×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

VAR έχουμε, διαιτητές θα’ χουμε;


    Νίκος Μαρκάτος

VAR έχουμε, διαιτητές θα’ χουμε;


VAR: Καχυποψία και δυσαρέσκεια. Ενας συνδυασμός που σκοτώνει (τον διαιτητή)!

Αν η αρχή είναι το ήμισι του παντός, καταστραφήκαμε. Η πρώτη εικόνα για το VAR μάλλον δεν ικανοποίησε.

Σαφώς και πρόκειται για κάτι καινούργιο, άρα και άγνωστο στους περισσότερους. Αρα χρειάζεται πίστωση χρόνου από όλους και σε όλους. Και στους διαιτητές και στην παραγωγή και στους φιλάθλους και στους παράγοντες και στους δημοσιογράφους.

Λάθη γίνονται σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρωπης που χρησιμοποιείται το Video Assistant Referee.

Λάθη, για να πάμε στα του οίκου μας, σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, την πρώτη μέρα της πρωτης αγωνιστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VAR… σουβλάκι και αλητεία σκέτη (vids)

Χοντρά στη Λαμία, σοβαρά σε “Βικελίδης” και “Καραϊσκάκης”.  Δύσκολα θα γλιτώσουν τις παραπομπές οι διαιτητές και οι VAR των τριών αναμετρήσεων.

Στη Λαμία, το χέρι (με πρόθεση) του Βύντρα ειναι πέναλτι δεν καταλογίστηκε ούτε από τον Σκουλά, ούτε από το VAR. Στη συνέχεια της φάσης μπαίνει το γκολ της Λαμίας, το οποίο όμως δεν έπρεπε να μετρήσει, αν μέσω VAR, είχε καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών, αφού η φάση θα γυρνούσε πίσω.

Στο “Βικελίδης” στο 90′ ο Νάστος ξεχειλώνει τη φανέλα του Ιντέγε. Ούτε πέναλτι, ούτε κόκκινη. Το έχασε ο Μανούχος, το έχασε και ο Τζήλος στο βαν.

Στο “Καραϊσκάκης” πέναλτι στον Μπαράλες στο 81′ για τραβηγμα φανέλας. Ο Κουμπαράκης δεν το είδε στην κανονική ροή, αν και είχε “πιάτο” που λεμε τη φάση και από το βαν, δεν του έδωσαν τη σωστή λήψη που φαινόταν ξεκάθαρα η παράβαση. Οφσάιντ δεν υπάρχει, αφού η παράβαση (τράβηγμα φανέλας) προηγείται της προσπάθειας του επιτειθέμενου να παίξει τη μπάλα.

O κανονισμός αναφέρει το εξής:

Ένας ποδοσφαιριστής, σε θέση offside, κινείται προς τη µπάλα µε πρόθεση να παίξει τη µπάλα και δέχεται φάουλ ΠΡΙΝ παίξει ή προσπαθήσει να παίξει τη µπάλα ή να µαρκάρει έναν αντίπαλο για τη µπάλα, τότε το φάουλ τιµωρείται καθώς αυτό διεπράχθη ΠΡΙΝ την παράβαση offside.

Στο… ταμείο λοιπόν, έχουμε έξι διαιτητές που κινδυνεύουν με παραπομπή.

Ας ελπίσουμε οτι θα… γυρίσει η κατάσταση γιατί σε λίγο θα έχουμε var, αλλά η ΚΕΔ δεν θα έχει διαιτητές να ορίσει, λόγω παραπομπών.

Κάντε follow στο Sportime


Τελευταία Νέα