ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ελληνική υπόθεση με ολίγη από…αμερικάνικο τρίποντο!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε το αυτονόητο στην Ποντγκόριτσα καθώς δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα στο πρόγραμμα αλλά και για τα ελληνόπουλα που βγήκαν μπροστά κι έδειξαν τον δρόμο
Ελληνική υπόθεση με ολίγη από…αμερικάνικο τρίποντο!

Ας αρχίσουμε από τα απλά: Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει στην Ποντγκόριτσα και να κάνει αυτό που επέβαλλε το πρόγραμμά του. Ομολογουμένως τον αγώνα με την Μπούντουτσνοστ στο Μαυροβούνιο οι «πράσινοι» τον είχαν «κυκλώσει» ως νίκη πριν αρχίσει η διοργάνωση. Στην βαθμοθηρική διαδικασία της Regular Season μια ηττα στην Ποντγκόριτσα είναι πολύ κακή! Πολύ δε περισσότερο αν έχεις χάσει και στο Μόναχο αλλά και στην έδρα σου από την Ζαλγκίρις. Πάμε παρακάτω.

Ως προς το ζήτημα αυτό ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο και πήρε το αποτέλεσμα που έπρεπε να πάρει, αν και κανείς δεν μπορεί να πει ότι «θαμπώθηκε» από την εμφάνιση. Όπως κάθε αγώνας έτσι και αυτός του Μαυροβουνίου έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του.

Σε ό,τι αφορά στα θετικά, το γεγονός ότι το γηγενές στοιχείο δήλωσε ισχυρή παρουσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν παντού κι ασφαλώς ήταν ο παίκτης- κλειδί για τον Παναθηναϊκό σε άμυνα κι επίθεση. Ο Γιώργος Παπαγιάννης άφησε μερικές εικόνες από το μέλλον στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Πασκουάλ τον έριξε (δικαίως λόγω της νέας κακής παρουσίας των Γκιστ και Λάσμε) στο παρκέ.

Οι 6 πόντοι από αντίστοιχες συνεργασίες με τον Καλάθη και οι τρεις τάπες που σκόρπισαν τρόμο στην ρακέτα έδειξαν ότι ο νεαρός σέντερ όταν συνέλθει από την διετή απραξία του στο ΝΒΑ, θα μπορεί να λογίζεται ως ο κυρίαρχος σέντερ του ελληνικού μπάσκετ. Ο Νικ Καλάθης που ήταν ηγετικός και άριστος δημιουργικά (9 ασίστ) αλλά και ο Νίκος Παππάς της τελευταίας περιόδου, με καλές αμυντικές προσπάθειες, με μυαλό στην επίθεση μέχρι το τελευταίο λεπτό που… βιαζόταν χωρίς λόγο.

Σε αυτά προσθέστε και τα…αμερικάνικα τρίποντα (4/5 ο Τόμας και 2/4 ο Λοτζέσκι συνολικά) που «έλυσαν» τον Παναθηναϊκό από το ταμπούρι της Μπούντουτσνοστ. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός δεν την πάτησε όπως κόντρα στην Ζαλγκίρις καθώς μπορεί ο Τζίκιτς να «προβόκαρε» το περιφερειακό σουτ των «πράσινων» αλλά τα 7/12 που είχαν στο δεύτερο μέρος (και μάλιστα με πολύ καλές προϋποθέσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας) ήταν η απάντηση.

Υπάρχουν και τα ερωτηματικά όμως… Ο Λεκαβίτσιους και πάλι δεν ήταν καλό support στον Καλάθη και ειδικά στο πρώτο μέρος έκανε…άνω κάτω έναν αγώνα που είχε μπει σε κανονική ροή όσο ηταν μέσα ο Νικ. Τουλάχιστον ήταν σαφώς καλύτερος στην τελευταία περίοδο. Ο Λάνγκφορντ έμεινε εκτός κλίματος αγώνα, κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα, δεν διάβαζε τις φάσεις και θύμισε εποχές Ούνικς. Δικαίως ο Πασκουάλ τον κράτησε στον πάγκο… Οι Γκιστ και Λάσμε παραμένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Κι ακόμα… Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ της Μπούντουτσνοστ, το γεγονός ότι της επέτρεψαν να επιστρέψει στον αγώνα στα τελευταία λεπτά με βιαστικές επιλογές και ανισορροπία στην άμυνα (αν δεν αστοχούσε εξ επαφής ο Ομιτς ίσως να υπήρχαν εφιάλτες 18’’ πριν το τέλος) είναι θέματα προς συζήτηση. Όπως και το ότι οι Μαυροβούνιοι πήραν 31 από τους 67 πόντους τους από επιθετικά ριμπάουντ (15) και από λάθη του Παναθηναϊκού (16).

Μπούντουτσνοστ – Παναθηναϊκός 67-72 : Γλίτωσε το… κάζο στην Ποντγκόριτσα (vids)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνική υπόθεση με ολίγη από…αμερικάνικο τρίποντο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College