Ο ΣΕΓΑΣ εκθέτει πλέον με αποδείξεις και μέσω ΓΓΑ τα όσα ισχυρίζεται ο Αυγενάκης τόσο καιρό για τα σωματεία


Γεράσιμος Μανωλίδης

Ο ΣΕΓΑΣ εκθέτει πλέον με αποδείξεις και μέσω ΓΓΑ τα όσα ισχυρίζεται ο Αυγενάκης τόσο καιρό για τα σωματεία


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με το νέο του νόμο, το μητρώο και τις διαδικασίες που θεωρεί ο ίδιος νόμιμες στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών ουσιαστικά ευαγγελίζεται μια νέα εποχή διαφάνειας στις εκλογές των παρατάξεων που θα διοικούν. Το διαλαλεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

Ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης, που ξεκίνησε με την ενασχόληση του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος σοφά αποτραβήχτηκε στη συνέχεια, έβαλε και συνεχίζει κατά της τωρινής διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. Πέρα από τον επικοινωνιακό πόλεμο που ήταν αήθης, είχαμε και τις… τρικλοποδιές από τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη. Με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα υπόλοιπα θέματα που έθιξε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης όμως, σε όλες του τις τοποθετήσεις είτε από τη Βουλή, είτε σε συνεντεύξεις του, σε ότι αφορά τον στίβο και τον ΣΕΓΑΣ, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλούσε για σωματεία που δεν έπρεπε να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Περιέγραψε ένα μπάχαλο. Την ίδια στιγμή ο ΣΕΓΑΣ προκήρυξε με όλους τους νόμιμους τρόπος τις εκλογές για τις 10-11 Δεκέμβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ: «Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης – Κάποιος να του πει πως χωρίς σωματεία δε θα υπάρχει ο Αθλητισμός και η καρέκλα που κάθεται!»

Η λίστα προς έγκριση από τη ΓΓΑ που δόθηκε είχε μέσα 200 σωματεία. Παρά το γεγονός πως η ΓΓΑ κωλυσιέργησε, μέχρι σήμερα περίπου 150 σωματεία έχουν εγγραφεί κανονικά στο Μητρώο. Από την ίδια την πολιτεία. Με το νέο νόμο Αυγενάκη. Πληρούν δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις. Μιλάμε για μία από τις ομοσπονδίες με τη μεγαλύτερη ποσόστωση στη λίστα της. Τον ίδιο αριθμό επί παραδείγματι (περίπου 150 σωματεία) έχει το μπάσκετ με λίστα 800! Στο ποδόσφαιρο οι αιτήσεις είναι 8.000 και ο αριθμός παραμένει πολύ πολύ χαμηλά. Αυτό για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη.

Για να μην αναφέρουμε το πρόσφατο κάλεσμα του Λευτέρη Αυγενάκη για δημόσια συζήτηση για τις ομοσπονδίες μέσω Νέας Δημοκρατίας. Μέσω του κόμματός του! Ο Υφυπουργός αθλητισμού πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή τη στιγμή είναι στην Κυβέρνηση και πρέπει να εργάζεται για το κοινό καλό, όχι να κομματικοποιεί τις ομιλίες του.

Το ίδιο μονοπάτι ακολούθησε βέβαια και η Τασούλα Κελεσίδου. Ενώ σε συνέντευξή της κάνει λόγο για ενότητα (μια… καραμέλα που έχει ήδη λιώσει) και για μια νέα πορεία στο στίβο μακριά από τα κόμματα και την πολιτική γενικότερα. Την ίδια ώρα ξεκίνησε την αποστολή επιστολών σε δημάρχους για στήριξη στην Αναγέννηση! Δηλαδή η στήριξη και η ενότητα για την οποία μιλά η υποψήφια πρόεδρος είναι μέσω πολικών, δημάρχων, παλαιών αθλητών και influencers;

Περισσότερο από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τις γραμμές του Αυγενάκη, παρά να πείσει τα σωματεία… Γι αυτά, η τωρινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ είναι που τρέχει και προσπαθεί να βοηθήσει στις όποιες διαδικασίες να είναι νόμιμα και φυσικά να ανταπεξέλθουν στις πολλές καθημερινές δυσκολίες.

Η ερώτηση λοιπόν που δημιουργείται είναι απλή και εύλογη: Για ποιο λόγο γίνεται όλος αυτός ο επικοινωνιακός πόλεμος όταν βάσει και των νέων κριτηρίων η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ μοιάζει να έχει κάνει αξιοκρατική και ορθή αξιολόγηση στα σωματεία που δήλωσε στη λίστα που κατέθεσε; Για ποιο λόγο συνεχίζει ο επικοινωνιακός μηχανισμός που στήθηκε με την αμφιλεγόμενη επιχορήγηση της ΕΡΤ να κάνουν λόγο για απαραίτητη αλλαγή στο στίβο, όταν όλα φαίνεται πως βαδίζουν με το γράμμα του νόμου; Μήπως πιστεύει ο Λευτέρης Αυγενάκης πως επειδή δεν είναι ο ίδιος φανερά μπροστά σε αυτόν τον επικοινωνιακό πόλεμο πως δεν είναι μέσα στο κάδρο των ευθυνών;


Sportime Extras