ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Εθνική ομάδα: Γιατί το 2/2 με Τουρκία φέρνει πολύ κοντά το Παγκόσμιο

Η Εθνική ομάδα πήρε το απόλυτο, το ιδανικό στους δύο αγώνες με την Τουρκία και αναλύουμε γιατί ήρθε πιο κοντά το Παγκόσμιο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Εθνική ομάδα: Γιατί το 2/2 με Τουρκία φέρνει πολύ κοντά το Παγκόσμιο

Για την Εθνική ομάδα το ζητούμενο και ταυτόχρονα ιδανικό ήταν το 2/2 στους αγώνες της με την Τουρκία και πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε πολύ κοντά.

Η Εθνική ομάδα πέτυχε το στόχο της. Νίκησε δύο φορές τους Τούρκους, έφτασε το 3-1 στον Όμιλό της κι ετοιμάζεται να μπει στη δεύτερη φάση με απόλυτο πλεονέκτημα. Για την ακρίβεια, στο χέρι της είναι πλέον να κάνει αυτό που πρέπει στην πρώτη φάση, προκειμένου να μπει στη δεύτερη με πολύ σοβαρό προβάδισμα.

Και θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Μετά την ήττα από τους Βρετανούς, χρειαζόταν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Για δύο λόγους. Ο πρώτος ώστε να διασφαλιστεί η πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Και ο δεύτερος είχε να κάνει με το ρεκόρ που θα είχε η Εθνική ομάδα στην επόμενη φάση αφού ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ τα αποτελέσματα.

Προσέξτε τώρα τι έχει συμβεί στη βαθμολογία μετά το 2/2 κόντρα στην Τουρκία

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε η Ελλάδα έχει την προοπτική μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης να φτάσει στο 5-1. Κι αυτό θα είναι το ρεκόρ με το οποίο θα μπει στην επόμενη όπου και θα κριθεί η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, που θα διεξαχθεί σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων η ελληνική ομάδα θα έχει απόσταση δύο νικών από τους Τούρκους στην επόμενη φάση που ουσιαστικά θα είναι τρεις αφού τους έχει νικήσει δύο φορές.

Απ’ εκεί και πέρα όμως αν δούμε το γκρουπ με το οποίο θα διασταυρωθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα καταλάβουμε πόσο κοντά ήρθε η πρόκριση μετά τις δύο νίκες επί της Τουρκίας.

Προσέξτε τι έχει γίνει

 

Οι Σέρβοι στην καλύτερη περίπτωση θα πάνε με 5-1 όπως και η Εθνική ομάδα εκτός αν χάσουν από τους Λετονούς (παίζουν εκτός) οπότε λογικά και οι δύο θα πάνε στη δεύτερη φάση με ρεκόρ 4-2, ένα πόντο πίσω από την Ελλάδα.

Η Λετονία έχει νικήσει δύο φορές το Βέλγιο που έχει να παίξει και στη Σερβία άρα δε μπορεί να πάει πάνω από τρεις νίκες. Με αυτά τα δεδομένα, Ελλάδα, Σερβία και Λετονία αναμένεται να μπουν με απόλυτο προβάδισμα για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο Παγκόσμιο.

Γι’ αυτό ακριβώς οι δύο νίκες επί των Τούρκων ήταν χρυσάφι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ομάδα: Γιατί το 2/2 με Τουρκία φέρνει πολύ κοντά το Παγκόσμιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College