×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βοτανικός: Φέρνει ξανά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα


    Λάμπρος Γκαραγκάνης

Βοτανικός: Φέρνει ξανά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα


Βοτανικός: Ο Σύλλογος Μεγάλος μόνο έτσι θα έχει «σπίτι» του στην πρωτεύουσα, γλιτώνοντας μια για πάντα από το Ολυμπιακό Στάδιο και το Μαρούσι.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προέβη σε μία πολύ επιτυχημένη, επίκαιρη και εύστοχη επιλογή. Παρουσίασε τα μεταγραφικά της αποκτήματα, λίγα μόλις μέτρα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Του απόλυτου συνώνυμου της Αθήνας. Της πρωτεύουσας που «γέννησε» από τα σπλάχνα της τον Παναθηναϊκό. Της πόλης που επιχειρούν να καπηλευτούν. Διότι έχει ιστορία, παγκόσμια αίγλη, αέναο βεληνεκές.

Το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, όμως, εδρεύει Δήμους μακριά από το κέντρο των Αθηνών. Αγωνιστικά η καρδιά του «τριφυλλιού» δεν χτυπά στην Αθήνα. Το ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό Στάδιο, το μπάσκετ στο Ολυμπιακό στάδιο, το βόλεϊ στο Μαρούσι. Πλην του πόλο, το οποίο εδρεύει στου Γουδή, ο Παναθηναϊκός είναι αγωνιστικά έρμαιο της αποκέντρωσης. Του ξεριζωμού από το «σπίτι» του. Οπότε αυτός είναι και ο λόγος που εύστοχες κινήσεις, όπως εν προκειμένω της ΚΑΕ, αποτελούν τις εξαιρέσεις. Όχι τον κανόνα.

Τα επόμενα χρόνια η Λεωφόρος θα μπει σε καθεστώς ανάπλασης. Ευτυχώς πέρασε η παλαβομάρα με το Athens Alive και το σύρσιμο του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ για πάντα. Τι θα θύμιζε τον Παναθηναϊκό σε συνάρτηση με την Αθήνα, στο απευκταίο τούτο σενάριο; Τι θα θυμίζει τον Παναθηναϊκό αν -κούφια η ώρα- η Διπλή Ανάπλαση δεν προχωρήσει; Ένας Παναθηναϊκός μακριά από την Αθήνα…

Βοτανικός: Κρίσιμο διάστημα έως το καλοκαίρι του 2020

Ο Βοτανικός, επιτέλους, είναι κοινά αποδεκτός από όλους. Η μόνη λύση για τη στέγαση των «πράσινων». Για το ποδόσφαιρο, τον Ερασιτέχνη και, γιατί όχι, για το μπάσκετ… Το PAO Alive «τρέχει», η πρωτοβουλία Δήμου Αθηναίων και Κώστα Μπακογιάννη υπάρχει εκπεφρασμένη. Ερασιτέχνης, ΚΑΕ και Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήραν, πλέον, τον δρόμο τον σωστό. Μένει να ωριμάσουν οι συνθήκες να αποκτήσει ρόλο στις εξελίξεις η ΠΑΕ, οι τράπεζες και η επενδυτική προοπτική της Hines.

Έως το 2020, το καλοκαίρι του επόμενου έτους συγκεκριμένα, στον Παναθηναϊκό σωματειακά θα αλλάξουν πολλά… Ο Βοτανικός είναι η σταθερά. Ο πυλώνας. Ο χώρος που τον κρατά εντός του Δήμου Αθηναίων, σε οικόπεδο της πρωτεύουσας ταχέως αναπτυσσόμενο, στα νώτα των αντιπάλων του. Μόνο έτσι ο, κατά τα άλλα παγκόσμιος, Παναθηναϊκός θα γυρίσει στην Αθήνα. Όχι περιστασιακά, αλλά μόνιμα. Για πάντα! Με την καλύτερη θέα της Ακρόπολης, πιάτο…


Τελευταία Νέα