ΠΑΟΚ: Ο Τζόλης να φύγει την κατάλληλη στιγμή


Μαρία Καλτσίδη

ΠΑΟΚ: Ο Τζόλης να φύγει την κατάλληλη στιγμή


Χρήστος Τζόλης: Μεγάλη συζήτηση σήκωσε η πρόταση της Μπριζ στον ΠΑΟΚ για τον 19χρονο επιθετικό, ο οποίος όπως είναι λογικό μετά την εξαιρετική σεζόν, που διανύει βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα πολλών κορυφαίων συλλόγων.

Η πρόταση, που ήρθε στα γραφεία της Τούμπας δεν ήταν καθόλου αμελητέα. Δέκα εκατομμύρια ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης και τον Μάικλ Κρμέντσικ έδιναν οι Βέλγοι προκειμένου ο Τζόλης να μετακομίσει στο Μπριζ, με τον ΠΑΟΚ να απαντά αρνητικά.

Μιλάμε για μία τεράστια πρόταση, τη μεγαλύτερη, που έχει έρθει ποτέ για παίκτη του Δικεφάλου και μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν το «όχι». Τόσο από πλευράς ΠΑΟΚ, όσο και από πλευράς του νεαρού εξτρέμ, έστω για την ώρα.

Η υπόθεση, όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται για το καλοκαίρι, όπου και πάλι ο Τζόλης θα βρεθεί στο επίκεντρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φέρει εξίσου μεγάλη –αν όχι μεγαλύτερη- πρόταση.

Ο μικρός πρέπει να φύγει, αλλά να φύγει την κατάλληλη στιγμή. Θα κάνει καλό και στις δύο πλευρές, αρκεί φυσικά όλοι να παραμείνουν ικανοποιημένοι από τη συμφωνία, όταν αυτή επιτευχθεί.

Ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει έναν παίκτη από τα τμήματα υποδομής του με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, θα έχει μεγάλο οικονομικό κέρδος και εάν το αξιοποιήσει σωστά, θα μπορέσει να αλλάξει επίπεδο το ρόστερ του ενώ φτιάχνει και όνομα στην αγορά για μελλοντικές πωλήσεις νέων παικτών, που έρχονται από πίσω.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Τζόλης θα ανοίξει τα φτερά του και θα εξαντλήσει τα περιθώρια να φτάσει στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι σαφές πως ο μικρός ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα.

Μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα τεράστιο όφελος και σε δεύτερη φάση, από το ποσοστό μεταπώλησης, που είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα τοποθετηθεί όταν αποχωρήσει από την Τούμπα.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras