Βρέχει για όλους, πιο πολύ για τον Παναθηναϊκό!


    Λάμπρος ΓκαραγκάνηςΟ Παναθηναϊκός αυτή τη φορά κλήθηκε να παίξει στο ΔΑΚ μεταμορφωμένο σε πισίνα. Στις ίδιες συνθήκες με τον αντίπαλό του, όπως τον Δεκέμβριο του 2017 στα χιόνια. Και εκεί τελειώνει κάθε συζήτηση…

Το πρόβλημα του «τριφυλλιού» δεν είναι οι καιρικές συνθήκες, ούτε (θα έπρεπε να) ψάχνει εκεί άλλοθι. Το κυρίως θέμα είναι πως κάθε ομάδα τύπου Λαμίας, κάνοντας μάλιστα αρκετά ισχυρό rotation, πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι. Να διεκδικήσει πρόκριση, ν’ αποκλείσει ένα μέγεθος απολύτως μεγαλύτερο σε διπλά παιχνίδια.

Χρειάστηκε κόπος πολύς για να το… πετύχει αυτό το «τριφύλλι». Ανοχή, μέσω στήριξης και καλά. Κλειστά μάτια σε προφανή εγκλήματα. Χαϊδέματα. Άλλες εποχές ήττα από κάποια Λαμία στο Κύπελλο, θα είχε σηκώσει το λάβαρο της Επανάστασης. Τώρα, ορθώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Διότι δεν γίνεται, ιστορικά, να είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα το όχημα ξεμπουκώματος του καθενός.

Κοιτάξτε πως αντιμετωπίζουν οι άλλες ομάδες την αρνητική, αγωνιστικά, είσοδο του 2019. Στον ΠΑΟΚ έφυγε ο Πρίγιοβιτς, έχασε στο Κύπελλο από ομάδα Β’ Εθνικής και δεν ανοίγει ρουθούνι. Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη δεν βλέπεται και στην ομάδα υπάρχει στήριξη. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός με την Ξάνθη, αλλά ορέγεται ακόμη και Πρωτάθλημα! Οπότε οποιοσδήποτε αφορισμός για την ήττα από τη Λαμία δεν ταιριάζει, με την ίδια λογική, και στο «τριφύλλι». Ειδικά από τους κοινωνούς του υποβιβασμού…

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστικά η αναθεώρηση της τριάδας στην άμυνα είναι κάτι που πρέπει ν’ αναλυθεί πιο διεξοδικά από τον προπονητή. Για μία ακόμη φορά, μόλις ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ (όπως και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πρόχειρα-πρόχειρα) και γύρισε σε τετράδα άρχισε να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο. Με ευκαιρίες, με αντίδραση, με νεύρο, έστω και σε… πισίνα!

Στο δεύτερο ημίχρονο αν υπήρχε ένας ικανός φορ στην ενδεκάδα και ο Χατζηγιοβάνης είχε πιο πολύ στο μυαλό του την ομάδα και όχι τον εαυτό του, ο Παναθηναϊκός θα είχε ανατρέψει το γκολ της Λαμίας. Για τον Τάσο, όμως, και τον ατομισμό που δεδομένα επέδειξε, υπάρχει η άλλη ανάγνωση. Στο χορτάρι έχει όλα τα χαρακτηριστικά να γίνει μεγάλος παίκτης. Οι ποδοσφαιριστές τέτοιας πάστας πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις.

Έτσι είναι απολύτως αποδεκτό ότι προσπάθησε να περάσει τον Κατσίκα, μέσα στα λασπόνερα, και όχι να πασάρει. Μάλλον θα είναι, πιο σωστά, απολύτως αποδεκτό αν δεν το ξανακάνει. Αν μαθαίνει από τα λάθη του… Το κάκιστο τελείωμα στο φινάλε είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συμβαίνει και σε παίκτες δισεκατομμυρίων.

ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Το πιο εύκολο είναι να σταθεί κανείς στη διοικητική στασιμότητα και σ’ ό,τι έχει προηγηθεί. Χιλιοειπωμένα. Κάποιοι ανακάλυψαν την Αμερική το 2019, με χρονοκαθυστέρηση. Από εδώ και πέρα, τι γίνεται είναι το θέμα. Για να μπορέσει να συνέλθει κάποια στιγμή, επί πραγματικού, αυτή η ομάδα επιβάλλεται να σταματήσει να είναι το κυτίο Παναθηναϊκών παραπόνων. Ειδικά αυτών που δεν μπορούν να γίνουν αλλού…

Αυτό που είναι να χαίρεσαι φέτος, είναι πως γύρω από το ποδοσφαιρικό «τριφύλλι» δημιουργήθηκε ένα πραγματικό πέπλο προστασίας. Ανιδιοτελούς προστασίας… Να τελειώσει η σεζόν έτσι είναι το ζητούμενο. Τούτη θα είναι η πραγματική πρόοδος. Οτιδήποτε ανιδιοτελές δεν περιλαμβάνει άλλοθι για ιώσεις, παράπονα για αγωνιστικούς χώρους, ακόμη και άσκοπες γκρίνιες για το πέναλτι που έκανε ο Πούγγουρας.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υποδηλώνει αγάπη για τον σύλλογο. Αντίθετα, ένας λογισμός για το που ήταν αυτή η ομάδα το καλοκαίρι και που σήμερα, κρίνεται ιδιαιτέρως διδακτικός και χρήσιμος. Σαφέστατα ενδεχόμενος αποκλεισμός από τη Λαμία θα είναι πισωγύρισμα. Και τη Λαμία θα την περάσει και την τιμωρία θα σβήσει και σταθερότητα θα βρει στο μέλλον η ομάδα… Αρκεί να λειτουργεί κανονικά ως ομάδα και όχι ως όχημα συμφερόντων!Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.