×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Καρυπίδης – Οργανωμένοι δείχνουν τον δρόμο


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Καρυπίδης – Οργανωμένοι δείχνουν τον δρόμο


Ο Άρης διαθέτει ένα τέτοιο μέταλλο σαν σύλλογος που όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, υπάρχουν «μηχανισμοί» στο εσωτερικό του που ενεργοποιούνται αυτόματα. Έτσι έστω και στο… παρά 5’, καταφέρνουν να βοηθήσουν ώστε η όποια δυσκολία  παρουσιαστεί, να ξεπεραστεί.

«Μηχανισμοί» που έχουν τον ρόλο του «Από μηχανής Θεού», έστω κι αν δεν είναι απαραίτητα δική τους ευθύνη ή αρμοδιότητα να το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άρης: Ο Καρυπίδης στηρίζει οικονομικά την ΚΑΕ

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα με το τμήμα μπάσκετ, το οποίο δεν είναι απλά μια ομάδα για τον σύλλογο, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Είναι το πιο λαμπρό κομμάτι της «ψυχής» του.

Η πρωτοβουλία που πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί είναι αυτή που όπως φαίνεται θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του συλλόγου αυτού, που συνήθως είναι είτε διασπασμένες, είτε αρκετές φορές αντίπαλες μεταξύ τους.

Δεν συμφωνώ πάντα με τις πρακτικές των οργανωμένων (μιλάω γενικά μέσα στα χρόνια οχι των τωρινών), εδώ όμως οφείλω να τους βγάλω το καπέλο. Η κίνησή τους συνέβαλλε ώστε μέσα σε λίγες ώρες ο απομονωμένος μέχρι στιγμής κ. Γουλιέλμος να ενεργοποιηθεί και να αντιληφθεί ότι μόνος του δεν μπορεί να βγάλει αυτό το τεράστιο «καράβι» από το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει.

Σίγουρα οι προσπάθειες που έκανε είναι σημαντικές και πρέπει να του το πιστώσουμε, αποδεικνύεται όμως ότι δεν είναι αρκετές. Ετσι με την παρέμβαση αυτή έγινε πιο ανοικτός, πιο «ευέλικτος» και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Τις προσεχές ώρες λοιπόν αναμένονται συναντήσεις μεταξύ του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ με διάφορους παράγοντες και επιφανείς Αρειανούς που θα συμβάλλουν ώστε να γίνουν οι κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν. Από κοντά και ο Ερασιτέχνης που επίσης ενεργοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία των οπαδών και κάνει (ήδη) και αυτός ενέργειες για το καλό της ομάδας.

Την πιο σημαντικό κίνηση όμως την κάνει η ΠΑΕ. Το μόνο τμήμα του ιστορικού συλλόγου -αυτή τη στιγμή- που βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό και με προοπτικές επίπεδο.

Αρχικά μπορεί να υπήρξε «γκρίνια» από τον κόσμο, για το κόστος των 15 ευρώ του εισιτηρίου του αγώνα με τον Αστέρα στα πέταλα. Τα αντανακλαστικά του Καρυπίδη όμως ήταν άμεσα, μετατρέποντας τη… μίρλα σε χαμόγελο. Έτσι το 5ευρω από όσους βρεθούν στις θύρες 1 και 3 του Βικελίδης θα δοθούν προς ενίσχυση της ΚΑΕ!

Παράλληλα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο μεγαλομέτοχος προτίθεται να βοηθήσει και περαιτέρω την ΚΑΕ στο οικονομικό.

Η πρωτοβουλία αυτή του Καρυπίδη λαμβάνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι δεν είναι κάποιος… Κροίσος. Ούτε Μαρινάκης είναι ούτε Σαββίδης. Έβαλε όμως τη «σπίθα» μαζί με τους οργανωμένους και τώρα είναι η σειρά του κόσμου και των επιφανών Αρειανών.

Χοντρικά και ίσως λίγο… μπακαλίστικα, η ΚΑΕ Άρης με ένα ποσό της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ να είναι σε θέση να λύσει τα άμεσα προβλήματά της. Μπορεί το ποσό αυτό να μην φαίνεται μεγάλο για μια ομάδα του μεγέθους του Άρη, με τα δεδομένα που υπάρχουν όμως είναι. Αρκεί να στεφτούμε πως αυτό το ποσό μπορεί να αποτελεί σχεδόν το σύνολο των τηλεοπτικών εσόδων της ομάδας για ολόκληρη τη χρονιά.

Άλλωστε οι υποχρεώσεις δεν είναι λίγες. Πληρωμές της τρέχουσας ομάδας, πληρωμές των πρώην παικτών, καταβολή προκαταβολής στον Γουίβερ για την άρση του μπαν (υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη) και φυσικά οι δόσεις του «99». Επίσης μην ξεχνάμε ότι για να φύγουν παίκτες, πρέπει να αποζημιωθούν όσοι θα αποχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣ Άρης: Χαιρετίζει την κίνηση Καρυπίδη και δρομολογεί εξελίξεις για την ΚΑΕ

Τις όποιες εξελίξεις θα τις δούμε τις προσεχείς μέρες. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι οι πρωτοβουλίες οπαδών, Καρυπίδη και Ερασιτέχνη που δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον του Άρη. Ενός Άρη που θα πρέπει να προχωρήσει ως «ένα».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα