×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι


Η κλήρωση για την Basket League της περιόδου 2019-2020 έγινε νωρίς από τον ΕΣΑΚΕ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα ήταν τέλεια. Οτι όλα είναι πανέτοιμα. Φυσικά δεν μιλάμε για θέματα οργάνωσης της εκδήλωσης. Αλλά για όλα εκείνα που προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι νορμάλ. Οτι… δεν τρέχει και τίποτα.

Ε δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμα και οι δηλώσεις που έγιναν περί συνένωσης δυνάμεων, περί δυναμικού ξεκινήματος κ.τ.λ δεν είναι τίποτα πέρα από λόγια. Θα περιμέναμε, αντί να ακούμε ευφάνταστες δηλώσεις που δεν πείθουν κανέναν, να παρουσιαστεί ένα πλάνο. Κάποια ιδέα… Προτάσεις για τη νέα σεζόν. Τίποτε δεν άλλαξε και όπως φαίνεται τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο ΕΣΑΚΕ, το παρόν και το μέλλον

Ολοι έλεγαν πόσο δυνατός είναι ο ΕΣΑΚΕ… Αλήθεια, πόσο; Στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να αποδείξουν ότι το πρωτάθλημα είναι καλύτερο χωρίς τον Ολυμπιακό. Από την άλλη στον Ολυμπιακό προσπαθούν να αποδείξουν ότι η δική τους αποχώρηση θα καταστρέψει όλο το οικοδόμημα. Κανείς από τους δύο δεν έχει δίκιο… Διότι το πρωτάθλημα ούτε καλύτερο θα είναι αλλά ούτε και χειρότερο χωρίς τον Ολυμπιακό. Σε δομικά και λειτουργικά θέματα θα είναι στο χάλι του παρελθόντος.

Οι υπόλοιπες ομάδες, πλην εξαιρέσεων που εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την τσέπη του ιδιοκτήτη και όχι από κάποιο σοβαρό χορηγικό/εμπορικό πλάνο, έχουν άλλα ζητήματα: Να πάρουν τα λεφτά από την ΕΡΤ, από τον κεντρικό χορηγό (όταν βρεθεί) για να επιβιώσουν. Και να λένε ότι υπάρχουν.

Είδαμε κι ακούσαμε… ωραία πράγματα

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε στις δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυστηρή κριτική. Γιατί; Πάμε καλά σε κάτι και δεν το ξέρω;

Είδαμε στην αίθουσα δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν να δηλώνουν παρουσία επειδή αγόρασαν ΑΦΜ… Τα περί σύμπραξης είναι αστεία πράγματα και το έχουμε αναλύσει γιατί μάλλον μας περνάνε για.. Απάτσι ορισμένοι.

Ηταν στην αίθουσα, επίσης: Ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας που δεν έχει κάνει μισή κίνηση (Πανιώνιος). Οι εκπρόσωποι ομάδων (Αρης, ΠΑΟΚ και Ηρακλής) που δεν έχουν ρόστερ αλλά προπονητή.

Δεν ήταν μια ομάδα που είτε θα είναι η Καρδίτσα είτε θα προκύψει από wild card. Που πέρα από τον Ερμή, που είναι φαβορί, την καλοβλέπει και ο Κόροιβος λένε οι πληροφορίες.

Ο δε προπονητής της ΑΕΚ έκανε την ευχή να μην κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια. Δίκιο έχει αλλά έκανε νοητικό άλμα στα αυτονόητα. Θα έπρεπε- για παράδειγμα- να σχολιάσει και όσα τράβηξαν οι παίκτες του πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Που η απεργία είχε γίνει καθημερινότητα.

Εκτός αν πρέπει να χαρούμε για το ντέρμπι πρεμιέρας, Αρη- ΠΑΟΚ. Που ακόμα δεν έχουν ομάδα!!! Και μην μας πείτε ότι τους προσβάλλουμε. Οσοι τους έφτασαν εδώ θα πρέπει να ντρέπονται.

ΕΣΑΚΕ και προοπτική

Θα περιμέναμε, λοιπόν, να ακούσουμε πολλά για τη νέα εποχή. Και όχι προκάτ χαμόγελα, δηλώσεις ηρωικές και λογική… έλα μωρέ θα τα καταφέρουμε και φέτος.

Ο ΕΣΑΚΕ χρειάζεται προοπτική. Το πρωτάθλημα χρειάζεται προοπτική. Αλλιώς- και το έχω γράψει πολλές φορές- σε λίγο δεν θα έχουμε προϊόν.

Δείτε τα υπόλοιπα άρθρα του συντάκτη εδώ

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook


Τελευταία Νέα