ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

ΕΟΚ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον αγώνα της Ρόδου

Η διαδικασία άρχισε την Δευτέρα (16/1) και συνεχίζεται την Παρασκευή (20/1). Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Την Κυριακή (15/1) η ΕΟΚ έκανε το πρώτο βήμα ενημερώνοντας ότι θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαλυθούν οι σκιές πάνω από το πρωτάθλημα.

Την Κυριακή (15/1) η ΕΟΚ έκανε το πρώτο βήμα ενημερώνοντας ότι θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαλυθούν οι σκιές πάνω από το πρωτάθλημα.

Και μπορεί από την πλευρά της ΕΟΚ να μην «ανοίχτηκαν» σε ό,τι αφορά στη διαρροή προς τα ΜΜΕ της διαδικασίας που ακολουθείται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εκείνο που έκαναν μετά τον αγώνα του Κολοσσού με τον Ιωνικό στην Ρόδο ήταν απλώς μια κίνηση εντυπωσιασμού. Το αντίθετο.

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν θα είναι τα προβλεπόμενα και όλα θα γίνουν ήρεμα αφού σκοπός δεν είναι η δημοσιότητα αλλά η διαφύλλαξη του πρωταθλήματος, των ομάδων καθώς επίσης και προσώπων. Από την Δευτέρα (16/1) η ΕΟΚ άρχισε τις απαραίτητες διαδικασίες- όπως αποκαλύπτουμε στο ρεπορτάζ- ενημερώνοντας σχετικά τον Αθλητικό Εισαγγελέα καθώς επίσης και την ΓΓΑ.

Ουσιαστικά πήραν το «πράσινο φως» για να ανοίξει η υπόθεση καθώς η ΓΓΑ ζήτησε συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα όσος και ο θόρυβος που προκλήθηκε.

Βεβαίως κάτι τέτοιο ήταν αυτονόητο και η διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή (20/1) όταν- σύμφωνα με πληροφορίες- θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΟΚ σχετικά με το συγκεκριμένο αγώνα της Basket League.  Μάλιστα η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει με την παρουσία δύο δικαστών κι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο «φάκελος» έχει ανοίξει για τα καλά. Ευχή όλων μας βέβαια είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τι περιμένουμε από τη συνεδρίαση; Το πιθανότερο είναι να κληθούν από την Επιτροπή οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση προκειμένου να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η έρευνα, για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερωθούν άμεσα τόσο η ΓΓΑ όσο και ο Αθλητικός Εισαγγελέας. Κι από την πλευρά τους, εφόσον θα έχουν στα χέρια τους στοιχεία και καταθέσεις, θα κρίνουν για τις επόμενες κινήσεις.

Το πρώτο θετικό είναι ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να μείνει στο θόρυβο και τη φασαρία αλλά προχωρά με όλα τα νόμιμα μέσα και με την απαραίτητη διαδικασία ώστε στο τέλος να μη μείνει τίποτα κρυφό. Είναι ακριβώς αυτό που είχα γράψει σε άρθρο μου στις αρχές της εβδομάδας, αναφερόμενος τόσο στα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου όσο και σε τραγικές καταστάσεις που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν στην Basket League.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

ΣΧΟΛΙΑ