menu

Sportime.gr

ΑΕΚ: Οι διαρροές που βγαίνουν εκθέτουν το σύλλογο και τον καθιστούν αναξιόπιστο στα μάτια του ίδιου του κόσμου

Γιάννης Χωριανόπουλος
ΑΕΚ: Οι διαρροές που βγαίνουν εκθέτουν το σύλλογο και τον καθιστούν αναξιόπιστο στα μάτια του ίδιου του κόσμου

 Μεγάλη η πίεση. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η κατάσταση είναι, σχεδόν, πρωτόγνωρη

 Μεγάλη η πίεση. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η κατάσταση είναι, σχεδόν, πρωτόγνωρη. Η ΑΕΚ έχει περάσει κρίσεις στο παρελθόν, θα περάσει και στο μέλλον. Αλλά να είναι σε τέτοια δίνη, να γίνεται αλλαγή προπονητή 4η φορά με τον ίδιο, τον Μανόλο Χιμένεθ και η εικόνα να είναι ακόμα χειρότερη δε θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς.

Η ΑΕΚ είναι σε σύγχυση. Και όταν ένας οργανισμός είναι σε σύγχυση είναι όλοι ντεφορμέ. Από τις χειρότερες περιόδους της τελευταίας 8ετίας (από το 2013 και μετά δηλαδή) βρίσκεται η επικοινωνιακή πολιτική του κλαμπ. Κατώτερη των περιστάσεων όσο δεν παίρνει. Μια ματιά στα σχόλια του κόσμου φτάνει και περισσεύει. Μια ματιά στην άποψη του κόσμου φτάνει και περισσεύει.

Η ΑΕΚ, όμως όσον αφορά την επικοινωνιακή της πολιτική, δεν είναι σε σύγχυση μόνο στο πως θα περάσει πράγματα στον κόσμο της. Αλλά και στο πως αντιδρά σε όσα γράφονται στα ΜΜΕ. Τα περί «μυθευμάτων», τα περί θεμάτων που αν είναι σοβαρά κρίνεται από το αν αναπαράγονται ή όχι (λες και το ένα Μέσο θα το παίξει κριτής του άλλου) δείχνουν πως κάτι πάει πολύ στραβά σε όσους διαχειρίζονται αυτά που βγαίνουν προς τα έξω. Και μιλάμε για την ΑΕΚ, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Η ΑΕΚ, βασικά συγκεκριμένα πρόσωπα, επέλεξαν/επέλεξε να διαρρεύσει δύο συνεχείς εβδομάδες απαξιωτικά σχόλια για τα ρεπορτάζ του Sportime στην στήλη των Παρασκηνίων. Το ένα ανέφερε πως ο Πέτρος Μάνταλος είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει και το άλλο πως ο Νέλσον Ολιβέιρα θα αποτελέσει παρελθόν. Εδώ είμαστε και το καλοκαίρι θα φανεί ποιος έχει δίπλα του την αλήθεια και ποιος έχει επιλέξει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Αυτό, όμως που είναι ντροπή είναι ο τρόπος που η ΑΕΚ επιλέγει να διαψεύσει/διαρρεύσει. Εκτός αν επιθυμεί να ακολουθεί την πολιτική άλλων κλαμπ. Θα φανεί.

Πριν από λίγο επίσης από την ΑΕΚ διέρρευσε πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Εδώ πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θέμα προπονητή δε φαίνεται να υπάρχει ή όχι με το αν ένας τεχνικός αποχωρήσει τα επόμενα 24ώρα. Φυσικά και η ΑΕΚ δεν είναι οργανωμένη έτσι ώστε να διώξει τώρα τον Χιμένεθ και να πάρει άλλον… κανονικό προπονητή. Η ΑΕΚ όμως ότι και να λένε οι διαρροές της φυσικά και κοιτάει την αγορά για προπονητή το καλοκαίρι. Και ο Ράσταβατς και ο Γιαννίκης (το διαβάσατε στο Sportime) είναι στη λίστα με τον Σέρβο μάλιστα να κερδίζει συνεχώς πόντους.

Να σημειωθεί και κάτι άλλο. Το πώς και το τι διαψεύδει ένας σύλλογος τον καθιστούν αξιόπιστο ή όχι όσον αφορά την επικοινωνιακή του πολιτική. Ας τονιστούν λοιπόν ορισμένα πράγματα. Για να θυμηθούμε και λίγο τα παλιά.

Η ΑΕΚ διέψευδε τον Ιανουάριο του 2017 πως υπάρχει θέμα Αραούχο, ο παίκτης ήρθε 2-3 ημέρες μετά.

Οι χειρίζοντες ακόμα και τώρα την επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ διέψευδαν πως θα φύγει άμεσα ο Καρντόσο και πως είχε απολυθεί στα αποδυτήρια στο ματς με την Ξάνθη και λίγα λεπτά μετά έκαναν επική και πρωτοφανής κωλοτούμπα. Αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν λέγοντας πως υπάρχει απομάκρυνση του Πορτογάλου.

Από την ΑΕΚ διέψευδαν κατηγορηματικά για τον Ινσούα μάλιστα 2-3 φορές και ο παίκτης αποκτήθηκε… αέρα.

Από την ΑΕΚ έλεγαν τον Ιανουάριο πως μας πέρασε πως δεν υπάρχει θέμα στόπερ και μετά βγήκε ανακοίνωση για πρόταση στον Παπασταθόπουλο.

Από την ΑΕΚ έλεγαν πως δεν υπάρχει θέμα απόκτησης τερματοφύλακα και πρέπει να έγιναν προτάσεις σε 3-4 πορτιέρο (είχατε διαβάσει για τον Ολλανδό Βέριπς στο Sportime).

Οι διαρροές καλό είναι να βγαίνουν αν θεωρούν όσοι τις βγάζουν πως κάνουν καλό στον οργανισμό που εργάζονται. Όταν όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει, τότε το μόνο που καταφέρνουν είναι να είναι αναξιόπιστοι.

Και η ΑΕΚ δεν είναι οποιοδήποτε κλαμπ για να ανέχεται και να πέφτει θύμα των κακών χειρισμών ορισμένων.

Sportime Extras