κακοποιήσει ένα ζωάκι, κινητοποιείται σε λίγες ώρες ολόκληρος ο μηχανισμός των media για να τον κατακεραυνώσει και ο δράστης πληρώνει πρόστιμο 30.000 ευρώ, υπήρχαν (και υπάρχουν ακόμα) κανάλια κακοποίησης ανθρώπων που ήταν προσβάσιμα από τον καθένα για δύο ολόκληρα χρόνια και δεν βρέθηκε ούτε ένας εισαγγελέας για να παρέμβει!

Στην Ελλάδα που ο κρατικός μηχανισμός εξελίχθηκε για να κυνηγά μέχρι και τους «influencers» για φοροδιαφυγή, χρειάστηκαν δύο χρόνια μέχρι να κινητοποιηθούν οι θεσμοί για έναν βασανιστή YouTuber, και αυτό έγινε μόνο μετά από καταγγελίες!

Στην Ελλάδα της 107ης θέσης στην Ελευθερία του Τύπου όπου οι πιέσεις και οι χειραγωγήσεις στα ΜΜΕ είναι «βορειοκορεάτικων» διαστάσεων, ουδείς ασχολήθηκε με έναν μαστροπό που έκανε πειράματα με ανθρώπους σε ζωντανή μετάδοση!

Στην Ελλάδα που χορεύει στους ρυθμούς του «δικαιωματισμού» και της «πολιτικής ορθότητας», δεν υπάρχουν κρατικοί και κοινωνικοί αυτοματισμοί να σταματήσουν τέτοια εγκλήματα που συμβαίνουν σε δημόσιες πλατφόρμες!

Εδώ καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση με μεγάλες πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις. Δεν είναι απλά ότι πιάσαμε μια οργάνωση που κακοποιούσε ανθρώπους ως διαδικτυακό θέαμα, και τελειώσαμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος τυφλό και απρόθυμο να ελέγξει αυτήν τη νοοτροπία ηθικής σαπίλας. Έχουμε να κάνουμε και με δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές που ικανοποιούσαν τα βίτσια τους, αλλά κανένας δεν θα τους ακουμπήσει γιατί κανένας δεν τους απαγόρεψε να παρακολουθούν ΑΜΕΑ να βασανίζονται.

Ο 42χρονος θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, αλλά οι θεατές θα αναζητήσουν άλλους «διασκεδαστές» που να ικανοποιούν τα ζοφερά ένστικτά τους. Αυτή η νοσηρότητα θα εκφραστεί κάπως αλλιώς. Θα συνεχίσει να διοχετεύεται στην κοινωνία. Και όσο θα αυξάνεται η ζήτηση για τέτοια αποτρόπαια θεάματα, θα υπάρχουν και κάποιοι πρόθυμοι να τα προσφέρουν.

Και οι θεσμοί θα λένε ότι έπραξαν το καθήκον τους (μετά από 2 χρόνια), ενώ το κοινωνικό δηλητήριο θα απλώνεται ανενόχλητα στη νεολαία, διότι ουδείς ενδιαφέρεται να χτυπηθούν αυτά τα φαινόμενα στη ρίζα τους. Κανένα από τα κόμματα εξουσίας δεν αναγνωρίζει ότι η ρίζα του κακού είναι σε ηθικό και πνευματικό επίπεδο. Εδώ στην Ελλάδα, που το πανελλήνιο έφριξε όταν ο Αντώνης Καρυώτης σπρώχτηκε από 2 τραμπούκους για να τον πετάξουν από το Blue Horizon, υπάρχουν χιλιάδες αρρωστημένα μυαλά (και δυστυχώς πολλοί νέοι) που σπρώχνουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στην κακοποίηση και τον δημόσιο εξευτελισμό.

Και φυσικά αυτή η εκμετάλλευση δεν αφορά μόνο ανθρώπους με νοητική στέρηση. Αφορά και ανθρώπους με κανονική νοητική ικανότητα που εκπορνεύουν την ελευθερία τους για ένα «χαρτζιλίκι». Για μια πουλημένη σάρκα, ένα πληρωμένο «challenge», μια «πλάκα», μια ικανοποίηση πάθους. Η πορνεία έχει πολλές μορφές.

Εξίσου αληθινά είναι και τα δύο πρόσωπα της κοινωνίας μας. Και εκείνη η ψυχόπονη Ελλάδα που έκλαψε για τον Αντώνη, και εκείνη η ερεβώδης Ελλάδα που πληρώνει συνδρομές για θεάματα φρίκης. Για πόσο όμως θα αδιαφορούμε και θα μένουμε άπραγοι όσο μας καταπίνει αυτό το σκοτάδι;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.