Αλαφούζος: Ξεχνώντας… κινητό και κανόνες


    Λάμπρος ΓκαραγκάνηςΟ Γιάννης Αλαφούζος έχει ξεχάσει πολλά πράγματα κατά καιρούς. Μην επαναλαμβανόμαστε. Το κύριο είναι πως ο Παναθηναϊκός έφτασε εδώ, να προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος.

Αυτό που έχει πετύχει μόλις άρχισε η χρονιά κι εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική πορεία της ομάδας είναι ν’ αποσυμπιεστεί οτιδήποτε τον αφορά. Για λόγους σημαντικούς μεν, που δεν είναι της παρούσης ν’ αναλυθούν δε. Αφού ολοκληρώθηκε η έξωση του Παναθηναϊκού από τη Λεωφόρο εκτονώθηκε και η κόντρα – έφτασε στα όρια της προσωπικής αντιμαχίας – με τον Ερασιτέχνη και τη νέα διοίκηση.

Μετά και την τελευταία του διαρροή, την οποία αποδέχεται πλέον το σύνολο του Τύπου, κατάφερε να βάλλεται μία σημαντική μερίδα κόσμου των «πράσινων» (εξ αρχής αντίθετη με το deal που ο ίδιος υπέγραψε!) όχι εναντίον του. Μα εναντίον του συμβαλλόμενου στην υπογραφείσα συμφωνία της 6ης Οκτωβρίου. Και προσώπου, το οποίο δεν αναφέρεται καν στη δήλωση γνωστοποίησής της στις 9 Οκτωβρίου.

AΠΟΡΙΕΣ…

Μία εβδομάδα πίσω, με τον ίδιο τρόπο, ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να διοχετεύσει τη δυσαρέσκειά του για τον Πιεμπονγκσάντ που δεν του βγαίνει στα μηνύματα! Η πρώτη απορία που δημιουργείται είναι πως συγκεκριμένα ΜΜΕ, άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με τον ίδιο, μαθαίνουν τι γίνεται στο κινητό του. Αν το ξεχνά κάπου και το βρίσκουν, να το κοιτάξει… Αν πάλι επιλέγει προσωπικές του επαφές να τις διοχετεύει στον Τύπο, με σκοπό να γίνεται σύστριγγλο παραμονές αγώνων της ομάδας, είναι κάτι που χρίζει έρευνας!

Ο Παϊρόζ με τον Αλαφούζο δεν αφορά κανέναν πως επικοινωνούν. Αυτό που ο ίδιος έσπευσε να ενημερώσει τον κόσμο είναι πως υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης μετοχών του 50% που του ανήκει στην εταιρεία Pan Asia Investments, συμφερόντων Πιεμπονγκσάντ. Ούτε τρίτο πρόσωπο ανέφερε ότι εμπλέκεται σ’ αυτήν. Τόνισε την πολυπλοκότητά της, που αποτυπώθηκε σε 100 σελίδες και υπόκειται στο αγγλικό Δίκαιο!

Μην γνωρίζοντας το αγγλικό Δίκαιο μοιάζει δύσκολο να μην περιλαμβάνει κάπου ρήτρα εμπιστευτικότητας. Για πολλά μπορεί ν’ αμφισβητηθεί η πλευρά Παϊρόζ. Το ότι δεν μιλά, το παραδέχονται άπαντες. Άρα από εκεί μπορεί να προκύπτουν άλλα κενά στην υλοποίηση της συμφωνίας. Ας βγει να τ’ αναφέρει δημόσια, να τα μάθουμε. Να μάθουμε και κάτι επάνω στο τι υπεγράφη. Αν θεωρεί με την επανειλημμένη διαρροή πορείας υλοποίησης της συμφωνίας πως είναι νομικά καλυμμένος, ok, αυτός ξέρει. Ηθικά, πάντως, δεν είναι…

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η προοπτική του Ασιάτη το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου ήταν αρνητικό στο να προχωρήσει. Οι μισοί θέλουν Γιαννακόπουλο. Το λένε κάθε ημέρα, έλα, όμως, που ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν θέλει ή, πιο σωστά, θέλει με τους όρους του (να πάρει το ΟΑΚΑ δικό του). Οι άλλοι μισοί δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους, με τον Παναθηναϊκό να διάγει τα χειρότερα χρόνια του.

Εξ αρχής έμοιαζε δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία σε τέτοιο περιβάλλον. Τοξικό… Στην αρχή στα social media έδινα 10%, χαριτολογώντας περισσότερο. Η υπόθεση Πιεμπονγκσάντ, θεωρητικά, δεν έχει τελειώσει. Αυτό, πλέον, ισχύει μέχρι την επόμενη φορά που ο πιεσμένος Γιάννης Αλαφούζος (περίπου 5 εκατ. ευρώ χρειάζονται για να μπει το 2019) θα μπει στον πειρασμό να ενημερώσει το κοινό για το περιεχόμενο των προσωπικών του επαφών. Ό,τι έγινε τις προάλλες στη Λίγκα, σε συνδυασμό με το τι ακολούθησε, είθε να είναι απλώς μία κακή σύμπτωση που δεν θυμίζει σε τίποτα τα περυσινά!commented on 23 Νοεμβρίου 2018 Από
Από: Detective

Where are you???

commented on 23 Νοεμβρίου 2018 Από
Από: Stergios

Λάμπρο ο ανιδιοτελής κόσμος του ΠΑΟ, τρώει άγριο δούλεμα, εαν δε η ομάδα δεν πάρει και φέτος άδεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το σχέδιο πλήρους απαξίωσης του ΠΑΟ, είναι οργανωμένο, και μάλιστα πολύ καλά.
ΥΓ. Σεβασμός τουλάχιστον στους Παναθηναϊκούς που έφαγαν ξύλο στις εξέδρες της Λεωφόρου πέρυσι και το 2012 στο ΟΑΚΑ στο ματς με την Ξάνθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.