ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Σωκράτης Γκιόλιας: Κάθε μαρτυρία και μία ιστορία! – Μιλούν αυτοί που τον έζησαν…

Σωκράτης Γκιόλιας: Ένα microsite στη μνήμη του! Άνθρωποι που τον έζησαν μας χαρίζουν… ένα κομμάτι του.
Σωκράτης Γκιόλιας: Ένα microsite στη μνήμη του! Άνθρωποι που τον έζησαν μας χαρίζουν… ένα κομμάτι του. Ενός ανθρώπου που έφυγε άδικα.

Σωκράτης Γκιόλιας: Ένα microsite στη μνήμη του! Άνθρωποι που τον έζησαν μας χαρίζουν… ένα κομμάτι του.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα είναι ηλεκτρισμένα βουβή. Όπως το ακούτε. Μια αλλόκοτη σιωπή που «μιλά» στα αυτιά όλων μας. Αυτή η αίσθηση επικρατεί. Σε όλη την οικογένεια του Sportime, τον στενό κύκλο, αλλά και την ευρύτερη ομάδα. Δύσκολη, ιδιαίτερη, διαφορετική.

Από τη στιγμή που τη νιώθει η «καρδιά» του μέσου, ο Περικλής Γκιόλιας (ιδιοκτήτης του Sportime.gr και e-Sportime) , ο αδερφός του Νίκος (ο σκιτσογράφος μας) και αρκετοί ακόμα συνεργάτες, φτάνει και στον υπόλοιπο οργανισμό. Διοχετεύεται παντού. Ακριβώς όπως καρδιά στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα.

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Θα το αναφέρουμε πάντα από αυτή τη γωνιά. Σε κάθε ευκαιρία, κάθε στιγμή. Δεν έχει σημασία πως πέθανε, έχει σημασία το πώς έζησε. Και το έκανε με τον τρόπο που ήθελε. Περπάτησε το δρόμο του όπως εκείνος χάραξε. Και θα ακολουθούσε τα ίδια βήματα ακόμα κι αν ήξερε ποιο θα ήταν το φινάλε.

Το έχουμε αναφέρει ξανά. Σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία ήταν «Οργουελικός». Αντικομφορμιστής εκ πεποιθήσεως. Ο Τζωρζτ Οργουελ ήταν ο Αγγλος συγγραφέας που έλεγε πως: «δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις». Τέτοιες δεν έκανε. Και δεν θα μπορούσε να κάνει. Και θα το πούμε ξανά. Ακόμα κι αν ήξερε..

Δεν τον γνώρισα, παρότι γίναμε… οικογένεια, έχοντας βαφτίσει την ανιψιά του. Είμαι από αυτούς που μαθαίνουν μέρα με τη μέρα πως έζησε, πως εργαζόταν, τι ήθελε να πετύχει. Ασφαλώς και είναι ώρα να του αναγνωριστεί η τεράστια προσφορά του στη δημοσιογραφία και να γίνει παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Δεν θα σταματήσει όμως ποτέ να μας ξαφνιάζει, ο τρόπος και η ευκολία που μιλούν όσοι τον γνώριζαν. Και οι λέξεις που χρησιμοποιούν, το συναίσθημα, τα βιώματα, όλα!

Σε κάθε έναν τους συναντάς και ένα μέρος του εαυτού του που έχει αφήσει ο Σωκράτης. Θα βρείτε βίντεο, κείμενα και πολλά ακόμα αποσπάσματα στο ειδικό section του Sportime για τον Σωκράτη Γκιόλια. Μπορείτε να δείτε όλα όσα έχουν να θυμηθούν εκείνοι που τον γνώρισαν. Κάθε μία μαρτυρία είναι και μια ξεχωριστή ιστορία, είναι κι ένα κομμάτι στο παζλ ενός ανθρώπου «έφυγε» πρόωρα και άδικα, αλλά πρόλαβε να δικαιολογήσει το πέρασμά του από αυτή τη ζωή…

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