ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Έλεγχος διαιτησίας blog: Respect στον (κορυφαίο) Έλληνα ρέφερι!

Έλεγχος διαιτησίας: Ο Παπαπέτρου ήταν ο… ξένος διαιτητής της αγωνιστικής και όχι ο Γκεστράνιους που τα έκανε θάλασσα στο «Καραϊσκάκης». ΟΦΗ – Βόλος 1-2 (Τζοβάρας) Ιδανικά ξεκίνησε το 2020 όσον αφορά στην εικόνα των ρέφερι. Ο Γιώργος Τζοβάρας έκανε ποδαρικό στο νέο χρόνο, σφυρίζοντας το ΟΦΗ – Βόλος (1-2). Αψογος, χωρίς λάθη, με πολύ καλή...
Έλεγχος διαιτησίας blog: Respect στον (κορυφαίο) Έλληνα ρέφερι!

Έλεγχος διαιτησίας: Ο Παπαπέτρου ήταν ο… ξένος διαιτητής της αγωνιστικής και όχι ο Γκεστράνιους που τα έκανε θάλασσα στο «Καραϊσκάκης».

ΟΦΗΒόλος 1-2 (Τζοβάρας)

Ιδανικά ξεκίνησε το 2020 όσον αφορά στην εικόνα των ρέφερι. Ο Γιώργος Τζοβάρας έκανε ποδαρικό στο νέο χρόνο, σφυρίζοντας το ΟΦΗ – Βόλος (1-2). Αψογος, χωρίς λάθη, με πολύ καλή χρήση του πλεονεκτήματος, αλλά και της κίτρινης κάρτας. Τέσσερις (όλες μετά το 80′) έβγαλε ο Φθιωτός ρέφερι. Η μια για καθυστερήσεις, μια για λάκτισμα της μπάλας και άλλες δύο για μαρκαρίσματα που ήταν σωστότατες.
Δεν χρειάστηκε να κάνει OFR και δικαιώθηκε για την αρχική του απόφαση να μην σφυρίξει κάτι στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων αφού δεν υπάρχει κανένα χέρι του Λύρατζη.

Πολύ καλοί και οι δύο του βοηθοί Ψαρρής (Ζακύνθου) και Μεϊντανας (Αχαϊας).

Άρεσαν στον παρατηρητή Τεροβίτσα.

ΆρηςΠΑΟΚ 4-2 (Παπαπέτρου)

Με τέτοιες διαιτησίες τι τους θέλουμε, αλήθεια, τους ξένους διαιτητές. Η διαιτησία του Παπαπέτρου στο “Βικελίδης” ήταν για… σεμινάριο. Ο Αθηναίος διεθνής ρέφερι έκλεισε τα αφτιά του, στις όποιες κακοήθειες- ανακρίβειες ακούστηκαν πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με τη διαιτησία του, βούλωσε στόματα.

Κανένα επιθετικό φάουλ στο γκολ του Ρόουζ, καμία παράβαση πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρόουζ στον Γιαννούλη. Αποδεκτές όλες του οι αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο από όλους, κοντά στις φάσεις.

Ο Έλληνας ρέφερι έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων από νικητές και ηττημένους μετά το ματς. Δεν πήγε ούτε μια φορά στο VAR. Εξαιρετική συνεργασία με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα (Πετρόπουλος, Απτόσογλου).

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο παρατηρητής του (Τάπραντζης Αιτωλοακαρνανίας), δίνοντας και αυτός με τη σειρά του συγχαρητήρια στους ρέφερι μετά το τέλος του αγώνα.

ΑτρόμητοςΑστέρας Τρίπολης 2-1 (Κουτσιαύτης)

Το λάθος του Κουτσιαύτη στο Περιστέρι δεν ήταν το πέναλτι που καταλόγισε, αλλά ο τρόπος που το έπραξε, επιτρέποντας την αμφισβήτηση. Πέναλτι στο 87′ που αν γίνει γκολ, διαμορφώνει και το… σημείο, το καρφώνεις. Δείχνει σίγουρος για την απόφαση σου. Δεν το σκέφτεσαι και δεν το καταλογίζεις με καθυστέρηση. Αυτό ήταν το λάθος του Αρτινού ρέφερι. Δεν “πούλησε” σωστά την απόφαση του.

Το ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης, φαίνεται να στηρίζεται στους ώμους του Βέλλιου για να κερδίσει την κεφαλιά. Ασχετα από το γεγονός ότι δεν τα καταφέρνει εν τούτοις η παράβαση έγινε. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα γι’ αντιαθλητική συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κούγιας: «Στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Γρηγορίου και τους συνεργάτες του»

ΑΕΚΠαναιτωλικός 3-1 (Παπαδόπουλος)

Εκτός από τις ελλείψεις (γραμμή οφσάιντ, goal line technology) οι διαιτητές έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε Κυριακή και τα προβλήματα στην επικοινωνία με το Var room στην Κηφισίας.

