ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Εφές: Δικαιοσύνη με απάντηση στα ρομπότ!

Ας μην αναλωνόμαστε σε πολλά λόγια καθώς η Εφές εδώ και δύο χρόνια παίζει μακράν το καλύτερο, το πιο απολαυστικό, το απόλυτο μπάσκετ στην Ευρώπη.
Εφές: Δικαιοσύνη με απάντηση στα ρομπότ!

Ας μην αναλωνόμαστε σε πολλά λόγια καθώς η Εφές εδώ και δύο χρόνια παίζει μακράν το καλύτερο, το πιο απολαυστικό, το απόλυτο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η Εφές παίζει το μπάσκετ που μας αρέσει. Αυτό που μπορούμε να «χαζεύουμε» επί ώρες. Το μπάσκετ της ταχύτητας, της έμπνευσης, του ταλέντου. Μια ομάδα που έχει τρομερούς αυτοματισμούς. Που έχει σωστές αποστάσεις. Που βγάζει φάσεις στο ένας εναντίον ενός που ακόμα και στο σετ παιχνίδι κυκλοφορεί τη μπάλα με τρομερή ταχύτητα. Με παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν.  Με δύο υπερ-παίκτες στην περιφέρεια (Λάρκιν και Μίσιτς) που πέτυχαν τους 33 από τους 47 πόντους της ομάδας τους στο δεύτερο μέρος. Και τους 19 από τους 21 στην τελευταία περίοδο.

Μια ομάδα «γεμάτη» σε όλες τις θέσεις. Μια ομάδα που αποτελεί την απάντηση στο μπάσκετ των… ρομπότ! Κι αν η πανδημία δεν είχε οδηγήσει σε λουκέτο, θα έπρεπε να το είχε κατακτήσει και πέρυσι.

Η κατάκτηση του τροπαίου από την Εφές δεν ήταν απλώς μια δίκαιη πράξη για όσους αγαπάμε αυτό το υπέροχο μπάσκετ που δεν απαγορεύει στον παίκτη να χρησιμοποιήσει το ένστικτο και το ταλέντο του. Ήταν και απόδοση δικαιοσύνης αφού η Εφές, όπως προαναφέραμε, την τελευταία διετία παίζει μακράν το πιο ελκυστικό μπάσκετ στην Euroleague.

Είναι ένας Οργανισμός καθαρά μπασκετικός, από τα καλύτερα  «μαγαζιά» στην Ευρώπη, άρα ελκυστικός προορισμός. Είναι η ομάδα που έκανε τους Τούρκους να αγαπήσουν το μπάσκετ και να τους ενώνει κάθε φορά που αγωνιζόταν. Δεν έχει ποδοσφαιρικό τμήμα άρα καθόλου αντιπαλότητες. Εκφράζει μια ανώτερη κοινωνική τάξη στην Κωνσταντινούπολη αλλά ουσιαστικά είναι η ομάδα όλης της χώρας.

Είναι η πρώτη ομάδα της Τουρκίας, σε όλα τα σπορ, που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο (το 1995 το Κόρατς). Είναι η πρώτη ομάδα της Τουρκίας που έπαιξε σε φάιναλ φορ (το 2000 στην Θεσσαλονίκη).

Αυτά ως ιστορική αναδρομή για μια ομάδα που επί σειρά ετών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αλλά ειδικά την τελευταία διετία μας έχει ξετρελάνει με το μπάσκετ που παίζει: Up tempo, αυτοματισμοί, συνεργασίες, ταλέντο…

Η Εφές παίζει το μπάσκετ που αγαπάμε. Αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε. Είναι ΑΞΙΑ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

ΣΧΟΛΙΑ