ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Κώστας Κεντέρης: Επιστρέφει στο στίβο! Έπαρση σημαίας!

Ο σπουδαιότερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την επόμενη μέρα του αγαπημένου του αθλήματος!
Κώστας Κεντέρης: Επιστρέφει στο στίβο! Έπαρση σημαίας!

Κώστας Κεντέρης: Ο σπουδαιότερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την επόμενη μέρα του αγαπημένου του αθλήματος!

Κώστας Κεντέρης: Συμβαίνει κατά κόρον. Πλέον δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει αν γίνεται. Σε όλα τα αθλήματα. Σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου. Οι αθλητές που έχουν γράψει ιστορία μένουν δίπλα στον αθλητισμό. Ξέρουν, γνωρίζουν, νιώθουν.

Αυτός που έχει περπατήσει τη διαδρομή σαν αθλητής, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για τους επόμενους που θα… γράψουν ιστορία. Ο Κώστας Κεντέρης έγραψε ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Κώστας Κεντέρης έβαλε τον στίβο στο ελληνικό σπίτι, στην καθημερινότητά μας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι προτάσεις που είχε ήταν πολλές. Από το να δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, να κατέβει στην πολιτική, να γράψει βιβλίο… Πολλές. Αναρίθμητες. Μέχρι και προτάσεις από μεγάλους παραγώγους για να κάνει τη ζωή του ταινία. Δεν αποδέχθηκε καμιά.

Από τη στιγμή που ο Κώστας Κεντέρης βγαίνει ξανά μπροστά, για την επόμενη μέρα του ελληνικού στίβου, αυτομάτως  αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι αυτό που θέλει. Είναι αυτό που περίμενε. Είναι η απόφαση που θα τον έκανε να βάλει ξανά… φτερά στα πόδια του. Απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν πάρθηκε εύκολα. Απόφαση που ζυμώθηκε αρκετά μέσα του πριν πάρει «σάρκα και οστά». Απόφαση που έχει γνώμονα τη μεγάλα του αγάπη. Το στίβο!

Η ομοσπονδία του στίβου είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να έχει υπηρετηθεί από έναν άνθρωπο που ξέρει όλες τις δυσκολίες, όλα τα όσα χρειάζεται ένας αθλητής για να ακολουθήσει το όνειρό του. Για τον ίδιο τον Κώστα Κεντέρη δεν ήταν εύκολη η διαδρομή μέχρι να γίνει ο σπουδαιότερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος.

Η διαδρομή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Από τα πρώτα αθλητικά του βήματα στην Μυτιλήνη οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ίδιος, ο προπονητής του, ο σύλλογος του με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, ήταν πάρα πολλές. Τις βίωσε στο πετσί του. τις βρήκε στο δρόμο του. Ξέρει από πρώτο χέρι, από την καλή και την ανάποδη, τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και όλα τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ένας αθλητής. Γνωρίζει και τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγει.

Καμία απόφαση δεν είναι εύκολη. Μα ποιος αγώνας είναι εύκολος; Ποια κούρσα κερδήθηκε χωρίς κόπο. Ποιος στίβος της ζωής δεν χρειάζεται μάχη;  Ο Κώστας Κεντέρης είναι αυτός που μπορεί να επαναφέρει το στίβο στην καθημερινότητά μας, στα χείλη όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό, στα νέα παιδιά!

Ξέρει τα σωματεία, γνωρίζει τους προπονητές, θεωρεί ακόμα όσους αγωνίζονται… συναθλητές του. Ο ακέραιος χαρακτήρας του, η ποιότητα που έχει σαν άνθρωπος, η γνώση του γύρω από το αντικείμενο, η αγάπη του για τον στίβο, καθιστούν αυτή την επιστροφή, έπαρση της σημαίας πίσω στον ιστό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Κεντέρης: Η απίθανη κούρσα που του χάρισε το χρυσό στο Σϊδνεϋ (vid)

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