Εθνική Ελλάδας: Ας είμαστε ρεαλιστές με τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος!

Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για την υπόθεση του Φερνάντο Σάντος με την Εθνική Ελλάδας.

Εθνική Ελλάδας: Ο Φερνάντο Σάντος είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Η τακτική του προσέγγιση στο παιχνίδι είναι τέτοια που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους τοπ τεχνικούς.

Η κατάκτηση του Euro με την Πορτογαλία είναι αυτή που θα τον κρατήσει για πάντα στην Ιστορία αλλά για τους θαυμαστές του ήταν απλά το επιστέγασμα της τεράστιας αξίας του.

Η κλάση του σπουδαίου Φερνάντο Σάντος, ωστόσο, απέχει ελαφρώς από το να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής. Πρώτα απ΄όλα έχει περάσει από αυτή τη θέση και το γεγονός πως τον θέλει ο Παναγιώτης Δημητρίου δε λέει πολλά.

Η ΕΠΟ σωστά απομάκρυνε τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ από την Εθνική Ελλάδας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η δουλειά στην Ομοσπονδία τελείωσε.

Το αντίθετο, τώρα αρχίζει. Επίσης, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία πως οι επόμενες υποχρεώσεις είναι τον Μάρτιο, ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει έρθει αρκετά νωρίτερα.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι η καλύτερη λύση όχι για την Εθνική αλλά σχεδόν για κάθε ομάδα. Αλλά αλήθεια, η ΕΠΟ τι θα κάνει, θα παίξει στα ζάρια που λέει ο λόγος αν η Πορτογαλία αποκλειστεί από το Μουντιάλ;

Και αν προκριθεί; Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Ο Σάντος μπορεί να αγαπάει την Εθνική και την Ελλάδα αλλά στα 67 του χρόνια και μετά από τόσα χρόνια στους πάγκους μάλλον θα έχει άλλα πλάνα για την καριέρα του.

Από το Sportime είχατε ενημερωθεί πως αν και οι Δέλλας, Δώνης θα ήθελαν πολύ να είναι στον πάγκο, ωστόσο, το σχέδιο είναι για ξένο προπονητή.

Τα 600.000 ευρώ που θα διαθέσει περίπου η ΕΠΟ από το μπάζετ της για το νέο προπονητή θα πρέπει να δοθούν προσεκτικά.

Ονόματα θα ακουστούν πολλά (Γκατούζο, Χιμένεθ ακόμα και του Βαλβέρδε στην υπερβολή), παρόλα αυτά φαίνεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάτι ακόμα και ως σκέψη.

Η παρουσία του Κώστα Κωνσταντινίδη δείχνει μια ροπή προς τη γερμανική αγορά, που η αλήθεια είναι πως μια σωστή επιλογή μπορεί να φέρει έναν εξαιρετικό προπονητή στην Ελλάδα.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνει πάντως, είναι να αναλωθεί η Ομοσπονδία σε ρεαλιστικές λύσεις και όχι σε ευχολόγια και επιθυμίες.

Διαβάστε το άρθρο στο e-Sportime στη σελίδα 16 ΕΔΩ!

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ!