×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ανωνυμία, αυτή η… αχαρακτήριστη


    Γεράσιμος Μανωλίδης

Ανωνυμία, αυτή η… αχαρακτήριστη


Η ωμή πραγματικότητα πάντα σοκάρει. Πάντα. Μια απλή καταγραφή γεγονότων. Χωρίς υπερβολές. Δίχως κυβιστήσεις και περιστροφές. Μια αποτύπωση της κατάστασης. Με ακρίβεια. Αφήνοντας τη γαρνιτούρα στην άκρη. Καμιά φορά, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κάνεις το απλό.

Υπήρξε μπόλικη συζήτηση γύρω από το τελευταίο κείμενο της στήλης του Αχαρακτήριστου. Απορίες, ερωτήσεις και έντονα σχόλια. Ποτέ τελειώνοντας ένα κείμενο δεν σταματά η δουλειά του συντάκτη. Ακόμα κι αν αυτός επιθυμεί, για δικούς του λόγους, να κρατά την ανωνυμία του. Η επιλογή για τη συγκεκριμένη συνεργασία ήταν συνειδητή. Στα γεννοφάσκια της ιστοσελίδας μια αιχμηρή πένα ήταν απαραίτητη. Ο σεβασμός για την ανωνυμία του συγκεκριμένου ανθρώπου που φορούσε τη μάσκα του Αχαρακτήριστου, επίσης. Ποτέ στο Sportime δεν θέλαμε όμως να κυνηγάμε σκιές. Εξορισμού λοιπόν, αν αυτές δεν θες να σε… βρουν, δεν πρέπει να έχεις υποθάλψεις κι εσύ κάποια σκιά.

Το έχουμε δει το… έργο και στα παρασκήνια. Αδίκως. Παρασκηνιακές στήλες υπήρχαν από καταβολής του (έντυπου ή ηλεκτρινού) Τύπου. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως στο συγκεκριμένο site από εδώ και πέρα το Sportime Team εκπροσωπεί τη διοίκησή του και την ομάδα αρχισυνταξίας. Ουδείς δεν έχει δικαίωμα να ταυτίσει την υπογραφή «Sportime Team» με την ανωνυμία, πολλώ δε με τη δειλία.

Ζήσε τη δράση στο αθλητικό στοίχημα της bwin  21+

Πάμε όμως στο προκείμενο. Αυτό έχει να κάνει με το τελευταίο κείμενο του Αχαρακτήριστου. Τελευταίο χρονικά και ουσιαστικά αφού δεν θα υπάρξει νέα ανάρτηση από τη συγκεκριμένη γωνιά. Ο λόγος είναι πως το Sportime μεγαλώνει, ωριμάζει και δεν φοβάται να αναλογιστεί και να πάρει τις ευθύνες του. Είναι μάλιστα, τρόπον τινά, ευχάριστο που όλη αυτή η ιστορία γίνεται έπειτα από ένα κείμενο που δεν έκανε… επίθεση. Δεν πρόσβαλε. Δεν έγραψε κάτι που δεν ισχύει.

Όποια οπτική γωνία κι αν διαλέξει κανείς η πραγματικότητα είναι μία. Ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που έβαλε και τα δύο του χέρια στο τιμόνι –χωρίς συνοδηγό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει πάει σε Final 4. Πολύς καιρός για μια ομάδα με έξι ευρωπαϊκά τρόπαια. Μεγάλο διάστημα για να αγνοηθεί ή να περάσει απαρατήρητο. Κομβικό για να κάνει κάποιος την αυτοκριτική του. Ακόμα και στο γάμο, λένε, πως η συμπλήρωσε μια επταετίας είναι η πλέον κρίσιμη.

Εν κατακλείδι…

Στο δια ταύτα. Υπήρξε κριτική στα σχόλια σας για το γεγονός πως αυτή η καταγραφή της αλήθειας έγινε από μια υπογραφή που δεν στοιχειοθετεί κάτι το φυσικό. Πόντος υπέρ του κοινού. Άλλωστε στα δύο χρόνια που λειτουργεί η εφημερίδα και τον ένα που είναι στο «αέρα» το site του Sportime έχουν γραφτεί ουκ ολίγα θέματα με δριμεία κριτική προς όλους τους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού. Ασφαλώς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπως όλοι όσοι κινούν τα νήματα γύρω από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές οφείλει να τυγχάνει ίδιας μεταχείρισης. Από εδώ και μπρος, όλα όμορφα, νοικοκυρεμένα και… υπογεγραμμένα.

Υγ. Η λέξη αχαρακτήριστος βγήκε επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε ένα επίθετο να σε… χαρακτηρίσουμε. Όσοι σε γνωρίζουν θα καταλάβαιναν πως είσαι… περίπτωση. Εις το επανιδείν…


Τελευταία Νέα