ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Έλεγχος Διαιτησίας: Στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν διαιτητές!

Έλεγχος διαιτησίας: Θα πεθάνουμε και δεν θα μάθουμε, αν ο Λημνιός κάλυπτε τον Μάνταλο και γιατί ο Ελβετός δεν πήγε να δει αν υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Αουγκούστο.
Έλεγχος Διαιτησίας: Στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν διαιτητές!

Έλεγχος διαιτησίας: Θα πεθάνουμε και δεν θα μάθουμε, αν ο Λημνιός κάλυπτε τον Μάνταλο και γιατί ο Ελβετός δεν πήγε να δει αν υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Αουγκούστο.

AEK – ΠΑΟΚ 2-2 (Σιδηρόπουλος)

Μηδέν από μηδέν, μηδέν! Ματσάρα προσέφεραν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η μόνη ομάδα που υστέρησε ήταν η διαιτητική. Χωρίς ίχνος υπερβολής το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ διεξήχθη χωρίς διαιτητές!

Τρεις φάσεις είχε το παιχνίδι. Το χέρι του Μπακάκη, το γκολ του Μάνταλου και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Στην πρώτη περίπτωση, ξεκάθαρο χέρι σε αφύσικη θέση που κάνει και κίνηση να παίξει τη μπάλα, δεν το βλέπει ο Ελβετός και το καταλογίζει μετά από on field review.

Στη δεύτερη, ο σκόρερ ενδέχεται να καλύπτεται από τον Λημνιό. Factual decision, με το VAR να μην βλέπει οτι ο Μάνταλος πιθανότατα δεν είναι εκτεθειμένος. Ο Γερμανός στο on field review ασχολείται μόνο με το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή στην πρώτη κεφαλιά. Δεν φαίνεται να έχει περάσει. Λάθος και από τους δύο, με ελαφρυντικά. Δεν υπάρχει η γραμμή του οφσάιντ στα ριπλέι που βλέπουν στο var room.

Προσωπική άποψη: Ούτε στο δωμάτιο του var έχουν πάρει χαμπάρι οτι στη φάση υπάρχει και ένας Λημνιός που ενδέχεται να καλύπτει τον σκόρερ.

Στην τρίτη περίπτωση, υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Aoυγκούστο. Δεν το είδε ο Γερμανός. Ούτε μετά από τσεκ στο var room άλλαξε η απόφαση. Το γκολ δεν ακυρώθηκε. Απορίας άξιο, για ποιο λόγο ο Σιδηρόπουλος δεν στέλνει στο μόνιτορ τον Ελβετό.

AΡΗΣ – ΑΕΛ 2-3 (Σκουλάς)

O Σκουλάς έκανε μια εξαιρετική διαιτησία και όπου χρειάστηκε τον… συμπλήρωσε ο Φωτιάς ως video assistant referee.

Aρχικά στο 62′ δεν υπάρχει παράβαση και σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι από τον Θεσσαλό.  Ο αμυνόμενος πιέζει τον αντίπαλο αλλά χωρίς παράβαση. Δεν τον σπρώχνει, δεν τον κρατά, δεν του βάζει τρικλοποδιά όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Τέλος στις καθυστερήσεις, το πέναλτι που δίνεται είναι σωστό. Το χέρι του Μπούστος δεν είναι σε φυσική θέση και στοιχειοθετεί παράβαση η επαφή.

Εκεί μπαίνει το VAR και αποφεύγεται μια ενδεχόμενη αλλοίωση αποτελέσματος. Λίγο νωρίτερα υπάρχει ένα σπρώξιμο του Βέλεθ στον Μόρα που δεν αξιολόγησε ως επιθετικό φάουλ σε real time o Θεσσαλός. Αλλά όπως φάνηκε και στο on field review, κατόπιν εισήγησης του Φωτιά, ο διεθνής ρέφερι το βλέπει ξανά και αναθεωρεί την αρχική του απόφαση. Ακυρώνοντας το -σωστό- πέναλτι, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

Έλεγχος διαιτησίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 (Βρέσκας)

Στο Περιστέρι δεν πήγε καλά η συνεργασία του Βρέσκα με τον Κουμπαράκη. Οι δύο ρέφερι είχαν θέματα.

Να ξεκινήσουμε ανάποδα και από τη φάση στις καθυστερήσεις, όπου μετά από παρέμβαση του Κουμπαράκη από το VAR room, o Bρέσκας ακυρώνει τη δεύτερη κίτρινη στον Μαλή και την δίνει στον Γιοβάνοβιτς.

Απορίας άξιο γιατί σε μια τέτοια φάση που μπορεί να έχει πέντε διαφορετικές αποφάσεις, ο Θρακιώτης ρέφερι δεν έστειλε τον Βρέσκα στην οθόνη για on field review.

