ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Για κάθε Κώστα Αντετοκούνμπο να μη φωνάζεις κατόπιν εορτής

Η εμφάνιση του Κώστα Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ ανέσυρε στην επιφάνεια την απάντηση στο ερώτημα: «Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες;». Μα φυσικά, πάντοτε είναι αυτοί που δεν ήρθαν!
Για κάθε Κώστα Αντετοκούνμπο να μη φωνάζεις κατόπιν εορτής

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με την Βιλερμπάν κόντρα στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια έντονη συζήτηση.

Θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός να έχουν υπογράψει τον Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι; Γιατί πήραν τον Φλόιντ ή κράτησαν τον Μάρτιν αντί του Κωστάκη; Γιατί δεν κοιτάνε το μέλλον; Και πόσα «γιατί» ακόμα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν.

Η αλήθεια είναι ότι για τον Κώστα Αντετοκούνμπο όλα ήρθαν κατόπιν εορτής. Αν θέλετε τη γνώμη μου, βέβαια, θεωρώ ότι κάτι άλλο θα πρέπει να μας προβληματίσει: Το ότι το παιδί αντιλήφθηκε ότι στην Βιλερμπάν θα έβρισκε χώρο, χρόνο κι εμπιστοσύνη για να παίξει.

Ποτέ δεν κατάλαβα, πάντως, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το βήμα το καλοκαίρι να εμπιστευτεί τον ρούκι Αντετοκούνμπο πίσω από τον Παπαγιάννη αντί του ρούκι Φλόιντ! Να πω ότι πήρε έναν έμπειρο ρολίστα σέντερ για «σιγουριά», εντάξει, το καταλαβαίνω.

Αλλά δεν πήρε ρούκι Έλληνα για να κλείσει θέση ξένου με… ρούκι; Και να έχει τρεις θέσεις ξένου στο 4-5; Είναι λίγο παράξενο.

Εδώ όμως μπαίνει ακόμα ένα ερώτημα για το πόσο έτοιμοι είναι γενικά οι Έλληνες να αποδεχτούν ένα τέτοιο πλάνο. Πολύ δε περισσότερο όταν οι ομάδες τους ζουν υπό το καθεστώς αφόρητης πίεσης για το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τη δυναμική που έχουν στο ρόστερ τους.

Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι στην πρώτη… στραβή του Κώστα (ή του κάθε 18χρονου- 19χρονου) δε θα άρχιζαν οι πιέσεις για το αποτέλεσμα. Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ο προπονητής κρίνεται με βάση το αποτέλεσμα και όχι με βάση το πώς κυλάει το πλάνο!

Το ότι είναι παράδοξο να υπάρχει τέτοιο πλάνο στην Ρεάλ, ένα πανίσχυρο brand name και να το συζητάμε για το αν πρέπει να υπάρχει στον Παναθηναϊκό (στην πιο «χαμηλού επιπέδου» σεζόν των τελευταίων 30 ετών) ή στον Ολυμπιακό, είναι μάλλον αστείο.

Ο Πάρκερ στην Βιλερμπάν δε θα κριθεί από το αποτέλεσμα σε έναν ή δύο αγώνες. Ο Πρίφτης θα κριθεί. Προφανώς και ο Μπαρτζώκας.

Εδώ μιλάμε για τη χώρα που έκανε… ήρωα έναν προπονητή που έβαζε πεντάρι τον Χαραλαμπόπουλο και 50 λεπτά με τις δύο παρατάσεις, για να πάρει χρυσό στο εφηβικό!

Μιλάμε για μια χώρα που έχει κάνει αυτοσκοπό το αποτέλεσμα. Κι εσείς μου λέτε για Κώστα Αντετοκούνμπο και μέλλον;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για κάθε Κώστα Αντετοκούνμπο να μη φωνάζεις κατόπιν εορτής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College