ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Το κράτος εγκλημάτισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά και ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει την «ξεφτίλα» να… ντρέπεται

Είναι δυνατόν ρε Νίκο Χαρδαλιά η πρώτη κουβέντα σου να είναι το φταίξιμο στην ΕΜΥ και η 2η πως όλοι οι αρμόδιοι ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί;
Το κράτος εγκλημάτισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά και ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει την «ξεφτίλα» να… ντρέπεται

Δεν τους βάζεις στο ζύγι. Δεν τους μετράς. Δεν τους συγκρίνεις. Δεν τους χρωματίζεις, δεν τους κομματικοποιείς. Οι νεκροί, είναι νεκροί. Τελεία. Δεν έχει σημασία αν είναι ένας ή αν είναι χίλιοι. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για φωτιά, για πλημμύρα, για σεισμό.

Καμία απολύτως. Όταν το κράτος αμελεί, εγκληματεί. Όταν το κράτος, εφησυχάζει, εγκληματεί. Όταν το κράτος δεν προτρέχει, εγκληματεί. Όταν το κράτος είναι απροετοίμαστο, εγκληματεί. Όταν το κράτος, συλλαμβάνεται κοιμώμενο, εγκληματεί. Όταν το κράτος, αντί να απολογείται διορθώνοντας έμπρακτα την ακινησία του, αντιδρώντας και καθυστερημένα και στα όρια της αναλγησίας, εγκληματεί.

Όταν φταίει ο στρατηγός άνεμος, όταν φταίει το αεροπλάνο που δεν πέταξε γιατί τα «κεφάλια» της πυροσβεστικής παίζουν παιχνίδια πολιτικής και κυριαρχίας, όταν φταίει το 112 που δεν λειτούργησε, ή όπως στην Εύβοια, χτες, φταίει το 112 που δεν έπρεπε να λειτουργήσει, τότε το κράτος εγκληματεί.

Διαβάστε το Sportime online

Η ΕΜΥ είχε προβλέψει και τη χτεσινή θεομηνία που έπληξε την Εύβοια. Το κράτος δεν πρόβλεψε τις συνέπειες. Δεν νοείται, στον χαμό ανθρώπων, στην καταστροφή σπιτιών, στην αγωνία οικογενειών για δικούς τους αγνοούμενους, για το δικό τους κεραμίδι, στην έγνοια επιχειρηματιών και αγροτών για το βιος και την περιουσία τους, το κράτος να εκφράζεται λέγοντας ουσιαστικά «πάλι καλά».

Δε νοείται το αρμόδιο πρόσωπο του κράτους να δικαιολογεί την ανυπαρξία του μηχανισμού, με αυτόν τον τρόπο. Κανένας συσχετισμός, ναι, αλλά και καμία δικαιολογία. Αν δεν μπορείς να προλάβεις, τότε κάνε ό,τι μπορείς για να είσαι εκεί. Αν δεν μπορείς να είσαι εκεί την ώρα του χαμού, καλύτερα να μην πας καθόλου μετά.

Με σκυμμένο κεφάλι. Όχι κορδωμένο για δηλώσεις. Δίπλα στους ανθρώπους. Για βοήθεια. Έμπρακτη. Για στήριξη. Ανθρώπινη. Για συμπόνοια. Ουσιαστική. Το κράτος αυτό είναι. Η ευθύνη του, αυτή είναι. Όχι να καταγγέλλει. Όχι να συγκρίνει. Όχι να συσχετίζει. Όχι να ξεχνάει. Όχι να πληρώνει για να καλύπτει αδυναμίες, αστοχίες, λάθη.

Διαβάστε ακόμα
Πόσο υπερήφανος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς πάνω από τα ανθρώπινα συντρίμμια; 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στις δηλώσεις του υπέπεσε σε διαδοχικά φάουλ. Σε ατάκες που σε έκαναν να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Να εξοργίζεσαι. Λίγο ακόμα και θα θύμιζε εκείνη την αλησμόνητη συνέντευξη Τύπου μετά το Μάτι που ειπώθηκε το κορυφαίο: «δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα». Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να είναι αυτό που δείχνει πως είναι, πρέπει να τον παύσει από τα καθήκοντά του σήμερα κιόλας.

Είναι δυνατόν ρε Νίκο Χαρδαλιά η πρώτη κουβέντα σου να είναι ο υπεράνθρωπος αγώνας του κρατικού μηχανισμού, το φταίξιμο στην ΕΜΥ και η 2η πως όλοι οι αρμόδιοι ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί; Να κάνεις σύγκριση με τη Μάνδρα; Να μην αναφέρεις πρώτα από όλα τις σκέψεις σου για τα θύματα; Να μοιράζεις ευχαριστίες σε όλους και να… ξεπετάς τους νεκρούς με ένα «η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν;». Ντράπηκε και η «ξεφτίλα» από τις κουβέντες σου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το κράτος εγκλημάτισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά και ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει την «ξεφτίλα» να… ντρέπεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…