α) δεύτερη κίτρινη στον Μάλη και πέναλτι

β) απευθείας κόκκινη στον Μάλη (το μαρκάρισμα είναι ψηλά χωρίς πρόθεση να παίξει τη μπάλα)

γ) δεύτερη κίτρινη στον Μάλη και φάουλ εκτός περιοχής

δ) δεύτερη κίτρινη στον Γιοβάνοβιτς και φάουλ εκτός περιοχής

ε) επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη και

στ) καμία παράβαση και ελεύθερο διαιτητή

Εν κατακλείδι το 2/3 των περιπτώσεων που ελέγχει το VAR. Πέναλτι/οχι πέναλτι, Κόκκινη/όχι κόκκινη, ταυτοποίηση.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Κουμπαράκη; Να εκθέσει τον ρέφερι και να εκτεθεί και ο ίδιος.

Ο ποδοσφαιριστής  του Ατρομήτου που προωθείται στην αντίπαλη περιοχή πιέζεται, όχι αντικανονικά, από δύο αντιπάλους. Μπαίνοντας στη περιοχή μπερδεύονται τα πόδια του και πέφτει. Δεν υπάρχει παράβαση, συνεπώς ούτε φάουλ ούτε και κίτρινη κάρτα.

Το γκολ του Παναιτωλικου σωστά ακυρώνεται. Και εδώ λάθη από το VAR. Σωστά τον στέλνει τον ρέφερι στο on field review, αφού πρόκειται για επίδραση συμπαίκτη του σκόρερ, αλλά για ποιο λόγο να περάσουν 2 περίπου λεπτά; Θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Άλλα δύο λεπτά τρώει και ο Βρέσκας στο on field review. To ένα πέρασε επειδή η οθόνη ήταν κλειστή!!! Απίστευτο, αλλά ελληνικό. Σωστά ο ρέφερι ακυρώνει το γκολ, αφού ο παίκτης που δεν σκοράρει, κάνει ξεκάθαρη κίνηση να παίξει τη μπάλα και επηρεάζει τη φάση. Ο βοηθός Δημόπουλος (Φλώρινας) σωστά σήκωσε εξ αρχής τη σημαία του.

Λανθασμένα ωστόσο τη σήκωσε στο 2′ ακυρώνοντας το γκολ του Μανούσου που ήταν κανονικά, αφήνοντας πάντως, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, να ολοκληρώσει την προσπάθεια του ο επιτιθέμενος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0 (Διαμαντόπουλος)

Μια φάση στο Καραϊσκάκης. Το χέρι του Σκόνδρα. Το βασικό κριτήριο, στη φάση αυτή, είναι το γεγονός ότι η μπάλα πάει στο χέρι. Επίσης ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο παίκτης προσπαθεί να την αποφύγει άλλα ο χρόνος είναι καθυστερημένος (βάζει το χέρι πίσω από τη πλάτη του).

Στη σελίδα 90 των κανονισμών παιχνιδιού αναφέρεται το εξής:

“ΔΕΝ πρόκειται συνήθως για παράπτωμα εάν η μπάλα ΑΓΓΙΞΕΙ το χέρι/ τον βραχίονα ενός ποδοσφαιριστή:

  • απευθείας από το κεφάλι ή τον κορµό του ίδιου του ποδοσφαιριστή (συµπεριλαµβανοµένου του ποδιού),
  • απευθείας από το κεφάλι ή τον κορµό (συµπεριλαµβανοµένου του ποδιού) ενός άλλου ποδοσφαιριστή που βρίσκεται κοντά”.

Σωστή η απόφαση του ρέφερι να μην καταλογίσει πέναλτι. Την φάση τσέκαρε και ο Κομίνης ως var, κάνοντας support στην απόφαση του Διαμαντόπουλου.

ΟΦΗ – AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1 (Ζαχαριάδης)

Καλός ο Ζαχαριάδης. Λίγο αυστηρή η πρώτη κάρτα στον Ιγκλέσιας, αλλά δίνεται. Σωστή η δεύτερη – αποβολή του ποδοσφαιριστή των Αρκάδων.  Στο 82′ δεν υπάρχει πέναλτι σε χέρι παίκτη του Αστέρα. Σωστά δεν πήγε στην άσπρη βούλα ο Μακεδόνας.

ΞΑΝΘΗ – ΒΟΛΟΣ 3-1 (Τζήλος)

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Λαρισαίου ρέφερι στα Πηγάδια. Ήταν και τυχερός, αφού στο διάστημα που το var είχε βγει off (45΄-65′), δεν το χρειάστηκε, αφού δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟ 0-1 (Ευαγγέλου)

Στο εκτός φάσης χτύπημα του Μανιάτη στον Περέα, η αντίδραση του Παραγουανού είναι υπερβολική. Ο παίκτης του Πανιωνίου τον βρίσκει στον αυχένα και εκείνος πέφτει και πιάνει το πρόσωπο του. Αυτό είδε ο Ευαγγέλου στο μόνιτορ και έβγαλε κίτρινη αντί για κόκκινη. Θεώρησε ότι η ένταση δεν ήταν τέτοια για να τον αποβάλει. Και κόκκινη να έβγαζε δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα.

Mε την απόφαση του Αθηναίου διαιτητή να βγάλει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη πήγε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο παρατηρητής. Ο Σταύρος Φλώτσιος βρήκε πολύ καλή τη διαιτησία του Αθηναίου ρέφερι.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλεγχος Διαιτησίας: Στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν διαιτητές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!