ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ήταν ο Φαμπιάν Εστογιανόφ ότι πιο cool είχαμε δει στα ελληνικά γήπεδα;

Ο τρόπος που άγγιζε την μπάλα ήταν ονειρικός. Είχε το «magic touch» των πολύ μεγάλων παικτών, την ποδοσφαιρική ευφυΐα, που ξεσηκώνει τον κόσμο. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ αν και έχουν περάσει κοντά 8,5 χρόνια που έχει φύγει από την Ελλάδα, δεν έχει φύγει από το μυαλό όσων αγαπούν το ντελικάτο, το αρτίστικο του πράγματος. Ο Εστογιανόφ...
Ήταν ο Φαμπιάν Εστογιανόφ ότι πιο cool είχαμε δει στα ελληνικά γήπεδα;

Ο τρόπος που άγγιζε την μπάλα ήταν ονειρικός. Είχε το «magic touch» των πολύ μεγάλων παικτών, την ποδοσφαιρική ευφυΐα, που ξεσηκώνει τον κόσμο.

Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ αν και έχουν περάσει κοντά 8,5 χρόνια που έχει φύγει από την Ελλάδα, δεν έχει φύγει από το μυαλό όσων αγαπούν το ντελικάτο, το αρτίστικο του πράγματος.

Ο Εστογιανόφ είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τεράστιου ποδοσφαιριστή, που όμως δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε λόγω του χαρακτήρα του.

Δύσκολο παιδί, εκρηκτικός, δε φοβόταν να συγκρουστεί με τίποτα και κανέναν.

Άλλωστε… Ουρουγουανός.

Αν και οι ρίζες της οικογένειας προέρχονταν από τη Βουλγαρία (απ΄όπου και ο παππούς Εστογιανόφ έφυγε για την Ουρουγουάη κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων), ο «Λόλο» ήταν ένας κλάσικ Λατίνος ποδοσφαιριστής.

Πολλά καντάρια μπάλα αλλά το μυαλό συνέθετε μόνο εκρηκτικά κοκτέιλ.

Ο Εστογιανόφ, με πολλές παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, έπαιξε ουσιαστικά σκάρτες 2,5 σεζόν στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο και οδήγησε την ομάδα της Νέας Σμύρνης σε μεγάλες νίκες. Αλλά ο Εστογιανόφ δεν είναι αυτό για το οποίο θα μείνει στην Πλατεία.

Θα μείνει για τις ντρίμπλες του όπως αυτή στον Καραγκούνη σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (αλησμόνητο χάϊλάιτ), το άδειασμα σε όλη την άμυνα του Εργοτέλη και το πάρε-βάλε στον Ρεκόμπα σε ένα ματς στην Κρήτη και το απίστευτο γκολ με μια διαγώνια σουτάρα σε ένα «διπλό» του Πανιωνίου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Αλλά θα μείνει στην ιστορία και για πολλές κόντρες όπως και εκείνο το κυνηγητό και οι μπουνιές με τον Αραούχο της ΑΕΚ (όχι τον τωρινό) σε μια μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Αν δει κανείς το βιογραφικό του «Λόλο» θα δει πολλά επεισόδια στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που κανείς εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν τον απέκτησαν, κάτι που θα πλανάται ως αιώνιο «γιατί» πάνω από τον ουρανό του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Γιατί» ως οδηγός του να έμενε στην Ελλάδα από την στιγμή που θα έφευγε από τον Πανιώνιο.

Ο Εστογιανόφ ήταν ένας «μάγος» της μπάλας. Τεχνικά προσόντα από άλλον πλανήτη, δεν χρειάζεται ή δεν χρειαζόταν να είναι κανείς οπαδός του Πανιωνίου για να τον θαυμάζει.

Μέλος εκείνης της εντυπωσιακής περιόδου/ομάδων, που είχε φτιάξει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στον Πανιώνιο.

Με τον Ρεκόμπα ναυαρχίδα φυσικά αλλά και παίκτες όπως οι Τζαβέλλας, Μανιάτης, Σιόβας, Σάμαρης, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Κουμόρτζι, Χούτος κ.ά.

Ο «Λόλο» για όσους αναρωτιούνται δε λέει να τα παρατήσει. Πρωταγωνιστής πολλών επεισοδίων στο – όχι και τόσο δύσκολο να γίνει- πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, φοράει ακόμα και τώρα στα 38 του τη φανέλα της λατρεμένης του Πενιαρόλ.

Για την ιστορία, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ (που μέτρησε 41 ματς με 8 γκολ με τη μεγάλη εθνική Ουρουγουάης) έπαιξε στον Πανιώνιο μόλις 41 παιχνίδια με 9 γκολ και 11 ασίστ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήταν ο Φαμπιάν Εστογιανόφ ότι πιο cool είχαμε δει στα ελληνικά γήπεδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).