Ο Θοδωρής Βλάχος έμεινε και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική πόλο. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος όμως δεν πρέπει να παραμείνει,

Ο Θοδωρής Βλάχος έμεινε και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική πόλο. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος όμως δεν πρέπει να παραμείνει,

Ήταν σαφές πως ο Θοδωρής Βλάχος και ο Ολυμπιακός θα συνέχιζαν μαζί. Το ερώτημα είναι τι ήθελε ακριβώς να πετύχει ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος με τα εκβιαστικά διλήμματα. Το χρυσό, πάντως, χάθηκε (και) εξαιτίας του.

Υπάρχει σαφής δυσκολία σε μερικούς ανθρώπους. Αυτή είναι η εξής απλή. Αδυνατούν να αντιληφθούν τα όρια που έχει ο ρόλος τους. Είθισται αυτός να είναι διακριτός σε τέτοιες θέσεις. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ή οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν και τον συμβουλεύουν, αδυνατεί να δει τις γραμμές τέλους της δικής του δικαιοδοσίας.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ κατόρθωσε να μην κάνει και «δική» του την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο. Του συνόλου που έγινε το πρώτο που κερδίσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χρώματα της πατρίδας μας. Με την ομάδας μας στα κρίσιμα παιχνίδια «έσκασε» η είδηση για τον Θοδωρή Βλάχο. Ο τελευταίος έπρεπε μετά το τέλος της Ολυμπιάδας να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ή αυτό στον Ολυμπιακό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θέλησε (από γινάτι προφανώς, άλλος λόγος δεν υπάρχει) να… ξεχαρβαλώσει όλο το πλάνο της προηγούμενης διοίκησης. Ο Θοδωρής Βλάχος εκτός από εξαιρετικός προπονητής είχε τη δυνατότητα να εργάζεται παράλληλα με την ομάδα του Πειραιά και στην Εθνική. Οι καλύτερες Έλληνες παίκτες, καιρό τώρα, αγωνίζονται και στον Ολυμπιακό. Συνεπώς μέσω των «ερυθρολεύκων» είχε τη δυνατότητα να μοντάρει διαρκώς την Εθνική. Μέσω του Ολυμπιακού και των ξένων παικτών πολύ υψηλού επιπέδου υπήρχε η δυνατότητα να «μεγαλώνει» η ομάδα μαζί με τον προπονητή της.

Η δήλωση που είχε κάνει ο Βλάχος πριν την απόφαση.

Κάπως έτσι ήρθε αυτή η επιτυχία. Βήμα βήμα από το 2014 που ανέλαβε τα ηνία ο Θοδωρής Βλάχος, Και φυσικά με τη βοήθεια και τη μύηση όλων των αθλητών που διατήρησαν το εθνόσημο ψηλά στις διοργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Λιθαράκι, λιθαράκι χτίστηκε μομέντουμ, σφυρηλατήθηκε χαρακτήρας και προετοιμάστηκε όλος ο οργανισμός για να πάρει η Εθνική πόλο αυτό που κυνηγούσε χρόνια, αυτό που της άξιζε.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έβαλε διλήμματα. Θα το έκανε στη θέση του ο Σπύρος Γιαννιώτης;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη σελίδα 16 εντελώς δωρεάν κατεβάζοντας την e-sportime της Πέμπτης (19-8-2021) με ένα κλικ..

Γίνεται συνδρομητής για να σας έρχεται κάθε μέρα εντελώς δωρεάν στο e-mail σας.