ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Αυτό ήταν το σωστό!

Αυτό που έγινε. Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0. Δεν γίνεται. Δηλαδή έγινε. Αλλά δε γίνεται. Σας μπερδέψαμε; Συμπαθάτε μας. Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια. Αυτού που είδαμε, αυτού που βιώσαμε. Μετά από χρόνια, νομίζεις ότι ξέρεις το ποδόσφαιρο. Τελικά τίποτα δεν ξέρουμε. Συνέχεια μαθαίνουμε. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει αυτό το σπορ το ομορφότερο εκεί έξω. Ανατροπή,...
Αυτό ήταν το σωστό!

Αυτό που έγινε. Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0. Δεν γίνεται. Δηλαδή έγινε. Αλλά δε γίνεται.

Σας μπερδέψαμε; Συμπαθάτε μας. Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια. Αυτού που είδαμε, αυτού που βιώσαμε. Μετά από χρόνια, νομίζεις ότι ξέρεις το ποδόσφαιρο. Τελικά τίποτα δεν ξέρουμε. Συνέχεια μαθαίνουμε. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει αυτό το σπορ το ομορφότερο εκεί έξω.

Ανατροπή, remontada. Αυτό που «δε γύριζε». Γύρισε. Σε μία από τις επικές βραδιές ever στο Champions League.

Καθότι τελικά το ποδόσφαιρο είναι απλό στη βάση του. Τα στοιχειώδη. Πάθος, καρδιά, πίστη, επιμονή, υπομονή. Αυτά καναν δυνατά τα αδύνατα.

Σύμφωνοι, χρειάστηκε και η προσωπική υπέρβαση ορισμένων παικτών. Γιατί όπως κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του, υπήρξαν και πράγματα… μεταφυσικά. Περί Ορίγκι και Βαϊνάλντουμ, προφανώς, ο λόγος. Από δύο γκολ έκαστος. Υπερκαλύπτοντας το κενό των Σαλάχ, Φιρμίνο…

Η υποψία και η… ανυποψίαστη

Από το 7’ όταν ο Βέλγος πετύχαινε το παρθενικό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ άρχισε να σχηματοποιείται η υποψία ότι έρχεται κάθε σπουδαίο. Η ορμή της Λίβερπουλ, οι ιαχές του κόσμου, το ζητούσαν, το «καλλιεργούσαν».

Το β’ μέρος έκρυβε τα… πάντα όλα. Τα δύο γκολ του Βαϊνάλντουμ μέσα σε 122 δευτερόλεπτα, εν πρώτοις.

Η Μπάρτσα είχε χάσει τον (αυτό)έλεγχο. Το πώς έφαγε το γκολ που εντέλει έκρινε την πρόκριση, με όλους της τους παίκτες να κοιμούνται ενόσω ο Αλεξάντερ Αρνολντ – Ορίγκι συνεννοήθηκαν με τηλεπάθεια σε μια τάχιστη εκτέλεση κόρνερ, το συνοψίζει.

Η λήξη βρήκε τη Λίβερπουλ να γιορτάζει με ιερό πάθος και τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί γεμάτος θυμό και στεναχώρια.

Έκανε συλλογικό και ατομικό έγκλημα η Μπαρτσελόνα.

Και να πεις ότι δεν ήξερε. Μόλις πέρυσι έπαθε ακριβώς το ίδιο από τη Ρόμα. Το νέο σοκ, η νέα αυτή ταπείνωση σε στιλ «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» κάνει πολύ δύσκολη ως αδύνατη την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Βαρκελώνη. Φέρνει ένα εντελώς απρόβλεπτο «αύριο».

Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα: Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Η Λίβερπουλ πάλι, δεν έχει τέτοιες έγνοιες.

Ναι, την προσεχή Κυριακή, το πιθανότερο είναι να μαζέψει 97 βαθμούς και να χάσει το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμα κι έτσι απέκτησε μια μεγάλη ευκαιρία ο έλεγχος της σεζόν της να μην γράφει «εξαιρετική ομάδα που δεν κατέκτησε κούπα».

Να αποδοθεί δηλαδή δικαιοσύνη για ένα 100% δομημένο σε ποδοσφαιρικά κριτήρια project με την υπογραφή του Γιούργκεν Κλοπ.

Αυτή η ομάδα θα είναι στον τελικό της 1ης Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Επειδή this is Anfield. This is Liverpool. Τhis is football. Και επειδή, τελικά, ήταν το σωστό (ποδοσφαιρικά ομιλώντας)…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό ήταν το σωστό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.