Πρόβλημα είχε ο Παπαπέτρου στο «Βικελίδης», πρόβλημα είχε και ο Τάσης στο ΟΑΚΑ.

Στο 26′ τo σπρώξιμο του Ταχάρ στον Σαμπανάτζοβιτς ξεκινάει εκτός περιοχής και «τελειώνει» μέσα ή πάνω στη γραμμή της περιοχής πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην περιοχή, άρα πέναλτι, χωρίς κάρτα.

Ο Τάσης αν και φαίνεται ότι έχει μια ιδανική θέση εν τούτοις δεν κατάφερε να το δει κι αυτό επειδή  έχει επικεντρώσει την προσοχή του στα πόδια των παικτών, οπότε χάνει τη φάση.

Ευτυχώς, όπως αποδείχθηκε το βλέπει ο Παπαδόπουλος στο VAR, αλλά λόγω προβλήματος επικοινωνίας, δεν υπάρχει σωστή και άμεση συνεννόηση. Γι αυτό και πιθανότατα, ο ρέφερι δεν κάνει OFR. Έστω κι έτσι όμως πάρθηκε η σωστή απόφαση και η παράβαση καταλογίστηκε.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε και δεύτερο πέναλτι που επίσης δεν είδε ο Τάσης. Στο 82′ ο Γιοβάνοβιτς με τάκλιν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα, όμως στο «τελείωμα» του τάκλιν κτυπά- κλωτσά με το δεξί του πόδι το αριστερό του Λιβάια. Πέναλτι χωρίς κάρτα.

Και πάλι όμως με τη βοήθεια του VAR, η παράβαση καταλογίστηκε.

Στις καθυστερήσεις, σωστά ο β΄βοηθός, Κόλλιας, υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ το Βέρντε, το γκολ του οποίου δεν μετρά.

Στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ ο Λιβάια απλώνοντας το χέρι, έρχεται σε επαφή με τον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή, επαφή που δεν έχει την ένταση για να στοιχειοθετήσει παράβαση επιθετικού φάουλ. Απόδειξη, η… ετεροχρονισμένη πτώση του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού ο οποίος πέφτει με… χρονοκαθυστέρηση.

ΞάνθηΑΕΛ 2-1 (Τσαγκαράκης)

Άλλη μια καλή διαιτησία. Στο 54′ δεν υπάρχει χέρι, σωστά ο Κρητικός ρέφερι δεν καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ. Σωστό το “παίζετε” και στο 61′ στην πτώση του Καρασαλίδη μέσα στην περιοχή. Μόνο ο… δυνατός αέρας δυσκόλεψε τον Χανιώτη διαιτητή.

ΠανιώνιοςΛαμία 0-1 (Βάτσιος)

Άργησε αλλά κάλλιο αργά παρά… αργότερα. Ο Βάτσιος απέβαλε μέσω VAR τον Μπεχαράνο στο 27′ για χτύπημα στον Τσιλούλη και είχε δίκιο.

Άργησε αρκετά αφού κανένα από τα ριπλέι που είδε δεν ήταν ξεκάθαρο για το ποιος ποδοσφαιριστής της Λαμίας κάνει την παράβαση. Από εκεί και πέρα το ματς δεν είχε κάποια άλλη «δύσκολη» φάση.

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός 1-0 (Γκεστράνιους)

Κάκιστος ο Φινλανδός. Δύο φορές τον έστειλε ο Σιδηρόπουλος στο μόνιτορ, αλλά… χαμπάρι!

Στο 10′ σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Καμαρά και τον Μπουζούκη ο παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκει αρχικά μπάλα, αλλά στη συνέχεια πατάει με τις τάπες τον αντίπαλο λίγο πάνω από τον αστράγαλο με μέτρια δύναμη. Ριψοκίνδυνος τρόπος. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Ο Γκεστράνιους δεν έδωσε τίποτα!

Στο 51′ υπάρχει και δεύτερο πέναλτι που δεν καταλογίζεται. Ο Μπα πατάει το πόδι του Μακέντα, ίσως στην αρχή και τυχαία, όμως στη συνέχεια φαίνεται και μια  «διάθεση» συνέχισης του πατήματος. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα που πάλι δεν δόθηκε από τον Φινλανδό.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλεγχος διαιτησίας blog: Respect στον (κορυφαίο) Έλληνα ρέφερι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!