Η πρόσφατη εξέλιξη και οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ στη Βουλγαρία αναφορικά με την προοπτική του NBA ανοίγουν μια ωραία συζήτηση.

Μέχρι πότε είναι το συμβόλαιο του παίκτη στον Ολυμπιακό και ποιο είναι το ποσό για το NBA out; Υπάρχει κίνδυνος στους Πειραιώτες για φυγή του παίκτη; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Για να συνοψίσουμε: Ο Βεζένκοφ μπήκε σε διαδικασία ανταλλαγής πριν το ντραφτ του NBA καθώς οι Κάβαλιερς έδωσαν τα δικαιώματά του στους Σακραμέντο Κινγκς προκειμένου να πάρουν το νούμερο 49 στις φετινές επιλογές.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω στο σχεδιασμό του Ολυμπιακού αν οι Κινγκς αποφασίσουν ότι θέλουν τον παίκτη στο ρόστερ τους. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Σακραμέντο υπάρχει σχετική παράδοση με τους Ευρωπαίους, αν σκεφτούμε το παρελθόν με Ντίβατς, Στογιάκοβιτς, Τούρκογλου ενώ εκεί είχε αγωνιστεί και ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανησυχήσει απ’ αυτή την εξέλιξη; Παρεμπιπτόντως, ο Βεζένκοφ σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλγαρία επεσήμανε ότι «κάποια στιγμή μπορεί να ενδιαφερθούν οι Κινγκς».

Μετά την τρομερή του σεζόν όπου ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας στην Euroleague, ο 26χρονος παίκτης, έχει ανεβασμένες μετοχές στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Δεν είναι και απίθανη η προοπτική μετακόμισης στο NBA.

Πως έχει η κατάσταση; Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι ο Βεζένκοφ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024 στον Ολυμπιακό. Βεβαίως προβλέπεται NBA out το οποίο φτάνει τις 700 χιλιάδες δολάρια που βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα ή εμπόδιο για οποιαδήποτε ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δε σκέφτεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο μετακόμισης στο NBA αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν παρουσιαστεί αυτή η προοπτική.

Υπάρχει λοιπόν ένα ενδεχόμενο αυτή η εξέλιξη με τους Κινγκς να δημιουργήσει ένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό εφόσον εκφράσουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν «εδώ και τώρα» τον Βεζένκοφ. Άλλωστε μιλάμε για βασικό στέλεχος, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι ο βασικός φόργουορντ της ομάδας και πιθανή του απώλεια θα δημιουργήσει θέμα στο ρόστερ αφού το κενό θα πρέπει να καλυφθεί.