Παναθηναϊκός: Δεκαετία αναγέννησης

Ο σύλλογος αφήνει πίσω του την πιο «μαύρη» δεκαετία της ιστορίας του

Παναθηναϊκός: Το νταμπλ του 2010, η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, τα 30+ χιλιάδες διαρκείας και η διοικητική αστάθεια του Ολυμπιακού, προανήγγειλαν ένα λαμπρό μέλλον. Αλίμονο…

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του την πιο «μαύρη» δεκαετία της ιστορίας του. Τα προαναφερθέντα γεγονότα αποδείχθηκαν ένα πυροτέχνημα.

Ο σύλλογος καταχρεώθηκε, ταπεινώθηκε από αφαιρέσεις βαθμών, προσφυγές, ευρω-αποκλεισμούς, αμέτρητες αγωνιστικές αποτυχίες… Τη φανέλα του φόρεσαν παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα έκαναν ούτε για… ball boy.

Ο κόσμος διχάστηκε, αγανάκτησε και εν τέλει αποχώρησε μαζικά… Σαν τα πάρτι που όταν τελειώνουν, το ντεκόρ περιλαμβάνει αταξία και σιωπή.

Η ομάδα δεν επένδυσε πάνω στον αξιόλογο κορμό και το καλό κλείσιμο της σεζόν 2013-14, όταν κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο (Κύπελλο), με συνέπεια να ακολουθήσουν μεγάλες κατραπακιές σε όλα τα επίπεδα.

Εσχάτως, δηλαδή τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο, έχουν γίνει θετικές κινήσεις. Αλλεπάλληλες ΑΜΚ, μεγάλη μείωση του χρέους, διευθετήσεις και τακτοποιήσεις οφειλών, συγκεκριμένο πλάνο από την ανδρική ομάδα μέχρι τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια, στήριξη σε πολλούς νεαρούς και Έλληνες παίκτες, γνώστες του βάρους της φανέλας.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ελπίζει ότι η δεκαετία που έρχεται θα συνδυαστεί με την ανασυγκρότηση, την εδραίωση, την αναγέννηση. Με αποκορύφωμα, φυσικά, την επίλυση του… αιώνιου γηπεδικού ζητήματος.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram