Τα είπε όλα, απάντησε στα πάντα, δεν αναζήτησε δικαιολογίες ούτε τετραγώνισε τον κύκλο ο Βαγγέλης Λιόλιος. Και κυρίως έδειξε ότι ΣΕΒΕΤΑΙ τα σωματεία!

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παρουσίασε το πλάνο του, μίλησε ξεκάθαρα και κυρίως με ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα. Κάτι δεσμευτικό για τον ίδιο.

Τα είπε όλα, απάντησε στα πάντα, δεν αναζήτησε δικαιολογίες ούτε τετραγώνισε τον κύκλο ο Βαγγέλης Λιόλιος. Και κυρίως έδειξε ότι ΣΕΒΕΤΑΙ τα σωματεία!

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο: Να συνδυάσει τον σκληρό επιχειρηματία, τον διαλλακτικό διοικητικό ηγέτη και το… νέο παιδί που τρέχει να παίξει μπάσκετ.

Στο τελευταίο, θα μου επιτρέψετε να σταθώ περισσότερο: Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διέκριναν εύκολα το πάθος του και την… τρέλα του ταυτόχρονα όταν η κουβέντα έφτασε στο αναπτυξιακό. Ξαφνικά, σα να… πέταξε στην άκρη την ιδιότητα του προέδρου της ΕΟΚ και να παρουσιάστηκε μπροστά σου ένας… μανιακός με το μπάσκετ.

Που πάντως έλεγε όλα τα σωστά πράγματα: Την περιορισμένη αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητών στο μίνι. Την αμφιβολία για το αν οι προπονητές εκεί είναι και παιδαγωγοί (όπως πρέπει). Την αποστροφή του στους πανηγυρισμούς, τα σκορ και τα ρεκόρ (αν είναι δυνατόν) σε μικρές ηλικίες. Και την ανάγκη να γεμίσουν τα γήπεδα από παιδικές φωνές. Συνδυαστικά με το ρόλο της Ομοσπονδίας ώστε να απαλλάξει τα σωματεία και τις οικογένειες από τα έξοδα!

Αυτή την… τρέλα με το μπάσκετ (θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος τον πρόεδρο της ΕΟΚ να μιλάει για… μίνι μπάσκετ;) συνδυαστικά με όραμα αλλά και επιχειρηματικό πλάνο, τη χρειαζόμαστε. Ως μπάσκετ… Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η ΕΟΚ πρέπει να βρει πόρους. Πρέπει να βοηθήσει τα σωματεία να αναπτυχθούν. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν είναι κοντά τους και συνεργάζεται μαζί τους.

Αυτό δεν είναι υπόσχεση ή παροχή. Είναι ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Είναι σωστή λειτουργία.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δε μίλησε απλά. Παρουσίασε το σχέδιο ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ημερομηνίες. Με ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ… Μέχρι τότε θα κάνουμε αυτό. Μέχρι τότε θα κάνουμε εκείνο… Απλά και κατανοητά. Δεν αρνήθηκε να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ μπροστά στον κόσμο του μπάσκετ.

Και το κυριότερο; Στη νέα εποχή της ΕΟΚ, σημαία είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ! Και το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος: Όλο το μπάσκετ θα είναι μαζί. Και όποιος βρίσκεται εκτός αυτής της φιλοσοφίας, θα καταλάβει από μόνος του ότι θα αποξενωθεί. Από το μπάσκετ. Από τα σωματεία. Διότι αυτά είναι το μπάσκετ.

Δεν θα τον σηκώνει το κλίμα. Το περιβάλλον δε θα είναι φιλόξενο για εκείνον. Το μπάσκετ θα έχει αναπτύξει αντιστάσεις, θα είναι οχυρωμένο.

Η ουσία είναι ότι αν γίνουν έστω και τα… μισά απ’ όσα είπε τότε θα μιλάμε για νέα εποχή. Για επανάσταση… Κι αυτό είναι ξεκάθαρο.